Miért választasz mindig rosszfiúkat?

Ebben rejlik a vonzerejük

Lehet, hogy kitartóan udvarolnak, megtartani mégis szinte lehetetlen őket. Miért vonzódsz hozzájuk mégis?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár többféle típusuk létezik, a rosszfiúk mindig arról ismerszenek fel, hogy elszántan és kitartóan udvarolnak, megtartani azonban szinte lehetetlen őket. Hiszen szabadságvágyók, felelőtlenek, gátlástalanok, szeretnek kihasználni másokat, és nem tartják be a játékszabályokat.

Az izgalmakra esküsznek, és inkább csak laza viszonyokat működtetnek, nem pedig erős párkapcsolatot. Íme, három ok, amiért mégis bejöhetnek neked az erőszakos, önimádó, szexis, zűrös, veszélyes, titokzatos, avagy lázadó pasasok.

Ellentétek vonzása

Szilvi mindig is rendes lánynak számított. A középiskolában ő volt a bezzeg, aki inkább olvasott, tanult meg sportolt, és nem ivott, fiúzott, bulizott. Az egyetemi évek alatt akadt néhány udvarlója, ám egyiküket sem vette komolyan. A diplomaosztója utáni héten véletlenül ismerkedett össze aztán Milánnal. Szilvi rosszul indexelt egy körforgalomban, a férfi pedig belefutott a lány kisautójába a terepjárójával.

Szerencsére senkinek nem lett semmi baja, még a kocsik is apróbb horpadásokkal megúszták. Milán meghívta egy kávéra az ijedt lányt. Beszélgetni kezdtek, Szilvi pedig elképedve tapasztalta, hogy elbűvöli őt a férfi sármja, megnyugtatja a határozott fellépése, és magával ragadja a stílusa. A kávézás vacsoráig elhúzódott, Milán később hazavitte a lányt, és megígérte neki, hogy másnap az autószerelőjével küldi majd házhoz, természetesen kijavítva, a kisautóját.

A első vacsorából együtt járás lett, Szilvi nagyon élvezte az őt kísérő, irigykedő női tekinteteket. Milánt sokan szerették volna meghódítani, ám ő lett a királynője, ahogy a férfi hívta őt.

12 férfi, akivel semmiképpen se randizz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Áradozva mesélt a legjobb barátnőinek a szerelméről, mire az egyikük a következő kérdéseket tette fel: valójában mit tudsz Milánról? Hónapok óta randiztok, mit mesélt a munkájáról, családjáról, múltjáról? Szilvi ekkor elkomorodva vallotta be, hogy a férfi jóformán semmibe nem avatta be őt.

Ösztönök játéka

A rosszfiú meghódítása komoly trófea. Ám ha egynél több ilyen férfi akadt már az utadba, érdemes mérlegelned a kiválasztásod tudattalan szempontjait is. Vajon miért éppen az olyan férfiak vonzanak, akikkel szinte lehetetlen házasságot, családot tervezni? Akiktől csak pillanatnyi örömöket remélhetsz? Netán épp ez a lényeg? Félsz az elköteleződéstől? A férjhez menéstől? A gyerekszüléstől? Velük alibizel?
És milyen jeleket küldesz magadról nekik? Önálló, független, talpraesett, vidám lánynak tartanak, aki miatt nem szükséges aggódniuk? Így arra a rövid időre, amit veled töltenek, melletted ők is biztonságban lehetnek, annak veszélye nélkül, hogy felforgatnád az életüket?

Avagy épp ellenkezőleg? Az erejük tetszik? Védelmet remélsz tőlük? Talán megpróbálod megszerezni azt a biztonságot, ami a gyerekkordból hiányzott?
Akár egyik, akár másik eset illik rád, nem ártana összehangolni a tudatos vágyaidat a lelked legmélyén megbújó reményeiddel. Mert nagy csalódás érhet, ha a rosszfiúkat másra próbálod rávenni, mint amire valójában alkalmasak. Ha egy szenvedélyes kaland megélése helyett nekifogsz netán megváltoztatni őket.

Büszke végjáték

Amennyiben meg akarod menteni a rosszfiúkat, életed legreménytelenebb vállalkozásába fogsz bele. Nem ők a megfelelő alanyok a benned rejtőző önkéntes szamaritánusnak. Abban a pillanatban ellenállásba mennek ugyanis át, és gyorsan lelépnek, ha megneszelik, hogy küldetéstudatod van. A kihívás persze nagy, viszont ez a feladat lehetetlen. A rosszfiúkat legfőbb vonzerejüktől próbálnád így megfosztani. Inkább nézz szembe a valós helyzettel.

Szilvi a kételyeinek engedve például nyomozni kezdett Milán után. Amíg a férfi zuhanyozott, átfutotta az üzeneteit a mobiltelefonján, belelapozott a határidőnaplójába, megpróbálta felderíteni, hol él, mivel foglalkozik. A végeredmény lesújtó volt. Kiderült, hogy Milán együtt él egy másik lánnyal, meglehetősen zűrös üzleteket bonyolít, és két gyereke van a korábbi kapcsolataiból. Az egyikük anyja, akivel Szilvi személyesen is összefutott, így jellemezte a férfit: tökéletes hím példány, akinek örömmel szül egy nő, beleszeretni azonban nem érdemes.

Szilvi sokáig töprengett, mit tegyen. Szembesítse Milánt azzal, amit megtudott róla? Na, de mire menne ezzel? Végül úgy döntött, hogy inkább kiadja az útját. A szakítás minden pillanatát megtervezte, finom vacsorát főzött, és csak másnap reggel, a búcsúzás pillanataiban mondta ki azt, méghozzá indoklás nélkül, nagyon határozottan, hogy nem akarja látni többé a férfit.

Milán soha nem tudta meg, hogy Szilvi még napokig zokogott utána. Benne egy talpraesett, kedves lány képe maradt meg, akihez nagyon sokáig hozzámérte a sorban következő nőket. Bár Szilvi erről nem tudott, az is elégtétel volt számára, hogy az önbecsülését megtartva sikerült még időben kimenekülnie ebből a kapcsolatból.

Volt már szerencséd hasonló típusú férfihoz?

OLVASD EL EZT IS!

vonzodo no
  • párkapcsolati probléma
  • családállítás

- Miért kerülnek el a férfiak?

gondolkodnak
  • féltékenység
  • viszony

Négyen egy ágyban

buvol
  • párkapcsolati probléma
  • családállítás

Innen tudhatod, hogy csak hiteget a pasi

Ezt is szeretjük