Mennyire illetek össze a pároddal? 3 dolog, ami eldönti
Sok tényező befolyásolhatja, hogy mennyire passzoltok össze a pároddal.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy párkapcsolat kezdeti szakaszában mindig ott a kétely: vajon tényleg egymásnak vagytok-e teremtve? Csupán a kémia működik közöttetek, avagy többről is szó lehet, netán családalapítással folytatódó szerelemről?

Vannak olyan szempontok, amelyek már a kezdetek kezdetén elárulhatják, mennyi időre tervezhetsz a pároddal.

A kiválasztás nem bevállalás

Amit mindenképp érdemes szem előtt tartanod: ne a másik feledet keresd, hiszen ez azt jelentené, hogy egyikőtök sem egész. Vagyis: a másikban próbálsz megtalálni valamit, ami gondot okoz neked, vele szeretnéd megoldani azt, amit egyedül nem sikerült.

Aki így indul neki a kapcsolatteremtésnek, általában olyan társat fog ki maga mellé, aki szintén erősítésre, netán feloldozásra vágyik.

Az a baj az ilyen lelki üzletekkel, hogy csakis addig tartanak, ameddig rá nem jöttök, hiábavaló a próbálkozásotok. Arra, ami - például a gyerekkorotokból - hiányzik, fáj, nem úgy sikerült, ahogy elvártátok volna, kizárólag saját magatok találhatjátok meg a gyógyírt, és ez nagyon gyakran nem más, mint a történtek tudomásul vétele. Ha pedig ez sikerrel járt, hirtelen eltűnhet az a különleges szempont, amire kiválasztottátok egymást. Ami eddig összekötött, innentől elválaszt, és úgy bámultok majd egymásra, mint két idegen.

Ezért akkor van esélyed megtalálni a valódi párodat, ha az életed nélküle is kerek, egész. És úgy ismerheted fel a számodra ideális társat, hogy egyenrangú partnernek jelentkezik, nem pedig valamiféle feladatnak.

Olyan vagy, amilyen

Az ellentétek vonzzák egymást - átmenetileg akár igaz is lehet ez a megállapítás. Ám a gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy minél több időt töltesz el valakivel, a markáns különbségek nagyon fárasztóvá válhatnak, illetve túlzott kompromisszumok bevállalására kényszeríthetnek. Ha alapvetően otthonülő típus vagy, aki szívesebben tesz-vesz a ház körül, eleinte nagyon izgalmasnak tűnhet, hogy a párod folyton kimozdít utazni, kirándulni, bulizni. Aztán már csak azért tartasz majd vele, mert szereted annyira, hogy a kedvéért megteszed ezt, majd profibbnál profibb kifogásokkal állsz elő, hogy azt tehesd, ami neked jólesik.

Ilyenkor vagy ő kezd áldozatokat hozni érted, és lemond a kedvteléseiről, vagy egyre több időt töltötök majd külön. Egyik megoldás sem közelíti az ideális helyzetet. Ezért, amikor életre szóló társat választasz, sokkal inkább a bennetek lévő azonosságokra koncentrálj. Ezekre alapozhatjátok ugyanis egymás megértését, elfogadását, a valóban közös életeteket.

Mindenkinek a maga útja

Fontos szempont még az is, mennyire esnek egybe a vágyaitok, és képesek vagytok-e azokból közös célokat megfogalmazni. Ha ebben ugyanis nem tudtok dűlőre jutni egymással, elválás lehet az eleinte boldognak tűnő párkapcsolat vége. Például te külföldön szeretnél élni és boldogulni, a párod azonban el sem tudja képzelni, hogy elhagyja Magyarországot és az itteni lehetőségeit. Ő mielőbb családot alapítana, miközben te a karrieredet tartod a legfontosabbnak az életedben.

Nagyot csalódhattok, ha mindezt szőnyeg alá söpritek, és húzod az időt abban a hiú reményben, hogy a másik - előbb vagy utóbb - úgyis belátja az igazadat. Innen már csupán egy lépés, hogy a saját érdekeidet próbálod a párodra kényszeríteni, ami komoly feszültségekhez vezethet. Kölcsönös próbálkozás esetén pedig netán kenyértörésig is vihetitek. Mindig figyelj oda tehát, hogyan beszél a partnered a lehetséges jövőjéről. Amit ugyanis most ő jelen időben tervezget, az bizony hamarosan a te életed része is lehet. Jobb azonnal tisztázni, ha számodra elképzelhetetlen dolgokat hallasz tőle. Így nem csapod be magad, na és persze őt sem.

A titok

A hosszú párkapcsolat titkáról kérdeztük Kánya Kata társkeresési tanácsadót, aki elmondta, mire vágyik a férfi.

Holtodiglan, holtáiglan

Valójában mindennél egyszerűbben kideríthető, összeillesz-e a pároddal. Ez ugyanis olyan bizonyosság, amely nem téveszthető össze mással. Egyszerűen összepasszol mindaz, ami benned van és neked fontos, illetve amit ő hoz magával, magában. Legbiztosabban az jelzi mindezt, hogy mondjuk az első együtt eltöltött évtized után figyeltek fel a tökéletes harmóniátokra, addig élitek és élvezitek, azaz természetesnek veszitek.

És ne keseredj el azért akkor sem, ha az előző szempontok valamelyikében magadra ismertél. Mindig vannak ugyanis kivételek, ráadásul szívügyekben egy biztos pont akad: soha semmire nincs garancia.

OLVASD EL EZT IS!

szomoru szoke no
  • párkapcsolati probléma
  • családállítás

4 jel, hogy kihasznál a párod

Ezt is szeretjük