Férfiak az összeköltözésről: miért akkora lépés? Megkérdeztük

A férfiak számára ez a mérföldkő óriási lépésnek számít.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha egy kapcsolat hosszú távon jól működik, akkor előbb-utóbb valamelyik félben felmerül az összeköltözés - mint egy következő lépcsőfok megtételének - gondolata. Az ideális eset az lenne, ha a férfiban és a nőben egy időben indulna el ennek a gondolata, de ez nem mindig van szinkronban.

Bár sok nő számára is ijesztő, arányában mégis a férfiak azok, akik inkább tartanak egy ilyen lépés megtételétől. A nők többsége ugyanis örömmel mélyítené el még inkább jól működő kapcsolatát, sok férfi viszont nyaka körül szoruló hurokként értelmez minden ilyen irányú lépést.

Vajon miért ijesztően nagy mérföldkő egy férfinak az összeköltözés gondolata? Erről kérdeztünk meg három pasit, akik 30. életévük körül járnak.

Dénes, 31

- Szerinted jó ötlet az összeköltözés?

- Szerintem mindenképpen. Én azt mondom, egy inget sem veszek meg anélkül, hogy felpróbálnám. Ugyanez van a nőkkel is: ki kell próbálni, milyen együtt lakni, mielőtt bármi komolyabb lépés történne.

- Miért ijesztő ez sok férfi számára?

- Nem tudom, nekem abszolút nem az, mert vissza lehet csinálni. Nem olyan, mint a házasság, nem jár bonyolult dolgokkal, ha nem jön össze.

- Mikor ideális összeköltözni?

- Amikor már eltelt annyi idő, hogy tudom, hogy komolyabbat is el tudnék képzelni. Akkor viszont mindenképpen.

- Éltél már együtt pároddal? Milyen volt?

- Igen, most is együtt élek a párommal, és nagyon jól kijövünk.

Józsi, 36

- Szerinted jó ötlet az összeköltözés?

- Jó, mert megismered a másikat, de rossz, mert mindennek véget vethet. Jönnek a számonkérések, merre jártam, mikor, kivel, a viták, mit hova teszek.

- Ezért ijesztő ez sok férfi számára?

- Igen. Így már nem vagyok a magam ura. Ez már majdnem házasság. Nem azt mondom, hogy a házasság rossz, de nagyon meg kell gondolni. Nálam már az együttélésnél befulladt az egész.

- Mikor ideális összeköltözni?

- Ha valaki össze akar költözni, akkor nem jó halogatni, mert inkább derüljön ki előbb, milyen a másikkal élni, mint hogy úgy járjon, mint én. Négy és fél év járás után hihetetlen kiábrándító volt, amit láttam. A barátnőm nem hagyott levegőhöz jutni.

Gellért, 29

- Szerinted jó ötlet az összeköltözés?

- Abszolút. Én imádok a párommal élni, reggel mellette ébredni, este együtt hazaérni. Szerintem ennél nincs jobb dolog.

- Miért ijesztő ez sok férfi számára?

- Fogalmam sincs. Bele kellene vágniuk, és meglátnák, hogy semmi nem történik. Ha megvan a szerelem, akkor működhet. Nálunk működik. Szinte nem is vitázunk.

- Mikor ideális összeköltözni?

- Mi két év után költöztünk össze. Nem hiszem, hogy van ideális időpont. Amikor úgy érzik, hogy ott van az ideje. Csak azért viszont, mert pénzben jobban jönnek ki, vagy mert a nagy távolság miatt praktikusabb, szerintem nem jó ötlet.

- Van rossz tapasztalatod?

- Van egy haverom, aki azért költözött össze a barátnőjével, mert a csaj vidéki volt, és ritkán tudtak találkozni, de pár hónap után szétmentek. Persze nem biztos, hogy mindez az összeköltözés miatt volt, de én rátenném a nyakam, hogy volt hozzá köze. Túl gyors döntés volt.

Ezt is szeretjük