Miért lép félre a nő?
3 ok, amiért titkos kapcsolatra vágysz
A hűtlenség nem feltétlenül hajlam kérdése. Olykor komoly problémák lehetnek a háttérben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan gondolják úgy, hogy a csalfaság férfiakra jellemző tulajdonság, holott felmérések is igazolták már, hogy a nők körében sem ritka jelenség a hűtlenkedés. Míg a férfiakat sokszor a meggondolatlanság és a leküzdhetetlen, újra feltámadó vadászösztön hajtja, addig a nőket sokkal nagyobb arányban érzelmi okok vezérlik – persze általánosítani itt sem szabad.

A hűtlenséghez vezető leggyakoribb problémákat osztjuk meg veled, pont azért, mert ha ezekkel szembesülsz, talán jobb előbb átgondolnod, és mérlegelned a helyzetet, mielőtt a lehető legrosszabb útra sodródnál.

Amikor nem figyel rád eléggé

Minden kapcsolatban lehetnek hullámvölgyek, amikor  a hétköznapi dolgok és problémák felhalmozódása miatti stresszhelyzet kevesebb tartalmasan együtt töltött időt eredményez.

Ám míg a férfiak inkább falakat húznak ilyenkor maguk köré, nehogy az esetleges elgyengülés jeleit mutassák, és inkább egyedül küzdenek meg a nehézségekkel, addig nőként az átlagosnál jobban igényelheted a gyengédséget és meghittséget, hiszen az ilyen pillanatokban tudsz igazán megnyugodni és feltöltődni.

Átmeneti jelleggel, rövid ideig szinte észrevétlenül átvészelhetők ezek az időszakok, ha viszont nem tudtok újra visszatalálni egymáshoz, és állandósul ez az eltávolodással jellemezhető állapot, a gyengédség és figyelem iránti éhség könnyen más férfiak karjaiba sodorhat. Ez azonban csak még inkább elmélyítheti a helyzetet, hiszen hiába kapod meg mástól az igényelt érzelmeket, hazatérve újra a problémákkal teli valósággal kell szembesülnöd.

Ellaposodott kapcsolat

Ha már régóta vagytok együtt, fokozatosan nő a veszélye annak, hogy a szürke, monoton hétköznapok és a rutinszerű hétvégék hatására már nem együtt, csak egymás mellett élő emberek lesztek. Ez a szürkeség azonban az idő előrehaladtával egyre jobban erősíti a színek, az újdonság iránti vágyadat, ami – miután többszöri sikertelen kísérletet tettél a kapcsolatod felvirágoztatására – egy új férfi irányába taszíthat.

Ilyen esetben a kapcsolatot valószínűleg a menthetetlen kategóriába is lehetne sorolni, hiszen a próbálkozások rendre valamilyen okból kifolyólag kudarcba fulladtak. A javíthatatlannak tűnő helyzet ellenére a pasiddal biztos támaszként tekinthettek egymásra, ami megnehezíti a drasztikus döntések meghozatalát, ám előbb-utóbb eljön az a perc, amikor ráeszméltek, hogy valami nagyon fontos, ami az egész kapcsolat mozgatórugója, hiányzik.

Amikor valami nem működik igazán

Lehet szó szexről, vagy akármilyen más, a jól működő kapcsolathoz számodra elengedhetetlenül szükséges momentumról, ha hosszú távon hiányérzettel küszködsz, eltávolíthat a partneredtől.

Talán az ágyban nem találjátok az összhangot, lehet, hogy a közös programok hiányát fájlalod. Egy ideig áltathatod magad, és a rózsaszín habos felhőn ülve reménykedsz a helyzet javulásában, hiszen minden másban olyan jól összeilletek, és ilyen apróságok nem jelenthetnek nagyobb problémát.

Így az ekkor még jelentéktelennek tűnő gondoknak nem tulajdonítasz különösebb jelentőséget, ám ha nem történik változás, a jövőben eljöhet majd az az idő, amikor már nem tudod a pozitívumokkal ellensúlyozni őket. Ez a benned dúló harc pedig könnyen olyan lavinát indíthat el, ami csak még inkább megnehezíti a helyzetedet.

Szakítás vagy nem?

Lehet, hogy azért nem mersz lépni, mert úgy gondolod: a mostani ismerős rossz még mindig jobb, mint a szakítás fájdalma. Nem tudod elképzelni, hogyan vészeld át a kapcsolat utáni nehéz időszakot? A szakítás túlélhető, nézd meg, mi a teendőd a legnehezebb időszakban!

Nem biztos, hogy szándékosan tévedsz mellékvágányokra, az is lehet, hogy csupán a sors fog az utadba sodorni egy olyan pasit, aki nyíltan szimpatizál veled, és mivel a vágyott igényeidet nem lehet tartósan elnyomni, ezért könnyen elcsábulhatsz. A problémát természetesen mindez csak egy ideig oldhatja meg, hiszen így lényegében két férfitól kapnád meg azt, amit optimális esetben egytől kellene.

Az út, amire ráléptél vagy lebukáshoz vezet, és könnyen két szék közé eshetsz, vagy pedig érzelmileg is belemerülsz a titkos kapcsolatodba, ami egyet jelent a döntésképtelenséggel, és az őrlődéssel töltött napokkal. Jól fontold meg tehát, hogy érdemes-e egy viszonyba belekezdeni ahelyett, hogy szembenéznél a problémákkal.

Ezt is szeretjük