Két öreg, menhelyi kutyus megható története: még esküvőt is szerveztek nekik
Mindig is elválaszthatatlanok voltak, így összeadták őket a menhelyen. A gondozóiknak fontos céljuk volt a cuki esküvővel.

menhelyi kutyak eskuvoje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajnos mindennap rengeteg kutyus kerül menhelyekre. Egyeseket közülük az utcán találnak, míg más ebeket saját egykori tulajdonosaik adnak le különböző okok miatt. Az viszont mindegyikükben közös, hogy nincs garancia arra, hogy újra gazdira találnak majd, néhányuknak pedig még kevesebb lehetősége van az igazán boldog folytatásra.

A tízéves Jack és a nyolcéves Diane is minimális eséllyel indult az örökbefogadás felé, ezért gondozóik nagyon édes és megható ötlettel álltak elő.

Együtt tették utcára az idős kutyapárt

Az idős kutyusokra tavaly találtak rá egy temetőben úgy, hogy pórázaik össze voltak kötve. Szerencsére az állatszerető emberek nem mentek el mellettük tétlenül, hanem segítséget kértek, végül pedig a Kennebec Valley Humane Society állatvédő szervezet vállalta, hogy ideiglenesen gondoskodik róluk. Jack és Diane már a kezdetektől elválaszthatatlanok voltak, mindig együtt voltak, mindent együtt csináltak. És, mivel ennyire ragaszkodtak egymáshoz, gondozóik úgy döntöttek, nem akarják szétválasztani őket, hanem csakis együtt hajlandóak örökbe adni az ebeket. Az elválasztásuk ugyanis komoly traumát okozhatna az eddig is sokat szenvedett kedvenceknek. Ez azonban még inkább nehezítette a helyzetet, amellett, hogy egyébként is idős négylábúakról volt szó.

menhelyi kutyak eskuvoje 2

Mivel öregek, és csakis együtt engedik őket elvinni, tudták, hogy nagyjából semmi esélyük sincs arra, hogy gazdira találjanak. Mivel, ha menhelyen keresnek is maguknak kutyát az emberek, a legtöbben kölyköt akarnak befogadni, esetleg néhányan felnőttet, időset azonban szinte senki nem szeretne hazavinni. Rengeteget gondolkodtak azon, hogy mit tehetnének annak érdekében, hogy mégiscsak valaki beléjük szeressen, hiszen megérdemlik a boldog életet. Végül egy nagyon aranyos és egyben megható ötletet eszeltek ki.

A cikk az ajánló után folytatódik

Esküvőt rendeztek a menhelyi kutyusoknak

Elhatározták, hogy, mivel egyébként is imádják egymást, állandóan együtt vannak, és csakis összebújva alszanak, esküvőt szerveznek nekik, hogy összekössék az életüket, illetve, hogy az esemény, valamint a fotók által sok emberhez eljusson a hírük, így pedig megnöveljék a lehetséges gazdijelöltek számát, valamint az örökbefogadás esélyét.

menhelyi kutyak eskuvoje 1

Diane fátyollal ellátott, díszes nyakörvet kapott, Jack pedig nyakkendőben vonult büszkén az oltárhoz. A képeken egyébként látszik is, hogy a kutyusok mennyire élvezték a szertartást: jutalomfalattal halmozták el őket, puszikat osztottak az őket összeadóknak, majd pedig boldogan ültek a virágsziromesőben. Esküvői fotóik bejárták az internetet, történetük pedig mindenkit meghatott. Sajnos egyelőre még mindig a menhelyen élnek, de gondozóik hisznek benne, hogy hamarosan eljön értük az álomgazdi.

Kutyák örökbefogadás előtt és után

Egy kutyának hatalmas boldogságot jelent, ha valaki végre örökbe fogadja, és a menhelyen vagy az utcán leélt évek után egy szerető család tagja lehet. Újra örömteli lesz, elkezd bízni az emberekben, a változás pedig kívülről is látszik az arcán: előtte-utána képeken mutatjuk, hogy az emberi szeretet milyen csodákat tesz az addig szomorú, megviselt állatokkal.

Ezt is szeretjük