Mennyi szex kell a boldog párkapcsolathoz? Ez derült ki a felmérésből
Bár szubjektív dologról van szó, kanadai kutatók érdekes dolgot szűrtek le a felmérésből.

par-agyban-csok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Több éve tartó párkapcsolatban, évtizedes házasságban élve nem ritka az elbizonytalanodás, mikor a kezdeti lángolást - jó esetben - a meghittség váltja fel, a szexuális együttlétek gyakorisága pedig jelentősen csökken.

Ilyenkor egyesek megpróbálják visszacsempészni a régi tüzet, és gyakrabban összebújni kedvesükkel, ám kanadai kutatók szerint felesleges túlzásba esni, mert mint az életben oly sok minden, ez sem mennyiségi kérdés. Amy Muise kutatónő szerint van egy határ, melynél hiába szexel többet egy pár, nem érzik boldogabbnak magukat.

Mennyi szex kell a boldog párkapcsolathoz?

A szexuális együttlétek gyakoriságával kapcsolatos kérdések általában akkor merülnek fel, amikor az egyik fél elégedetlen a hálószobában töltött idővel. Ez pedig viszonylag gyakori, hiszen mivel nincs két egyforma ember, így legtöbbször a szexuális igények is különböznek.

Egy, a témában végzett kanadai kutatás során több mint 2400 házaspárt kérdeztek ki, és arra az eredményre jutottak, hogy minél többet szeretkezik egy pár, annál boldogabbnak érzik a kapcsolatukat. Természetesen ez sem a kutatók, sem a laikusok számára nem jelent különösebb meglepetést, hiszen a szex egyfajta barométernek tekinthető a párkapcsolaton belül. Általában igaz, hogy a gyakori együttlét a párok közti harmóniát jelzi, vagy sok esetben épp a feszültségtől szabadulnak ily módon a házastársak - ami talán az egyik legkellemesebb rövid távú megoldás.

Ugyanakkor arra is rámutattak a kutatást végző szakemberek, hogy a mindennapos szex egy házasságban vagy régóta tartó párkapcsolatban nem jár együtt nagyobb elégedettséggel és boldogsággal, mintha csak heti egy alkalommal szeretkezik a pár.

A cikk az ajánló után folytatódik

- A pároknak felesleges ráfeszülniük arra, hogy annyiszor szeretkezzenek, ahányszor csak fizikailag lehetséges. Reálisabb heti egy alkalmat kitűzni célként, mint hagyni, hogy a mindennapos szex gondolata nyomasztó teherként nehezedjen a kapcsolatra - mondta Amy Muise, a University of Toronto Mississauga kutatója.

Heti egynél találtak egy határt

A kutatásvezetők szerint a kapott válaszok alapján úgy tűnik, a szex gyakorisága és párkapcsolati boldogság között korreláció áll fenn, de heti egy alkalomnál meg lehet húzni egy határt. Vagyis azok a párok, akik napi együttlétről számoltak be, nem érezték magukat boldogabbnak azoknál, akik hetente egy alkalommal szeretkeztek. 

Vágyhozó ételek

Ha egy hosszú, fárasztó nap után nehezen jöttök hangulatba, érdemes már a közös vacsoránál elkezdeni.

Képek: Getty Images

Ezt is szeretjük