A hagyományos nászútnak leáldozott? Új trend hódít a friss házasoknál
Miért állnál meg egynél, ha lehet több is?

naszutas par
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bevett szokás, hogy az ifjú pár élete új szakaszát azzal ünnepli, hogy egy hétre - a szerencsések esetleg többre - maguk mögött hagynak mindent, és pihentető nászútra mennek.

Noha az ideális mézeshetek mindenkinek mást jelentenek, rohanó világunknak köszönhetően ebben a témában is felütötte már fejét a változás szele. Bár egyelőre csak a messzi tengerentúlon hódít a trend, az ötlet találó.

Nászút helyett mini nászút

A jól ismert honeymoon helyett egyre népszerűbb a mini-moons, ami szó szerint mini mézesheteket jelent az év több időszakára elosztva. Magyarán az ifjú pár hosszabb kikapcsolódás helyett mindössze pár napra, maximum egy hosszú hétvégére utazik el, a nagyobb nászutat pedig elhalasztják későbbre.

A The Knot online esküvőszervező cég egy korábbi tanulmányban megvizsgálta a friss házasok nászútszervezési szokásait. Kiderült, hogy a megkérdezettek mintegy 82%-a a hagyományos helyett optimálisabb megoldásokat preferál.

- Csaknem egy teljes évet töltöttünk az esküvői előkészületekkel, így a ceremónia végére elképzelhetetlennek tartottuk, hogy egy hasonló kaliberű utazást is megszervezzünk. Nem beszélve az anyagiakról és az időhiányról, amivel a munkánk miatt szembesülnünk kellett. Ezért a frigy után fogtuk magunkat, két órát autókáztunk egy közeli településre, ahol három napra szobát béreltünk, miközben elfogyasztottuk a megmaradt süteményt és pezsgőt - Erin és Kevin White így emlékszik vissza az első nászútjukra, ami szerintük ideális volt az esküvőt övező mizéria kipihenésére.

- Egy hónappal később aztán elutaztunk Mexikóba, ami frissen és kipihenten sokkal jobb mókának bizonyult, mint az, ha közvetlenül a lagzi után mentünk volna - folytatták.

A cikk az ajánló után folytatódik

A mini nászút megkönnyíti a szerelmesek dolgát

- Manapság a legtöbben egyszerűen nem engedhetik meg, hogy hetekre kivonják magukat a forgalomból - mondja Amy Shey Jacobs esküvőszervező. De hasonló volt a helyzet Amber és Chad Whaley-vel is: munkahelyük miatt egy évet kellett várniuk a 12 napos európai körútjukra, ezért előtte beiktattak egy négynapos, kanadai mini kiruccanást is.

- Tökéletes előfutára volt ez a hivatalos nászutunknak, ráadásul egy év alatt némi pénzt is sikerült összegyűjtenünk a nagy kirándulásra. Sok szempontból egyszerűbb kiválasztani pár hétvégét, amikor a szerelmesek egymásra hangolódhatnak anélkül, hogy anyagi, esetleg munkahelyi gondok nyomasztanák őket. Később pedig, ha van rá lehetőségük, elmehetnek hosszabb nászútra is - tanácsolták.

Ez a pár kiskutyákra cserélte az esküvői csokrokat

Becky és John javában tervezték életük nagy napját, amikor figyelmesek lettek egy állatvédő egyesület Facebook-hirdetésére. És ez az aprócska pillanat elég volt ahhoz, hogy gyökeres változásokat indítson el a fiatal pár életében.

Ezt is szeretjük