Tabu mondatok, melyek tönkreteszik a kapcsolatodat
A férfi nem bocsátja meg őket
Vannak bizonyos mondatok, melyeket jobb kihagyni a vitákból.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az embernek olykor dühében könnyen kicsúszik a száján olyasmi, amit hamar megbán. De sokszor már akkor is késő, hiszen nem lehet meg nem történtté tenni. Az ilyesmi aztán lavinát indíthat, és végtelen vitákhoz vezethet, melyek során a felek durvábbnál durvább dolgokat vágnak egymás fejéhez.

Persze, gyakran épp a szerelem miatt könnyű átesni a ló túloldalára. De ha a vita nem sportszerű, és nem az érvekről szól, hanem arról, hogy ki tud nagyobbat ütni, akkor kevés esély kínálkozik a  dolgok megbeszélésére, ami egyenes út a lejtőn.

Mindenkivel előfordul, hogy nem ért egyet a másik viselkedésével, vagy nem tudja elfogadni azt - de ilyenkor is érdemes finomítani a megfogalmazáson. Íme, négy tabu mondat, ami könnyen aláássa a bizalmat.

-  Az anyád egy hárpia

A legtöbb férfinak, akár tud róla, akár nem, akár jóban vannak, akár nem, különleges a viszonya az édesanyjával, és egészen más, mint a nőknek. A nők gyakran sokkal jobban kezelik az anyjukat érő kritikát, és ezért könnyebben mondanak hasonlót a párjuk édesanyjáról is, nem számolva azzal, hogy a férfi ezt sokszor nem veszi olyan lazán. Ne állítsd magad a párod előtt szembe az édesanyjával, és finoman fogalmazd meg, ami már nagyon kikívánkozik belőled.

 - Vagy ő, vagy én

Hasonlóan, ahogy az anyja és közted, úgy a barátai és közted sem fog tudni, de vélhetően nem is akar választani. Előfordulhat, hogy nem bírsz elviselni valakit, aki a környezetében van, de ha számára fontos az illető, akkor a kifakadásod csak olaj lesz a tűzre, és a kettőtök kapcsolatának is árt.

Persze, más a helyzet, ha esetleg egy alakuló szerelmi háromszögről van szó. De ha úgy döntesz, ez nem tántorít el a férfitól, akkor sem ez a legjobb módja az elintézésnek. Az ultimátumok egyébként is a legritkább esetben használhatók bármire is a kapcsolatban. 

 - Jó, akkor szakítok

Ahogyan az ultimátum, úgy a zsarolás sem vezet túl sok eredményre azon túl, hogy aláássa a kettőtök közti bizalmat. Arról nem beszélve, hogy vajon mennyit ér a nyomás hatására megtett lépés. Ha pedig azt sugallod, hogy te már nem akarsz benne lenni a kapcsolatban, a férfi számára kézenfekvő, hogy ezt szó szerint értse. Ha nem gondolod komolyan, akkor üres szócséplés, ha pedig igen, akkor más problémák is lehetnek kettőtök között, amikre érdemes figyelnetek.

 - Az exem bezzeg nem tett volna ilyet

A fenti mondat kétfrontos támadás a férfi önbecsülése ellen. A férfit különösen bántja, ha azt érzi, nem ő a legjobb valamiben, főleg szíve hölgye előtt. Na, de hogy a vetélytárs ráadásul egy másik szerelem legyen?

Ez így együtt túl sok. Főleg azzal, hogy ha még mindig a múlton csüngsz, és az exedhez hasonlítod a mostani párodat, talán magadban kellene először helyretenned a fontossági sorrendet, mielőtt hangot adsz a gondolataidnak. 

Természetesen, ha te hallod ezeket a mondatokat, ugyanúgy van okod arra, hogy ne hunyj szemet felettük. De ha így van, visszavágás helyett egyszerűen mondd el, hogy bántónak és méltatlannak érzed a helyzetet.

Számodra van olyan mondat, amit nem bocsátanál meg?

Ezt is szeretjük