Nem sikerül a baba?
Öröklődő családi minta a háttérben
Lehetséges, hogy egy ősöd életében történt olyan trauma, ami hatással van a te sorsod alakulására is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A meddőség és a sikertelen próbálkozás lélekölő. Ha szervi oka nincs, akkor mélyre kell ásni, hogy felszínre kerüljön az esetleges megoldás. A családállítás szerint elképzelhető, hogy egyik felmenőd életében történt olyan traumatikus esemény, mely hatással van a te sorsod alakulására.

Mivel pedig tudattalanul tartasz az áldott állapot következményeitől, úgy védekezel, hogy nem esel teherbe - annak ellenére, hogy valójában másra sem vágysz jobban. Ez a lehetőség merült fel két levélírónk esetében is.

Kedves Ágnes!

Sajnos már a harmadik sikertelen lombikprogramon vagyok túl. Lehet, hogy a múltban, netán az előző életemben kell keresni az okot? Létezik olyan, hogy előző élet? És, ha igen, vajon mit tettem, hogy most nem tudok teherbe esni? 1975. november 6-án, 0 óra 16 perckor születtem. Segítségedet előre is köszönöm!
 
Üdvözlettel: Liliom

Kedves Liliom!

Ki miben hisz. Én a születési dátummal, eleve elrendeléssel, karmával, előző életekkel nehezen boldogulok. Abban hiszek ugyanis, hogy a problémáink oka olykor a családi rendszerünkbe vezethető vissza, méghozzá valódi eseményekhez.

Ez a módszer arra jött rá, hogy a családhoz tartozás mindennél fontosabb számunkra a tudattalanunkban. Ha tehát valami rossz történt egy felmenőnkkel, például valami igazságtalanság érte őt, amitől szenvedett, megpróbáljuk kijavítani ezt a hibát. Átvesszük a sorsát, ismételjük a történetét, netán vezeklünk helyette.
 

A családfelállítás ezt tudja kideríteni. Feltárja, hogy van-e olyan családi történet a háttérben, mely befolyásolja az illető életminőségét. Ilyen az is, ha valaki nem tud teherbe esni, és ennek nincs az orvostudomány jelenlegi állása szerint testi tünetekkel megmagyarázható oka.

Amit ilyenkor meg szoktunk kérdezni: volt-e valaki a felmenőid között, aki sok gyereket elvesztett, vagy kényszerből ment férjhez, és holtáig siratta az igaz szerelmét, vagy megerőszakolták?

Ha tartasz az áldott állapot következményeitől, úgy védekezel, hogy nem esel teherbe. Meddőségre kényszerítő minta lehet, ha például a nagymamádnak azért kellett férjhez mennie valakihez - akit igazából nem is szeretett -, mert teherbe esett. Vagy az édesanyádat épp akkor hagyta el a szerelme, amikor kiderült, hogy gyereket vár. De lehet az is, hogy magától a szüléstől félsz, amibe generációkon át sok asszony és gyerek halt bele a családodban, te pedig nem akarsz a következő áldozat lenni a sorban.

Mivel ez a félelem és védekezés nem tudatos benned, nehéz egyedül változtatnod rajta. A családállítás az a módszer, melynek segítségével olyan kötődésekhez, hatásokhoz férhetsz hozzá, melyek tudatosan nem fejthetők meg.

Féderer Ágnes

Kedves Ágnes!

Már egy éve próbálkozunk a párommal, de sajnos nem jön össze a baba, pedig mindketten egészségesek vagyunk.

Néha ugyan előfordul, hogy csak pár percig tart a merevedése, de az orvos szerint ennek lelki oka lehet - semmi baja, sőt, még magasabb is a tesztoszteronszintje, mint az átlagé. Mindenesetre bizakodni kezdtünk, hogy végre sikerül teherbe esni, de sajnos nem így történt, pedig soha életemben nem szedtem semmit, és más módon sem védekeztünk.

Teljesen kétségbe vagyunk esve, és a párom önmagát marcangolja, nem bírom már nézni. Hová fordulhatnék ezzel a problémával? Kérlek, segíts nekem!

Katalinka

Kedves Katalinka!

Olykor azok a dolgok, családi történetek is hathatnak tudattalanul ránk, melyek nem a saját életünk történéseivel függnek össze. A családfelállítás épp az ilyen esetekben rendkívül hatásos, megmutatja ugyanis, hogy egy adott problémának milyen, például a családi rendszerünkben keresendő háttere van.

De, hogy érthetőbb legyek: ha volt például valaki a férjed családjában, aki sok gyereket elveszített, beteg utódot nemzett, vagy kitagadták azért, mert megrontott valakit, vagy félrelépett, és törvénytelen gyereke született - és így tovább -, akkor nem kizárt, hogy a férjedre az ő sorsa hat.

Szinte ismétli azt, vagy épp ellenkezőleg, az hat rá lélekszinten, hogy, ha nem csinál gyereket, akkor ő nem jár majd úgy, mint a felmenői egyike.

Most csak találgatok, de érdemes lenne mindkettőtök családjában a gyerekszületéssel kapcsolatos történeteket végigvenni. Az ugyanis, hogy te egy ilyen problémával küszködő férfit választottál ki magadnak, netán még azt is jelentheti, hogy tudattalanul te is félsz a teherbeeséstől. De lehet persze az is, hogy egészen másról van szó. Mindez családállítással kideríthető.

Féderer Ágnes

Ezt is szeretjük