Mit néz meg először a férfi a nőn?
4 testrész, ami alapján dönt
A másodperc törtrésze elég, hogy a férfi eldöntse, tetszel-e neki. Kiderítettük, ezalatt merre pásztáz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a párkapcsolat során szerencsére a férfiaknak sem a külső a legfontosabb, és elsősorban a belső tulajdonságok alapján választanak barátt, a látvány tagadhatatlanul nagy szerepet játszik abban, hogy kit vesznek észre.

Az első pillantás pedig nem is egy sablonos, egész alakot befogadó megfigyelés: megdöbbentő, de a rövid, egy másodpercet sem elérő idő alatt a férfiak egészen apró részleteket is felmérnek. Tudd meg, mi az, amit az elsők között vesznek szemügyre rajtad a pasik.

Arc - kedves vagy komor?

A férfitekintet első állomása az arc. A vonásokban többnyire a szimmetriát keresik, de a viselkedéskutatók elméletei szerint a nagy szem, a kisebb orr és a telt száj is meghatározza, hogy mennyire bizonyul vonzónak valaki. Mindezt azonban egy őszinte, szívből jövő mosoly is felülírhatja, ugyanis talán az a legfontosabb tényező, hogy a pasi mennyire találja kedvesnek az arcodat.

Ami azonban egyértelműen negatív irányba billentheti a tetszés mérlegét, az az összehúzott szemöldök, a pengevékonnyá préselt száj, ami nem csupán indulatot, dühöt, de görcsös jellemet is sugall, valamint a hamis mosoly, amikor csak az ajkak görbülnek felfelé, de a tekintet rezzenéstelen marad.

Mellek

Ha a figyelem első tárgya némi kellemes meglepetést is okozott, ezen a pontnál minden bizonnyal megfogalmazódik benned a gondolat, hogy igen, nem meglepő, a tipikus férfi ilyen. Nem akarjuk a pasikat mentegetni, de annyit nem árt tudni, hogy ez a gesztus ösztönös, szemérmetességtől függetlenül bizony mindenki megnézi a ciciket. Óriási azonban a különbség a gátlástalan bámuló, illetve azon férfi között, aki csak az első pillantás alkalmával siklik végig ezen a domborulaton, az ő méregető tekintetét ugyanis lehet, hogy észre sem veszed.

Pedig egy szempillantásra még az is a dekoltázsod felé téved, aki egyébként azt tartja a legfontosabbnak, hogy megértsétek egymást - az pedig, hogy kinél mi nyújt pozitív benyomást, egyénenként változó, hiszen kinek a nagy, kinek a kicsi. A legtöbb férfi a mell terén a természetességet szereti, de első ránézésre ezt igen kevesen tudják megítélni, inkább csak döntenek: tetszik, vagy sem. Éppen ezért van, hogy a partiruhák kollekciójából soha nem hiányozhat a mélyen dekoltált felső - ez a darab ugyanis bármikor képes megragadni a pasi figyelmét azzal, amit látni enged.

Az a bizonyos 60-90

Ha a melleken már elidőzött, a férfitekintet némileg lejjebb téved, és a csípő, valamint a derék környékére kalandozik. A pasik képesek arra, hogy egy szempillantás alatt felmérjék, hogy a derék-csípő arány mennyire áll közel ahhoz a bizonyos ideálisnak tartott 60-90-es értékhez. No, nem csak akkor lehetsz befutó az ellenkező nemnél, ha pont ezeken a számokon állapodik meg az ujjad, amikor a mérőszalagot magad köré csavarod, inkább az számít, hogy a két testrész közel így arányuljon egymáshoz.

Ha ez megvan, szinte biztos, hogy nagy kedvenc vagy a férfiak körében, és sok lány irigykedve lesi a titkodat, hogy vajon miért buknak rád első pillantásra. Amennyiben azonban némileg eltérő testalkattal rendelkezel, akkor sem kell lemondanod kiszemeltedről, hiszen ez csak egy apró momentum azok közül, melyek alapján a férfi dönt, hogy meg akar-e szerezni.

A férfi kedvenc női testrészei

Azon kívül, ami alapján először dönt a férfi, hogy mennyire tetszel neki, más kedvencei is vannak. Ha kíváncsi vagy, mi az, ami a megismerkedésetekkor kap különös hangsúlyt, és mely női testrészek a favoritok egyébként, nézd meg videónkat!

Hosszú végtagok

Sokan talán azt várnák, hogy ezen a helyen a popsi áll. Mivel azonban egyetlen szempillantásról van szó, és, ahogy már az első testrész alapján is kikövetkeztethető, feltételezzük, hogy egymással szemben helyezkedtek el a férfival, amikor a nagy találkozás történik, kizárásos alapon hátulról nem tud szemügyre venni. Ha lehetséges lenne, valóban helyet érdemelne a fenék is a listán, ám így ezt a végtagok zárják, vagyis a kezek és a lábak, melyeknek azonban nem kisebb a jelentőségük, mint a második legkerekebb i idomnak.

Együtt a bánat és a feldolgozás útján a februári Femina Klubban!

Szily Nóra vendége ezúttal Singer Magdolna gyásztanácsadó lesz, akivel azokra a nehéz kérdésekre keresik a válaszokat, melyek a gyászolót és a távozót egyaránt segítik abban, hogy békére leljenek. Hogyan birkózhat meg az itt maradó a hiányérzettel, a bűntudattal és a fájdalommal? Fel lehet-e készülni szeretteink halálára? Meddig tart a gyász? Többek között ezekre is választ kapunk majd.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, kattints ide a vásárlásért!

Időpont: 2022. február 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A felmérések tanúsága szerint a pasik a hosszú combú és hosszabb karú ket tartják vonzónak - lehetséges, hogy ez azzal van összefüggésben, hogy a végtagok mérete alapvetően azt is meghatározza, hogy karcsúbbnak vagy tömzsibbnek tűnsz. Mi sem egyszerűbb azonban, mint ezzel trükközni: a karodat optikailag egy hosszú ujjú, fekete felsővel nyújthatod meg, lábaidat pedig magas sarkú cipővel és egy előnyös nadrággal.

Ezt is szeretjük