Mi idegesít a legjobban a férfiban? Ezt árulja el a kapcsolatotokról
Ami leginkább zavar a párodban, az saját hiányosságaidról is árulkodhat. Téged mivel kerget őrületbe a párod?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan hisznek abban, hogy az ellentétek vonzzák egymást, és egy elmélet szerint minden kapcsolatban jelen van ez a dinamika. Ez azt is jelenti, hogy a felek kiegészítik egymást, azonban ez a kiegészítés nem minden esetben kellemes.

Főleg akkor nem, ha a párod valamilyen bosszantó tulajdonságáról van szó. Az elmélet szerint a másik fél leginkább olyan tetteivel és szokásaival tud felidegesíteni, melyek belőled hiányoznak.

Pont egymáshoz passzoltok?

A szabályt így lehetne megfogalmazni: minél túlzottabban, irreálisabban vagy végletesebben él ki a párod valamit, annál valószínűbb, hogy te elnyomod magadban ezt a viselkedésformát vagy tulajdonságot, és természetesen ez fordítva is igaz: amivel te idegesíted a párod, azzal feltehetően ő áll hadilábon. Így pontosan kiegészítitek egymást azon a fronton, ahol a konfliktus fennáll, és úgy illeszkedtek egymáshoz, mint egy puzzle darabkái.

A fukar esete a költekezővel

Akinek például a párja állandóan elegáns, méregdrága éttermekben akar vacsorázni, annak lehet, hogy az élvezetekre való képességgel van teendője. Akinek a párja sohasem gyakorol önkritikát, az lehet, hogy túlságosan gyakran elemzi vagy épp állandóan megkérdőjelezi önmagát. Ha az egyik mindig azt akarja, hogy neki legyen igaza, akkor a másik talán nehezen vagy nem megfelelően igyekszik érvényre juttatni a saját törvényeit és jogait.

Az elmélet szerint tehát a párod azzal, ami a te szemszögedből túlzott mértékben képvisel, voltaképpen megmutatja, milyen tanulási és fejlődési folyamatokat érdemes végigjárnod a személyiséged teljessége felé vezető úton. Íme, néhány további példa.

Ha azzal kerget az őrületbe a párod, hogy rendetlen és kaotikus, a te feladatod valószínűleg az, hogy kevésbé pedánssá és kevésbé kicsinyessé válj. Ha a párod vakmerőnek tűnik a szemedben, nem kizárt, hogy te vagy túl óvatos - talán rád férne egy kicsivel több merészség és kockázatvállalási hajlandóság. Ha a párod rendre a saját véleményét tekinti mérvadónak, lehet, hogy fejlesztened kell az önérvényesítési képességeden.

Ha úgy érzed, a párod képtelen az alkalmazkodásra, talán túl sok kompromisszumot kötsz, és azt kell megtanulnod, hogy felhagyj azzal, hogy mások elképzeléseihez akard igazítani magad. Aki könnyen megsértődik és állandó figyelmet vár el, annak a párja talán túl kevés figyelmet szentel a belső hangjának és annak, hogy rájöjjön, mik a tényleges igényei és mire vágyik valójában.

Neki azt kell felismernie, hol és hogyan érzi jól magát, hiszen joga van ezek szerint berendezni az életét. Ha a párodnak van olyan szokása, ami rettentően idegesít, érdemes gondolkodnod rajta, vajon te hogyan képviseled azt a tulajdonságot, ami benne megnyilvánul. Persze, egy kapcsolatnak emellett más szeletei is vannak, de az ellenérzések vizsgálata lehet az egyik útja annak, hogy harmóniába kerüljetek egymással.

Cikkünk megírásában Hermann Meyer Mert megérdemellek című könyve segített.

Téged mi idegesít a párodban?

Ezt is szeretjük