5 tévhit a szexről, amit a legtöbb nő elhisz

A szexualitás körül sok téves információ kering. Utánajártunk az elterjedt mítoszoknak, melyekkel vélhetően te is találkoztál már.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Amit az ember gyakran és sokfelől hall, azt hajlamos könnyedén elfogadni. Pedig mint mindennel, a szexszel kapcsolatban is van néhány olyan gondolat, melyet érdemes legalábbis fenntartásokkal kezelni, mert hamis előítéletekhez és elhamarkodott döntésekhez vezethet. Utánajártunk a legelterjedtebb mítoszoknak.

A férfiaknak folyton a szexen jár az eszük

A nők között gyakran téma, hogy a férfiak állandóan a szexre gondolnak, amit az is gyakran alátámaszt, hogy a hímneműek ezt hirdetik magukról. De az az igazság, hogy a mindennapi stressz azért az ő figyelmüket is eltereli a témáról.

A napi hajtás közepette igencsak keveseknek jut idejük arra, hogy szexfantáziáikat csiszolgassák, még ha a hajlandóság alkalomadtán meglenne is.

Elterjedt nézet, hogy a férfiak percenként többször is gondolnak a szexre. Ám valójában a legtöbbek figyelmét elsősorban a karrierrel kapcsolatos vagy az egzisztenciális gondok kötik le. A Kinsey Intézet kutatása szerint a férfiak 54%-ának jut eszébe naponta egyszer a szex, míg a maradék 43%-nak hetente csak néhányszor jár a fejében valamilyen szexfantázia. 4%-nak havonta csak körülbelül egyszer.

Másról fantáziálni az ágyban

A fantáziákkal kapcsolatos másik tévhit, hogy ha valaki másról ábrándozik, miközben a párjával van, akkor a tönk szélére került a kapcsolat. Azonban ez nem feltétlenül igaz. A szexuálisan aktív emberek több mint 90%-a valaki másról fantáziál szex közben, mint akivel éppen van. Többségük azt gondolja, hogy ez vészjelző a kapcsolatban, de valójában teljesen természetes része az egészséges szexuális életnek is. A legtöbbek gondolataiba a barátaik, a szomszédjuk vagy munkatársaik kúsznak be, míg egy kis százalék kitalált karakterekről, játékok vagy rajzfilmek hőseiről ábrándozik. Ám mindez általában nem annak a jele, hogy a kapcsolat kimerült.

A korai magömlés abnormális

Sok férfi szégyelli, hogy nem tudja kontrollálni az orgazmusát, és hamar eléri a tetőpontot, így a nők is hajlamosak olykor felróni ezt a férfinak. Valójában ez nemcsak a szándékon és a gyakorlaton, hanem biológiai, evolúciós összetevőkön is múlik. A férfiaknak átlagban 5,4 percig tart a merevedésük. A férfi működésének gyökerei még az ősidőkben gyökereznek. Sietniük kellett, amikor veszélyben volt az életük, és a stressz csak még inkább meggyorsította az ejakulációt. Ez most sincs másképp, az idegesség még ma is meggyorsítja a magömlést. Ám némi gyakorlattal és ellazultsággal fejleszthetők a készségek.

A férfiak kicsapongóbbak, mint a nők

Persze, van némi igazság abban, hogy a férfiak arra vannak kódolva, hogy több partnerük legyen, mint a nőknek, de átlagban a különbség korántsem akkora, mint az a köztudatban megjelenik. Amikor a szexuális életükről vallanak, a férfiak hajlamosak túlbecsülni, míg a nők alulbecsülni szexuális partnereik számát - a társadalmi elvárásoknak is engedve. A kérdés kapcsán fontos tényező az is, hogy az egyén - legyen szó férfiról vagy nőről - mennyire vonzó. Egy vonzó és szexuálisan motivált nőnek több esélye van arra, hogy több partnere legyen, mint egy nem annyira vonzó, ugyanolyan korú férfinak. Sok múlik a lehetőségeken.

Nem tisztel, ha már az első randin lefekszetek

Az az igazság, hogy a tisztelet és az, hogy mennyire vagy fontos a férfinak, nem feltétlenül az időzítésen múlik. Ha csak szexet akar tőled, mindegy, hogy az első vagy a századik randin kerül rá sor, ugyanúgy lapátra kerülhetsz. Ha viszont lát benned fantáziát, akkor az első randin extázisban összegyűrt lepedő csak megerősíti abban, hogy érdemes veled kezdeni - és mindez a te részedről is igaz lehet.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Sok férfi, de nő is úgy tartja, hogy a szexualitás a másik megismerésének ugyanolyan fontos eleme, mint a beszélgetés, és ez nem tévedés. Persze, embere válogatja, hogy ő melyik állásponton van. A lényeg, hogy kevesebb hibalehetőséget és csalódást tartogat, ha arra alapozod a döntésed, amit te akarsz valójában, és nem a másiknak tulajdonított elvárásokra vagy absztrakt elveknek való megfelelési kényszerre.

Szerinted helyénvaló a szex az első randin?

Ezt is szeretjük