Zaklató vagy hősszerelmes a kollégád?

Itt a határ

Érdemes időben kapcsolnod, mert ha nem így teszel, könnyen pórul járhatsz a munkahelyen.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az első próbálkozásait még hízelgőnek találod - felemelő, ha valaki egyértelműen kifejezi, hogy bejössz neki. Ám sok minden múlik azon, hogy te hogyan reagálsz a közeledésére.

Nem érdemes a tűzzel játszanod, ha úgy érzed, nincs közötök egymáshoz. A félreérthető üzeneteidből ugyanis könnyen pokoljárás lehet.

Valódi érzelmek, eltúlzott vágyak

Normál esetben komoly párkapcsolat is kialakulhat egy munkahelyen. Elég csak a praktikus oldalát néznünk: nagyon sok időt töltünk együtt a munkatársainkkal, és akaratlanul is többet tudunk róluk, mint egy vadidegenről sok randi után. Így nincs azzal semmi baj, ha két, együtt dolgozó ember között szép lassan létrejön egy olyan közös hullámhossz, amely bizony bőven túlmutat az elfogadható haverkodáson és kollegialitáson.

Nem érdemes azonban a karrierépítést tudatosan összekötnöd a párkereséssel, mert könnyen céltáblává válhatsz. A környezeted is érzékeli ugyanis, hogy a vártnál komolyabban veszed az udvarias bókokat, és túl nagyra értékeled a felszínes udvarlást. Kérdés persze, felismered-e a különbséget a nagy Ő és az ilyen vagy olyan célból próbálkozó többiek között.

Milyen nőket szeretnek a pasik?

Szeretnéd tudni, közéjük tartozol-e? Megtudhatod a videónkból! Kattints!

Virágról virágra száll

Hacsak nem te vagy az adott helyen az első áldozata, a hősszerelmest nagyon könnyű kiszúrni. Mindig kell, hogy legyen valaki olyan a közelében, akiért rajonghat. Ez a folyamat pedig általában addig tart, amíg világosan a tudtára nem adják, rossz ajtón kopogtat, vagy: vágyai tárgya nem biztosítja őt hasonló érzelmekről. Mindkét esetben gyorsan elveszíti érdeklődését, és továbbáll, vált. Ne gyűlöld annyira a magányt, hogy hirtelen elkezdesz abban hinni, megváltoztathatod őt. Sajnos a hősszerelmes nem beteljesülő, majd családalapítással folytatódó, komoly kapcsolatot keres. 

Ám azt, hogy pontosan mi is hajtja a lelke legmélyén, nehéz megmondani. Többségük ugyanis projektál, vagyis megoldás reményében rávetíti a tudattalan érzelmeit valakire, aki éppen az útjába kerül. A családállítás módszere tudja felszínre hozni a pontos összefüggéseket ilyenkor: vajon gyerekkori hiányérzet, valamelyik szülőjével érzett szolidaritás, netán egy saját korábbi csalódása dolgozik benne?

Ha a te szempontodból nézzük, valójában mindegy, mi van a háttérben. A legjobb, amit tehetsz: egyértelműen közlöd vele, hízelgő az érdeklődése, ám nem te vagy a számára megfelelő partner.

Gondoskodás Teréz anya módra

Vékony jégen jársz, ha a saját illuzórikus reménykedésed miatt a hősszerelmesnek is reményt adsz. Lehet ugyanis, hogy valamiért, éppen neked, valóban elhiszi, te vagy az a kivétel, aki felszabadítja majd a lelkét. Próbáld ezt kicsit kívülről megszemlélni: a hősszerelmes nem azt gondolja ilyenkor, hogy végre megtalálta az igazit. A megmentőjét látja benned, azaz amit magadra vállalsz, sokkal inkább karitatív feladat, mintsem mindent elsöprő szerelem. Ráadásul, amíg saját maga nem tisztázza azokat a rejtett összefüggéseket és téves kötődéseket, amelyek tudattalanul hatnak rá, nem igazán hasznosul, amit tenni próbálsz érte.

Azt fogod aztán észrevenni, hogy te hiába józanodsz ki, ő egyre inkább kapaszkodik beléd. Már nem ért a szóból, mintha belekerülne egy mókuskerékbe, csak nyomul, követelőzik, és netán előjönnek az indulatai is. A haragja azért nő, mert nagyon fél attól, tőled sem remélhet megváltást. Ilyenkor kapcsol át - már minden mindegy alapon - a zaklató üzemmódra.

Jobb, ha időben fékezel

Amennyiben elmulasztottad a megfelelő pillanatot a kilépésre egy ilyen furcsa kapcsolatból, kénytelen vagy határozottabb lépéseket megtenni. Szembesítened kell őt azzal, hogy amit tesz, nem jó neked. Eljöhet egy olyan pont, amikor a főnöködet is be kell vonnod az ügy rendezésébe. Sajnos, ha idáig elfajulnak a dolgok, már te sem nem maradhatsz makulátlan. A kollektíva megosztott lesz, és bizony sokan - ilyen vagy olyan okokból - a zaklatód párjára állnak majd. A legrosszabb esetben még az is megtörténhet, hogy munkahelyet kell váltanod a nyugalmad visszaszerzéséért.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezért ha valaki érdeklődik irántad, mindig tegyél fel egy kérdés magadnak: ő a fontos - legyen bármilyen - vagy inkább azok az érzések, amelyeket esetleg megélhetnék vele?
Ha az utóbbira mondasz igent, keresgélj inkább még egy kicsit tovább.

Ezt is szeretjük