Négyen egy ágyban
Fenntartható a nyitott kapcsolat?
Valódi választásról van szó, vagy inkább menekülésről? Nézd meg, mit mond a családállítás.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Izgalmas, pezsdítő és kötetlen - érvek amellett, hogy ne köteleződj el egyetlen férfi oldalán. De vajon tényleg képes vagy-e betartani az ilyen viszonyrendszer minden szabályát?

Mindent lehet másokkal is, röviden így összegezhetnénk az olyan viszonyt, amely nem köti meg a partnerek testét, lelkét. Akik belevágnak, arra esküsznek, sokkal erősebb, tartósabb a kapcsolatuk, ha nem kell rettegniük a megcsalástól, és a hazugságok nem mérgezik meg a hétköznapjaikat.

Szabad a vásár

Szabadságvágyónak nevezik magukat, azt állítják, hogy állandó érzelmi és szexuális izgalmak nélkül nem tudnak élni. A folyamatos lángolás pedig valóban nehezen tartható fent hosszú éveken át, azonos szinten, egyetlen, állandó partnerrel. A nyitott kapcsolatban állítólag mindkét fél önmaga lehet, elvárások, számonkérések, megfelelési kényszerek nélkül.

Tegyünk most egy próbát, válaszolj őszintén a következő kérdésekre: mire gondolnál, ha meglátnád a pasidat egy kávézó teraszán, amint átölel egy másik nőt? Mit mondanál neki, amikor így köszönne el tőled szombaton este:  - Lehet, hogy csak holnap reggel jövök, egy dögös feketét viszek el ugyanis vacsorázni.

Hogyan éreznéd magad akkor, amikor egy kellemes randevú végén hazakísérne a lovagod, te pedig a búcsúcsók után befeküdnél az állandó párod mellé az ágyba? Ha csak egy kicsit is elbizonytalanítanak ezek a helyzetek, nem való neked a hosszú póráz. Ám amennyiben úgy érzed, ez az igazi életformád, lenne még egy kérdésem: mi az oka annak, hogy nem tudsz elköteleződni?

Tudd meg, mi van a lelkedben!

Aki ugyanis nyitott viszonyban él, épp arról mond le, ami egy párkapcsolat lényege, úgymint kölcsönösség, feltétlen bizalom, egymásra hangolódás. Amennyiben nem számít, mit tesz a másik, kivel osztja még meg az érzelmeit, illetve kivel elégíti ki a testi igényeit, az az intimitás vész el, ami egy párrá formálhat. Nincs ezzel semmi baj, csak tudd, hogy mit vállalsz.

Ezért, amikor a számodra tökéletes kapcsolati formát keresed, fontos lehet kiderítened, mi minden irányítja a döntéseidet a lelked legmélyén. Netán azért voksoltál épp a nyitottságra, mert nem vagy válaszható nő. A vegyértékeid valahol máshol vannak lekötve, például egy férfiideált hajszolsz, vagy nem zártál le egy előző szerelmet. Ezért nem akarsz belemenni egy olyan kapcsolatba, amely beteljesülhet. Ezért tűrsz meg magad mellett inkább egy nem választható férfit, aki valamilyen ok miatt szintén fél az elköteleződéstől, tehát nem jelent veszélyt rád.

Előfordulhat, hogy azt a szeretetet próbálod megkapni a férfiaktól, ami a gyerekkorodból hiányzott. Nem vagy kompromisszumkész, csak a tökéletes odafigyelést tűröd, így hiánypótlásra használod fel az alkalmi párjaidat.
De még az is lehet, hogy a megcsalástól, az elhagyástól, a magánytól véded magad. Nem szeretnél olyan helyzetbe kerülni, mint amilyenben netán édesanyád élt, inkább előre menekülsz a magad felállította életszabályokkal. A nyitott viszony csak akkor a tiéd tehát, ha nincs belőle rejtett hasznod.

Az igazság pillanata

Az a legnagyobb baj a nyitott kapcsolatokkal, hogy nem tudni, kinek mi a valódi motivációja benne. Ezért csakis addig tarthatók fenn az ilyen formációk, amíg mindkét fél hasonlóképpen érez, és ugyanolyan szabadságra vágyik. Ám ha valamelyikük elkezd változni, és ezzel az érzelmei is átalakulnak, bizony új szerződést kell kötni. Már ha sikerül.

Nem lehet az egyikük függetlenebb ugyanis, mert a másik ettől szenvedni fog. Nem szabad valami helyett belemenned tehát a nyitottságba. Érdemes megvizsgálnod előbb, valójában mit szeretnél. Nem vállalhatod be kizárólag a párod kedvéért sem a hamis szabadságot, mert akkor elpuskázod a saját sanszodat a boldogságra.
Nem biztos, hogy egy nyitottságra, azaz más nőkre is hajtó férfi épp a te társad. Nagy árat fizethetsz azért a kapcsolatért, amibe a saját vágyaid ellenében lépsz be. Sokkal keserűbb és magányosabb leszel ugyanis így, mint ha átmenetileg egyedül élnél. Csak akkor nem csalódsz a nyitott kapcsolatban, ha valóban annak éled meg, amire jó: kellemes és laza érdekközösségnek.

Te kipróbálnád a nyitott kapcsolatot?

OLVASD EL EZT IS!

csoport jo lead
  • szerelem
  • párkapcsolati probléma

- Nem a szerelmemhez mentem férjhez!

Ezt is szeretjük