Ezt sem tudták a pasik a nőkről - Meglepő eredményt hozott egy friss kutatás
A férfiak hajlamosak alulbecsülni a nők foci iránti lelkesedését.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nők közel fele rajong a labdarúgásért, derül ki a Medián és a T-Home által készített felmérésből. A reprezentatív felmérés szerint a feleségek 60%-a követte az Eb-t, míg a kevésbé szoros párkapcsolatban élő nők inkább külön programot szerveztek maguknak a kontinensviadal ideje alatt.

A magyar nők kétharmada érdeklődik a foci iránt, és érdeklődésük mértéke lényegesen nagyobb, mint amit a partnerük gondol erről: míg párjuk szerint a foci csak a hölgyek 22%-át köti le, a gyengébbiknek tartott nem tagjainak 38%-a nyilatkozott úgy, hogy nagyon vagy legalább közepesen érdekli a labdarúgás.

Nem várt eredmények

Kétharmaduk valamilyen rendszerességgel követte is az Eb összecsapásait, bár közülük minden negyedik azért nézte a meccseket, mert addig is együtt lehetett partnerével. A hölgyek 6%-a azonban igyekezett minden meccset megnézni. Csupán minden huszadik nőből váltott ki ellenérzést, hogy az összecsapások elvonják tőle partnerét, 17%-uk pedig inkább élvezte a szabadságot, és más programokat szervezett magának.

Azon hölgyek közül, akik nem nézték az Eb-t, minden második az otthon körüli teendőiket intézte. 20%-uk más műsort keresett a tévében, egytizedük pedig házon kívül szervezett magának programot a meccsek alatt: legtöbben barátnőikkel, rokonukkal találkoztak ilyenkor.

Feleségek és barátnők

A feleségek jellemzően lényegesen kevesebben - 8% - jártak el otthonról, mint az élettársak - 11% - vagy lazább kapcsolatban élő partnerek, akik 15%-kal vezetnek.

A felmérésből az is kiderült, hogy a házasságban élő nőkre jellemzőbb, hogy odaülnek férjük mellé a kanapéra focit nézni: 60%-uk így tett az Eb ideje alatt. Az élettársak és barátnők kevesebben, közel azonos arányban, 52%-ban nézték párjukkal együtt a mérkőzéseket. A meccsek kapcsán kevés konfliktus adódott abból, hogy ki döntsön arról, mit nézzenek a párok a tévében.

Ennek első számú oka, hogy a háztartások 70%-ában több tévé is van. Ha mégsem tudtak megegyezni az esti tévés programban, akkor - legalábbis saját bevallásuk szerint - lényegesen többször - 18%-ban - engedtek a nők, mint párjuk, akik csak 8%-ban.

A nők párjuk meccsnézési szokásairól alkotott képe is számottevően különbözik attól, amit a párkapcsolatban élő férfiak magukról gondolnak. Míg a nők szerint a férfiak fele néz egyedül meccset, addig a valóság ezzel szemben, hogy kétharmaduk magányosan követte az összecsapásokat.

A férfiak 44%-a vallott úgy, hogy, ha partnerrel néz meccset, az általában a felesége, barátnője. A hölgyek válaszaiból azonban kiderül, hogy ez az arány magasabb: 59%-ban kettesben nézték az Eb-t a magyarok. A megkérdezett nők válaszai arra is rávilágítottak, hogy a legtöbben, 69%-ban az otthoni kanapéról tették ezt.

Te nézted az Eb-t?

OLVASD EL EZT IS!

ferfi no ciki
  • barátság
  • család és barátság

Ezért nem létezik férfi-nő barátság

Ezt is szeretjük