A mozgássérült cica különleges képességgel rendelkezik: megérzi, kinek van szüksége a segítségére

A hátsó lábaira lebénult cica mindent megtesz, hogy megnyugtassa, és jobb kedvre derítse a négylábú pácienseket.

lucik cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy orosz állatorvosi klinika látszólag ugyanolyan, mint a legtöbb rendelő: az épületben a fehér és a kék színek uralkodnak, és az elhivatott orvosok mindent megtesznek, hogy segítsenek a rászoruló apróságokon. Van azonban egyvalami, amiben nagyon is különböznek a többi állatkórháztól.

Náluk ugyanis lakik egy különleges „orvos”, aki cukiságával elvarázsolja az odaérkezőket. De nemcsak az embereket deríti jobb kedvre, hanem a beteg négylábúakat is. Ő nem más, mint Lucifer, azaz Lucik, a fekete, mozgássérült macska, aki mindig tudja, kinek van rá a legnagyobb szüksége.

A rendelő ajtaja elé tették a mozgássérült cicát

A cicát 2013-ban találták a dolgozók a Perm városában található rendelő ajtaja előtt. Ekkor még egészen picike volt, és mihelyt felvették, azt is látták, hogy nem olyan, mint a többiek. A gerince sérült volt, ami miatt hátsó lábait nem tudta mozgatni. Az orvosok kezdetben azt tervezték, hogy segítenek rajta, aztán pedig megpróbálják örökbe adni, de Lucik állapota sajnos nem sokat javult. Sétálni már szerencsére tud önállóan, kissé csúszva, bicegve, de részben lebénult, mozgássérült fekete cicaként nem sok esélye volt új gazdit találni, ezért megtalálói úgy döntöttek, megtartják őt a klinikán.

A munkatársak féltek attól, mit szól majd az új, négylábú kollégához a főnökük, ám a kórház igazgatója első látásra beleszeretett Lucikba, így nem volt kérdés, hogy ott maradhat-e. Rövid idő alatt megszokta és belakta a rendelőt, ami új otthona lett. Minden zugot megnézett, felfedezett, és élvezte az ott dolgozók rajongását. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Új otthonra és munkára lelt az állatkórházban

A rendelő munkatársai közösen gondoskodnak a cicáról, aki mindegyik új gazdiját imádja. Miután biztonságban érezte magát a helyen, megható szokására lettek figyelmesek az orvosok és az asszisztensek. Lucik ugyanis mindig odament azokhoz az állatokhoz, akik a leginkább féltek, vagy akik a legrosszabb állapotban voltak, és ahogy csak tudta, próbálta nyugtatni őket. Mindig megérezte, melyiküknek van szüksége a támogatására, és vagy a ketrecükön keresztül a jelenlétével segített nekik, vagy pedig odabújt azokhoz, akikhez tehette.

A macska a mai napig ugyanezt teszi a páciensekkel, sőt minden kis beteget, akit csak lehet, alaposan megszemlél, és van, akivel játszanak is egy picit. Az orvosok munkáját is megkönnyíti, hiszen nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az állatok jobban hozzászokjanak az idegen környezethez, könnyebben viseljék a vizsgálatokat, és nyugodtabbak legyenek az ott-tartózkodásuk alatt. Lucik ráadásul hétvégén is dolgozik, így a hosszabb időre bent tartott négylábúak sosem érzik magukat egyedül.

De nemcsak a vendégeknek, hanem az orvosoknak is segít: egy nehéz munkanap közben vagy után dorombolásával elűzi a stresszt, és gondoskodik arról, hogy mindenki boldogabban, higgadtabban térhessen haza. Lucik egyébként nem csak lelkileg támogat másokat: többször adott már vért is, amikor szükség volt rá. A klinika dolgozói a lehető legjobb gondját viselik a cicának, odafigyelnek rá, törődnek vele, és el sem tudják már képzelni nélküle a munkahelyüket.

A rendelő Instagram-oldalán mostanában is rendszeresen osztanak meg róla fotókat, a netezők pedig odáig vannak a cuki segédért. Lucik ma már igazi sztár lett az odalátogatók körében, és aki csak teheti, meg akarja őt simogatni a kórházban tett látogatása során.

A menhelyre került cica így vigasztalja társát

A tízéves vörös-fehér cica, Sandy és az ötéves szürke Danny sokáig idős gazdijukkal laktak hatalmas szeretetben, azonban az életük fenekestől felfordult, amikor tulajdonosuk elhunyt. Senki nem tudott ezután gondoskodni róluk, ezért menhelyre kerültek. A szívbeteg Sandy és a vesebetegséggel, ízületi gyulladással küzdő Danny pedig félelmükben szívmelengető dologra szoktak rá, amit gondviselőjük cuki képeken mutatott meg.

Képek: Instagram/klykperm.

Ezt is szeretjük