Ezen a 6 dolgon áll vagy bukik a boldog házasság: a kapcsolati tanácsadó válaszolt
Ha ezek nincsenek meg, sajnos valószínűbb a válás.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajnos a nagy érzések csak ideig-óráig feledtetik el, hogy mindkettőtöknek van egy olyan lelki csomagja, amely már a találkozásotok első pillanatában sok mindent eldönt.

Így a közös jövő lehetősége nem csupán elhatározás kérdése, több láthatatlan, ám nagyon is fontos tényező befolyásolhatja. Ezekre figyelj, hogy biztosra mehess!

Minden, ami eddig volt

A személyes múltatok, vagyis minden, amit eddig saját magad tapasztaltál, illetve a társad megélt, alapvetően meghatározhatja azt, hogy mennyire vagytok nyitottak, mennyire tudtok hinni és bízni. Te akkor állsz készen egy valódi kapcsolatra, ha úgy tekintesz vissza az életed eddigi részére, hogy elengedted, aminek vége lett, és ami netán kimaradt, azt te hagytad ki.

Ugyanez a feladata a párodnak is a saját korábbi dolgaival. Ám ezzel még nem zártunk ki minden kockázatot. Hiszen neked a párod múltját is feltételek nélkül kell elfogadnod, bármit is tett, mielőtt összekerültetek. És viszont igaz ez rá is, nem róhatja fel neked, hogyan éltél addig, amíg őt megismerted.

Apák és anyák hatása

Két ember kapcsolatában valójában két család is összetalálkozik. Nagyon fontos tehát, hogy mindketten időben leváljatok a szüleitekről, és felnőtt nézőpontból, elfogadással szemléljétek a saját mintáitokat. Szétvihet ugyanis egy kapcsolatot, ha az egyik fél, netán mindkettő gyermekkori fájdalmakra, hiányérzetekre keres érzelmi megoldást a házasságban.

Ugyanígy elengedhetetlen, hogy a másik családi rendszer értékrendjét, szokásait, kereteit, elvárásait is képesek legyetek tolerálni. Hamar vége lehet a viszonyotoknak, ha egyikőtöknek választania kell a társa és a családja között.

Elő a bakancslistákkal

Ahogy a múltatoknak, úgy a jövőtöknek is van egy olyan része, amely biztosan nem lesz közös. A vágyaitok, terveitek jelölik ki az utatokat, és ez a két út nem futhat ellentétes irányba. Elbukhat a boldogságotok azon, ha a közös élet lehetősége miatt valamelyikőtöknek szinte minden saját elképzeléséről le kell mondania. Ez olyan nagy áldozat, hogy a másik képtelen lesz jól ellentételezni.

Ugyanígy veszélyforrás azonban az is, ha az egyik fél nem foglalkozik a lehetséges jövőjével, és örömmel bólint rá a másik stratégiáira. Ez meg olyan, mintha neki nem lenne saját élete. A pótcselekvés rövid távon talán működhet, ám a saját jövőkép nélküli biztosan elkezdi majd átformálni, magára szabni a másiktól kölcsönvett terveket.

A sikeres közös jövő receptje

Az előbbiekből tehát az következik, hogy boldog házasságod nagy valószínűséggel akkor lesz, ha a múltaddal rendben vagy, a szüleidet elfogadod, és határozott elképzeléssel bírsz a jövődet illetően. A párod előéletét tudomásul veszed, a családját tolerálod, és a bakancslistája nagyobb áldozatok nélkül összeegyeztethető a tiéddel.

Ennek a hat szempontnak ráadásul az ő oldalán is stimmelni kell. Persze az érzéseiteket sem szabad kihagynunk a számításból, és a változásotok lehetőségét. Ezért a legjobb szerelmi taktika mindig megélni a jelen jó pillanatait. Abból biztosan összerakható a boldogságod.

Ezt is szeretjük