Miért nem vesz fel a szekér, ami után futsz?
Don Juanok szépséghibával
A kapcsolataid zátonyra futnak? Nincs olyan pasi, aki megfelelne? Itt az ideje elgondolkodni a múltadon!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Újra és újra olyan férfit választasz ki, aki nős, túl öreg, vagy épp jóval fiatalabb nálad, előre közli, hogy nem hisz a tartós kapcsolatokban, netán ki se lát a lelki bánatából, esetleg komoly egzisztenciális gondokkal küzd? Ha előbb vagy utóbb, de mindig kiderül, hogy valami nem stimmel a partnerednél, kezdj el gyanakodni, mert bizony rossz szekér után szaladsz.

Az első két alkalommal persze még hivatkozhatsz a véletlenre. Harmadszorra mondhatod azt, hogy már megint peched van. A negyedik esetben nekiláthatsz sajnálni magad, az ötödiknél azonban már érdemes végiggondolni azt is, vajon mi akadályoz meg abban, hogy igazi, megélhető párkapcsolatod legyen.

Ha számodra Brad Pitt az igazi

A szabad vegyértékeidet persze akár a világ legdögösebb szívtipróival is lekötheted. Mi sem könnyebb, mint például Brad Pittről álmodozni potenciális nagy Ő-ként. De ugyanígy készíthetsz akár egy listát is a számodra tökéletes férfi áhított tulajdonságairól. Legyen például magas, sportos, kedves, figyelmes, diplomás, humoros, érzékeny, és így tovább. Olyan ez, mintha egy sablont tartanál a táskádban, amit minden szimpatikus jelöltnél előkapnál, és rápróbálnád.

A baj csak az, hogy Brad Pittel biztosan nem futsz össze a buszon vagy a sarki boltban. Kicsi az esélye annak is, hogy a listádon szereplő paraméterek mindegyikének tökéletesen megfelelő társat találj.
De miért is jó neked, hogy olyan férfiak után ácsingózol, akik elérhetetlenek, vagy csakis virtuálisan léteznek?

Esetleg ott vannak melletted, de bizonyos korlátozó körülmények miatt - például házasok - soha nem mondhatod ki nekik a boldogító igent.

Az igazira vágysz, de pont tőle óvakodsz

Ostoba kérdés, vághatod rá erre, hiszen úgy érzed, a valóság ennek épp az ellenkezője. Mert semmit sem szeretnél jobban, mint összetalálkozni az igazival. Tudatosan persze ezt tervezgeted, de valami miatt mégsem a párkapcsolatra kész férfiakat vonzod be. Igazi csapdahelyzet.

Ha álomvilágban élsz, illetve teljesíthetetlen vágyaid vannak, netán eleve reménytelen kimenetelű viszonyokba bonyolódsz, látszólag megvéded magad a csalódástól, illetve nem ér váratlanul a kudarc, hiszen az első pillanattól kezdve felkészülhetsz rá. Viszont így nincs esélyed az igazi boldogságra sem. A csalódást, amit annyira szeretnél elkerülni, valójában tehát te magad kódolod bele a kapcsolataidba.

Rejtett haszon

Talán túlságosan sebezhetőnek érzed magad, ezért ösztönösen így védekezel. Ha ugyanis a férfi nős, vagy épp Brad Pittnek hívják, és Hollywoodban él, akkor nem kell attól tartanod, hogy teljes értékű társaddá válik, ennek minden következményével együtt. Nem kell áldozatot hoznod, illetve felelősséget vállalnod a kapcsolatért. Nem kényszerülsz döntésekre: a karriert válaszd, netán az anyaságot? És nem szembesülsz azzal sem, hogy a hús-vér férfiak nem tökéletesek, olykor bántóan viselkednek, figyelmetlenek, hiába imádod őket, megcsalnak és elhagynak.

Ez ellen remek védőháló az álmodozás, hiszen abból, ami a vágyaidban tökéletes, nem tudsz kiábrándulni, azt, ami sohasem volt a tiéd, nem veszítheted el. Érdemes lenne végiggondolnod, vajon milyen rejtett hasznod származik abból, hogy elkerülöd a szerelmet.
Kiheverted-e már az előző kapcsolatodat? Az is lehet, hogy egy gyerekkori történet tart fogva érzelmileg, például a szülők válása, halála. Ki hagyott el téged úgy, hogy az nagyon fájt?

Miért a nem választható férfiakat vonzod?

Amennyiben tudat alatt a férfiak érzelmi közeledését szeretnéd megakadályozni, a legjobb úton jársz az öreg, nős, fiatal, megmentésre szoruló, reménytelen partnerekkel. De ne áltasd magad tudatosan azzal, hogy vannak még csodák. Azok a férfiak, akik valamilyen kötöttség miatt nem tudják megélni, kifejezni az érzelmeiket, nem alkalmasak egyenrangú kapcsolatra, nem választhatók ki arra sem.

Nézzük meg mindezt a másik fél oldaláról is. Amikor az egyetemista srác a harmincas nek kezd udvarolni, vagy például a családapa ráhajt a húszas szinglire, általában egyikőjüknek sem hosszú, tartós kapcsolat jár a fejében. Olyan t keresnek tehát, akivel könnyű, laza, érzelemmentes viszony vehető fel. Ha pedig gyakran vagy az ilyen felkérések célpontja, biztos lehetsz benne, olyannak látnak, mint aki alkalmas erre a szerepre.

Hogyan lehetsz párkapcsolatra kész, választható nő?

Legelőször is azt kellene tehát tisztáznod, miért nem vagy választható komolyabb kapcsolatra. Kinél vagy lekötve érzelmileg, és miért nem szabadulsz ettől.

A múlton olykor könnyebb átlépni úgy, hogy a fájdalmakat jó mélyre eltemeted magadban, ám ezzel csak elodázod, és nem oldod meg a helyzetet. Lehet, hogy azt hiszed, benned minden a helyére került már, pedig a lelkedben valami tovább dolgozik.

Az első lépés a változás felé: ne menj bele futó kalandokba, felelőtlen flörtökbe, ha az igazit keresed. Ne köss olyan üzletet, melyből nem nyerhetsz. Vedd észre a valódi férfiakat, és kockáztass érzelmeket. Akár már elsőre is minden összejöhet. Csak így lesz esélyed valódi partnerre.

Ezt is szeretjük