Mi a visszatérő szexfantáziád?

Ezt árulja el a személyiségedről

Ahelyett, hogy elnyomnád az olykor bizarrnak tűnő fantáziákat, inkább nézd meg, mit üzennek neked.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenkinek akadnak olyan titkos fantáziái, melyek felforrósítják a hálószoba levegőjét, ám kevesen vannak, akik szívesen megosztják őket másokkal, és talán még a párjuknak sem beszélnek róluk. Sokan szégyent érezve nyomják el ezeket, pedig a fantáziák az önismeret és a szexuális élet javításának eszközei lehetnek annak, aki megéli őket.

A gátlások ez esetben is gyakran a gyerekkori élményekből adódnak, amikor a szexuális fantáziákért büntetés és megszégyenítés járt.

A szexuális öntudatra ébredés idején elnyomott fantáziák viszont később visszatérnek. De az ábrándok nemcsak erre az időre vezethetnek vissza, hanem táplálkozhatnak hétköznapi élményekből, és betölthetnek kompenzáló funkciót is.

Például, ha valaki túl sok felelősséget visel, nem kizárt, hogy arról ábrándozik, hogy átveszik felette a hatalmat az ágyban. Az a nő viszont, aki jelentéktelennek érzi magát, és kételkedik a vonzerejében, arról ábrándozhat, hogy ő irányítja a férfit. Ilyenkor a fantázia célja, hogy kiegyenlítse a túlsúlyban lévő élményeket. Neked mi az uralkodó fantáziád?

Alárendeltség

Az alárendeltség az egyik leggyakoribb szexfantázia - főleg a domináns, erős nők körében, akik vezető pozíciót töltenek be, vagy nagy felelősség nyomja a vállukat.

Nem ritka a megerőszakolós fantázia sem, ami persze nem azt jelenti, hogy valaki a valóságban is erre vágyna. Sokkal inkább arra utal, hogy szeretné végre átadni a vezetést másnak. Amikor a nő feladhatja a kontrollt, és átruházhatja a felelősséget, az jelentheti a megkönnyebbülést és kiszabadulást a hétköznapi rutinból, ahol mindig kezdeményeznie és irányítania kell.

Domina

A kiszolgáltatottságnak az ellenkező oldalán helyezkedik el a domina, akinek minden kívánságát és parancsát lesik a férfiak, ő pedig mindezt gátlástalanul ki is használja. Elvárja, hogy örömet szerezzenek neki anélkül, hogy azt viszonozná. Ám valószínűleg az életben ez kicsit másképp van, hiszen aki dominaságról fantáziál, az nemritkán elnyomva vagy alárendelt szerepben éli meg a hétköznapokat, de legalábbis túlnyomóan passzivitással. A fantázia annak az eszköze, hogy végre a kezébe vegye az irányítást, és kiálljon önmagáért.

Két férfi, egy eset

Ha arról álmodozol, hogy két férfival éled át a gyönyört, akik talán egymással versengve igyekeznek a kedvedre tenni, akkor valószínűleg imádod, ha csodálnak a férfiak, talán az átlagnál több figyelemre van szükséged tőlük, és különösen élvezed, ha ezt megszerzed. Valószínűleg az ellen sincs kifogásod, ha a kegyeidért küzdenek. Sok nő ábrándozik titokban arról, hogy milyen lenne két férfival egyszerre az ágyban, és nemritkán megijednek attól, hogy ez arra utal, nem elég nekik a párjuk, vagy jelnek veszik arra, hogy tönkremegy a kapcsolatuk. Ám a kettőnek semmi köze egymáshoz.

Közönség előtt

Ha arról ábrándozol, hogy kíváncsi szemek kereszttüzében, nézők előtt jutsz el a csúcsra, akkor kétségkívül élvezed, ha hatást gyakorolsz másokra, különösen, ha ez a szexuális vonzerődnek köszönhető. Lelkesít, ha azt érzed, mások vágynak rád, és kívánnak téged.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ez a fantázia annak a rokona, amikor valaki arról ábrándozik, hogy meztelenül jár-kel, vagy épp egy prostituált szerepébe képzeli magát. Ám az, aki előtt hasonló képek jelennek meg, lehet, hogy épp elnyomja nőiességét és szexuális energiát, melynek kifejezésére a fantáziában vagy az álmokban talál lehetőséget.

Szerinted egészséges a fantáziálás a kapcsolatban?

Ezt is szeretjük