"Az, hogy a világ még áll, a nőknek köszönhető" - 6 idézet a nőkről Müller Pétertől
Az író idézetei nőket és férfiakat egyaránt elgondolkodtatnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nőiség kérdése örök rejtély marad a legtöbb férjnek, barátnak, szeretőnek és apának. Élnek azonban férfiak, akik képesek női szemmel nézni, asszonylélekkel érezni, feminin gondolkodásmóddal láttatni a körülöttünk lévő világot és a bennünk, nőkben zajló bonyolult érzelmi folyamatokat. Müller Péternek sikerült. Olvass tőle hat elgondolkodtató idézetet a nőkről!

6 idézet Müller Péter tollából

"Az, hogy a világ még áll, a nőknek köszönhető."

"A férfi - amíg valóban férfi volt - minden kultúrában az Eget reprezentálta. A Nő a Földet. A kínai bölcseletben a férfi a Teremtő, a nő a Befogadó. Kettőjük méltósága az ölelésben válik teljessé, mert ők csakis ketten együtt alkotnak egy teljes Egészet. Külön nincs értelmük."

"Ha megcsalsz egy nőt, és átszúrod a 'női szívét', a benne élő Ember még nem hal meg. Fáj neki, de meg tud gyógyulni. Meg tud bocsátani. Ha bölcs nő, túl tud emelkedni a női sérelmein."

"Ha egy nő újjá akar születni, kétfrontos küzdelmet kell vívnia. Az egyiket önmagával, a másikat az egész világgal!"

"Az igazi férfinak egy nő nem csupán a szeretője, nemcsak a gyermekeinek anyja, hanem az ő Anyaistennője, aki emberré formálta őt a szinte semmiből."

"Csakis az érett lelkű nők képesek túllépni női szerepeiken, s fölismerni, hogy önálló és szabad lények, akiknek sorsa - bár velük összefügg, de - nem csupán a Férfi."

A képet Müller Péterről Garai Edit készítette.

Ezt is szeretjük