Hiányoztak az unokái, festeni kezdett a nagypapa - Már 400 ezren rajonganak megható képeiért
Chanjae Lee fia győzködésének hatására és unokái miatt kezdett újra festeni, és az Instagram használatát is miattuk tanulta meg.

nagypapa cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Chanjae Lee-nek 75 éves korában esze ágában sem volt megtanulni használni az Instagramot, sőt még az internetet sem volt hajlandó használni korábban, és nem is igazán értette, mire való.

Aztán valahogy hirtelen mindez megváltozott. És hogy miért? Azért, mert unokái hiánya minden addigi gondolatát és tiltakozását felülmúlta.

Unokái miatt kezdett festeni a nagypapa

Korábban az egész család Brazíliában élt, a nagypapa pedig mindennap látta unokáit: sokszor vitte iskolába őket, vagy épp hazahozta őket, és gyakran ebédeltek együtt. Amikor azonban Lee-ék Dél-Koreába költöztek, az idős férfi nem tudta, hogy töltse el szabadidejét, és hiányoztak neki a gyerekek.

Kezdetben rengeteg tévét nézett, ezért családja aggódni kezdett miatta. Fia, a Facebooknál dolgozó Ji - aki jelenleg New Yorkban él -, igyekezett valami produktívabb tevékenység felé terelni édesapját, aki fiatalabb korában rengeteget rajzolt és festett. Ezért is gondolta azt: mi lenne, ha újra belekezdene? És mi lenne, ha édesanyja, aki sokkal nyitottabb volt az internet irányába, fel is töltené a képeket az Instagramra?

Innen indult az ötlet, ami nem indult túl jól, Lee ugyanis először nagyon utálta még a festés gondolatát is, azt pedig főleg nem értette, hogy miért is lenne bárki kíváncsi a műveire. Végül aztán beadta a derekát, és 35 év után újra ecsetet vett a kezébe, felesége pedig elkezdte tanulni az Instagram, valamint annak szűrőinek és filtereinek a használatát. A dolog nem ment túl jól, ezért egy idő után fel is adta. Nem sokkal később azonban megszületett Ji kisfia, és minden megváltozott.

Ji tovább győzködte apját, hogy adjon még egy esélyt az Instagramnak, hogy unokái még jobban megismerhessék őt, és hogy maradandó alkotásai még akkor is velük lehessenek, amikor a távoli jövőben ő már nem. Történetüket a férfi a Facebookon is megosztotta, és posztját egy nap alatt több mint egymillióan látták.

Rajonganak gyönyörű, meghitt képeiért

Innentől kezdve szép lassan megtanította szüleit az internet és az Instagram használatára, azóta pedig a műveket nemcsak az Instán, hanem a Facebookon is megosztják. Unokáin kívül már több mint 396 ezer ember rajong a nagypapa alkotásaiért, amiken sokszor megható, bensőséges családi pillanatokat is megörökít. A rajzokhoz pedig általában felesége ír kedves történeteket, általában saját életükből.

- Ez a projekt valóban megváltoztatta apám és a családom életét. A legjobb dolog az, hogy több száz és száz üzenetet kaptam olyan emberektől, akik azt mondták: "A történeted inspirált, hogy beszéljek az idős szüleimmel, akik festettek vagy fotóztak. És én most beszélni is fogok velük, és megtanítom nekik az Instagram használatát" - mondta Ji. 

Sokatmondó képek az emberi kapcsolatokról

Az Instagramon általában olyan képeket láthat az ember, amiken gyorsan átgörget, és amiken nem kell különösen gondolkodnia. Az izraeli művész, Yuval Robichek posztjai viszont nagyon eltérnek a többitől, ugyanis egyáltalán nem ilyenek. Rajzai első látásra egyszerűnek tűnnek, valójában azonban sokkal több van bennük, mint amit elsőre látsz.

Ezt is szeretjük