Rossz ötlet összeköltözni házasság előtt? Egy szakértő véleménye szerint igen
Egy esetben tartja veszélyesnek, olvasd el, mi az oka!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha férjhez akarsz menni, több szempontot is érdemes figyelembe venni, mielőtt összebútoroznál a pároddal, amellett például, hogy elkényelmesedhet a kapcsolat, a lakva ismerni meg a másikat mondás igazsága is vitathatatlan.

Íme, négy szempont, amit vegyél figyelembe, amikor komoly elköteleződés nélkül is belevágsz a közös életbe.

Minden úgy jó, ahogy van

A közös háztartás és élet hirtelen konzerválja a jelen időt. Míg korábban sokat tervezgettetek, most minden megállhat, mintha ez az állapot lett volna a cél, valahogy sem az eljegyzés, esküvő, sem pedig a gyerekvállalás nem kerül szóba. A párodnak talán eszébe sem jut, hogy megkérje a kezedet. Igen, lehet, hogy neki nem hiányoznak további lépések. Számára épp ez a változatlanság a tökéletesség. Ez az összeköltözés egyik legnagyobb veszélye, a szempont, melynek tekintetében rossz ötlet is lehet.

A továbbiak azonban jobb, ha a házasság előtt derülnek ki, hisz nézzük a jó oldalát: megmarad a lagzira szánt pénz, és nem lesz szükségetek válóperes ügyvédre sem.

Ugyanoda mentek haza

Eddig könnyű volt a legjobb formátokat hozni az együtt eltöltött időben. Bármikor el tudtatok bújni egymás elől, ha nyűgösnek, fáradtnak, betegeknek, leharcoltnak éreztétek magatokat. Elég időtök volt felkészülni arra, hogy a másik azt kapja, amire vágyik, nem pedig azt, amire épp képesek vagytok. Most megváltozik minden.

A kép tökéletesnek tűnő szelete hirtelen kiegészül, és a teljesség olykor sokkoló. Az a pasi, aki a randevúkon leste minden szavadat, és folyton elkápráztatott, esténként odaül a számítógép elé, tőmondatokban kommunikál veled, majd gyertyafényes intimitás helyett még a vacsoráját is a klaviatúra mellől eszi meg.

Kínos szereposztás

Álmaid lovagjáról gyorsan kiderülhet, hogy megszokta, elvárja a kiszolgálást. Mostantól főzhetsz, moshatsz, takaríthatsz rá, intézheted a bevásárlást és a csekkek befizetését. Mire végzel mindennel, ő már épp az ajtóban áll, és közli, hogy elugrik sörözni a haverjaival. Ismerd fel, hogy anyapótlékká váltál! A férfi, akire eddig felnéztél, révbe ért, és kisfiús tempót vett fel. Ha nem hinnél abban, hogy szeret téged, már-már úgy tűnne, kihasznál.

Ásó, kapa, nagyharang

Ami eddig összekötött, könnyen el is választhat. Minden, amiben különböztök, egymást kiegészítő, azaz nagyon vonzó volt, amíg csak jártatok. Viszont egy fedél alatt már zavaró lehet, hogy a legapróbb dolgokban sem sikerül döntenetek harc nélkül. Két eltérő ízlés, hitrendszer, szokásvilág, családi háttér csap össze nap mint nap egy lakáson belül.

Itt bukhat el a kapcsolat

Ha összeköltöztök, ez a hét pont kritikus lehet, ezért érdemes odafigyelned mindegyikre!

Mégis jobban jársz, ha kipróbálod

A vitorlázók szokták azt mondani, hogy vigyél el valakit hajózni, és minden olyat tudni fogsz róla, ami többéves barátság alatt sem derült volna ki. Az egymásra utaltság leveteti ugyanis az álarcokat, napi 24 órában képtelenség szerepet játszani. Ha tehát egy életre tervezel valakivel, tudnod kell róla, illetve persze magadról is, mennyit tesztek egy közös cél eléréséért. Számíthattok-e egymásra, képesek vagytok-e minden vágyát, mondatát, tettét elfogadni a másiknak.

Ne mondj végleges igent senkire, amíg nem láttad szinte minden oldalát. Annak felismerése, hogy a kettőtök élete nem kompatibilis, még nem más, mint tévedés. Kudarcról akkor beszélünk, ha egy esküvel próbáljátok megúszni a szembenézés kockázatát.

Ezt is szeretjük