4 naiv gondolat, ami a nős férfi szeretőjében megszületik: jobb kijózanodni
Néha érdemes lenne levetni a rózsaszín szemüveget.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor bevállalod a szerető szerepét, tisztában kell lenned azzal, hogy ez mivel jár. Mindig te leszel sorrendben a második, semmire nem remélhetsz garanciát, sokat adsz, és kevesebbet kapsz vissza.

Ja, hogy te egészen másban reménykedsz? Úgy hiszed, kivétel lehetsz, aki megváltoztatja a világot? Nos, még az is lehet, hogy sikerül…

Mennyire erős egy igen?

Bizony, az általad imádott férfi egyszer már örök hűséget esküdött valakinek. Ez a csapdahelyzeted lényege. Ha ugyanis könnyedén felrúg mindent, gyorsan beteljesíti az álmodat, elválik a feleségétől, és két bőrönddel ott áll az ajtódban, te sem vagy biztonságban. Bármikor leléphet majd mellőled is.

Azaz nem voltál más, mint a szabadságához vezető út első lépése. Amennyiben azonban tényleg komolyan gondolta az előző elköteleződését, szinte semmi esélyed nem marad. Nem menni akar, maradni. Sajnos nem fog vigasztalni még az sem, hogy te mentetted meg a házasságát.

Válás pipa, mi jön utána?

Aki egyszer már megégette magát, nem kapkodja el a továbbiakat. Lehet, hogy a szerelmed végre szabad. És lehet az is, hogy még jó hosszú idő telik el addig, amíg újra elköteleződik. Vagy: soha többé nem nősül meg újra. Így a válás csak egy dolog. Ezzel te még nem értél révbe. Éppen neked bizonyíthatja be majd a férfi azt, többé nem ígérget felelőtlenül, nagyon is komolyan gondolta, amikor levonta a tanulságokat az előző párkapcsolatából.

Majd az idő megoldja?

Egyik kifogás a másik után, és te vakon hiszel abban, hogy minden sikerülhet, csak időzítés kérdése? Ha már a gyerekek nagyjából felnőttek, a feleség meg felkészült rá, a szülők pedig tudomásul vették, és nem roppantak bele, a férfi munkahelyén ugyanakkor elrendeződtek a viszonyok… vagyis tényleg létezik egy optimális pillanat ahhoz, hogy valami véget érjen? Vagy az egész önáltatás és időhúzás? Csak egy kérdést tennék fel neked: vajon a te szempontjaidat ki veszi figyelembe? Hol és mikor érvényesül az, neked mi lenne a jó? Ha erről ugyanis szó sem esik, illúziókat kergetsz, kiszolgálva valaki más vágyait és érdekeit.

Csak te és én?

Nincs olyan opció, hogy ketten együtt. Minden jön a férfival együtt, amiért eddig is felelősséggel tartozott. A volt neje bármikor igényt tarthat az idejére, a gyerekei pedig örökre az élete részei lesznek. Nem csupán őt kapod meg, egy nagy csomag is jár vele együtt. Így tudomásul kell venned, hogy a párod sorsának van egy olyan előző szelete, amely számára legalább annyira fontos, mint a közös jövőtök lehetősége. Nem avat be mindenbe, nem élhetsz vétóval, ám minden következmény érinti a kettőtök dolgait is.

Lehet boldog a vége?

Van olyan, hogy két ember nehezített viszonyok között talál egymásra. Biztosan tudni fogod, ha tényleg ő számodra az igazi. Egyetlen másodpercig sem szűnsz meg bízni és hinni benne. Az érzéseid kikezdhetetlenek, és ő sem habozik lezárni a múltat, majd újrakezdeni veled. A szerelmetek tehát erősebb, mint a külső körülmények. Ilyenkor biztosan semmi nem állhat az utatokba. Igen, akár te is lehetsz kivétel. Ám az előbbi szabályok ettől csak megerősödnek.

Ezt is szeretjük