18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

4 örök ok, amiért a pasi megcsal

Ha létezik főbűn a szerelemben, akkor a megcsalás az. Mégis miért olyan nehéz ellenállni a kísértésnek férfifejjel?

Valóban égető és gyakori női probléma, hogy vajon a férfi miért nem hajlandó megállapodni, és miért kacsintgat minduntalan a popsivillantó szoknyák alá, ha lenne más megoldás is. A legtöbb ember egyetért abban, hogy ha egy kapcsolatnak már nincs jövője, akkor a legtisztességesebb megoldás a szakítás.

Mégis akadnak jó páran, nők és férfiak egyaránt, akik nem tudnak ellenállni a kísértésnek. Ezúttal az utóbbi tábor indokait vizsgáljuk, amiből akad bőven: íme két átlátszó és két érzelmes mentség.

Ha nem kap meg mindent

A leggyakrabban hajtogatott kifogás, hogy a pasi azért köt ki más nő ágyában, mert otthon nem kap meg mindent, vagyis a napi rutinszerű szexet. Női szemmel mindez sokkal inkább arcpirító, mint megfelelő indok, azonban az már elfogadható, ha mindez kissé érzelmesebb színezetet kap. A férfi sem csak a szexre gondol ugyanis éjjel-nappal. Sokat jár az agya rajta, ez tény, de egy kapcsolatban a gyengédség legalább ugyanolyan fontos, számára is.

Azok az apró kedvességek, melyektől te biztonságban érzed magad, igenis neki is számítanak. Ha tehát egyre kevésbé törődsz partnereddel, otthon rideg vagy vele, és szúrós, mint egy sündisznó, akkor nem várhatod el, hogy éveken keresztül hűséges legyen hozzád. Természetesen, ha nem egy megrögzött szoknyavadász, akkor egy nehezebb időszakban nem az lesz az első gondolata, hogy hol találhatna magának egy vigasztaló kalandot.

De ha útjába akad egy kedves, értelmes nő, akitől megkapja azt a megértést, amit tőled már jó ideje nem, akkor csak idő kérdése, hogy beadja a derekát a csábításnak. Van, aki képes ellenállni, de ezt a próbát csak kevesen állják ki.

A szoknyák királya

Az örök nőcsábásszal más a helyzet. Ő az, akiről a tipikus férfiközhelyek szólnak, aki leggyakrabban a kromoszómákat meg a biológiát hozza fel mentségül. A szoknyapecér valójában a férfiasságát köti az elfogyasztott nők számához, abban a pillanatban tehát, amikor nem bizonyul többé elég vonzónak, az önérzete is romba dől.

Ő a kocsmában a sörök mellé tálalt történetekkel ecseteli kalandjait, miközben a pultoslánnyal flörtöl, otthon pedig várja a gyanútlan barátnő. Mert a legtöbb csábítónak van egy másik arca is, amit egyetlen nőnek tartanak fenn, akit semmi pénzért nem hagynának el. A gond azonban ott van elásva, hogy a hűségre sem mutatnak több hajlandóságot, legfeljebb megbánást akkor, amikor borul a bili, és a barátnő szélesre tárja az ajtót. Mert ha igaz is az indok, ettől a legnaivabb nő zsebében is kinyílik a bicska.

Már nem szeret

A szerelemben vannak intenzívebb és lanyhább időszakok. Sok férfiban akkor ébred fel a leküzdhetetlen kalandvágy, amikor hullámvölgybe érkezik a kapcsolat, és a láthatáron megjelenik egy csinos második. Hasonló helyzetben a szerető lehet, hogy csak katalizátorként kell, hogy legyen ereje kihűlt párkapcsolatát felrúgni, sokszor azonban éppen ez a mozzanat ébreszti fel a férfiban a régi lángot.

Ezért jön olykor a vallomás, a megbánás és a bizonygatás, hogy soha többet nem történik meg, de nem csoda, ha az események után benned a legerősebb érzés az, hogy bizony, ökör volt a pasid, amolyan címeres, és többé nem akarod őt látni. Mert ha érzelmi alapja is van a megcsalásnak, az talán rosszabb, mintha egyszerűen megtörténik, mert egy pillanatra totálisan az alkohol uralma alá került a férfiúi elme, a gonosz pia pedig az összes vért elkergeti lefelé. Már ha egyáltalán lehet rangsorolni.

Gyáva

Bár sok férfi legendásan tart az elköteleződéstől, párkapcsolatban élni kényelmes dolog. Ha szexből és vacsorából is megvan a napi betevő, az azonban még nem mindenkit sarkall megrögzött hűségre. Akad pasi, aki csak azért marad benne a kapcsolatban, mert ő maga gyáva szakítani.

Ha azonban az útjába akad egy másik nő, nem is próbál ellenállni: sodródik az árral, közben pedig egyszerre két irányba is teljes erőbedobással titkolózik. Bár sokszor kényelmesebb lenne felrúgni a kapcsolatot, van, aki inkább két tűz között lavírozik, ahelyett, hogy egyenes háttal partnere elé állna, és kimondaná, hogy részéről ez a kapcsolat már nem az igazi.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A megcsaláshoz azonban még van elég bátorsága: ő többnyire az a típus, aki nem is annyira akaratán kívül olyan átlátszóan intézi a mellékvágányon futó ügyeit, hogy végül te legyél az, aki besokall, és kimondja, ami nyilvánvaló, hogy így nincs értelme folytatni.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük