3 egyszerű dolog, ami ragasztóként tartja össze a házasságot - Kivédik a válást

Hétköznapi dolgok, de ezen múlhat a házasság sorsa.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Azért, hogy a házasságotok ne csupán a kezdetekben, hanem sok-sok év múltán is jól működhessen, szükséges, hogy tudatosan tegyetek érte.

Az alábbi dolgokat feltétlenül tartsátok szem előtt, hiszen ezek hozzásegíthetnek ahhoz, hogy a kettőtök közötti kötelék ne gyengüljön meg.

Őszinte kommunikáció

Az évek során számos problémával szembesülhettek, melyek megoldásához sokszor elengedhetetlen az őszinteség. Ha képesek vagytok nyíltan beszélgetni egymással, azzal nemcsak a gondokon kerekedhettek felül, hanem akár meg is előzhetitek azokat. Ott, ahol a felek őszinték egymáshoz, nincs helye a féltékenykedésnek, a felesleges szorongásnak, az elfojtott sérelmeknek, amik mind távolabb sodorhatnának bennetek egymástól.

Humorérzék

A humor nagyszerű dolog, hiszen egy-egy nehéz helyzetben képes oldani a feszültséget azáltal, hogy segít egy kis időre elterelni a figyelmet az adott problémáról. A nevetés csillapíthatja az azzal kapcsolatban érzett dühöt vagy fájdalmat, és így az könnyebben átvészelhetővé válik. De nemcsak a nehéz időkben vehetitek a hasznát, hanem a kínos szituációkban is.

Programok a gyerek nélkül

Fontos az is, hogy a pároddal elég időt töltsetek együtt kettesben, akkor is, ha már családot alapítottatok. Szülőként is szükségetek van időnként egy kis kikapcsolódásra, és a kapcsolatotok szempontjából nem mellékes az egymásra fordított figyelem mértéke sem. A tudatosan beiktatott közös programok segítenek fenntartani a házasságban a tüzet, és ezzel megelőzni, hogy eltávolodjatok egymástól.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük