Miért szeret a macska a gazdi nyakához bújni? Több mindent is üzenhet ezzel a szokással

Nagyon cuki tud lenni, ha a cica mindig a gazdi nyakához bújik. De vajon mit jelent ez az édes szokás? Eláruljuk.

cica gazdi cover
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A macskáknak rengeteg cuki és vicces szokásuk van, amikkel leveszik a lábukról a gazdikat. Nem véletlen, hogy a net is tele van imádni való cicás videókkal, amik emberek millióinak csempésznek egy kis vidámságot a hétköznapjaiba.

A kis kedvencek azonban viselkedésükkel sokszor üzennek is az embereknek - ezeket az üzeneteket viszont nem mindig értik a macskatulajdonosok. Te tudod például, hogy mit jelent, ha állandóan a nyakadhoz és az arcodhoz bújik a cicus? Több mindent is elmondhat ezzel.

Miért bújik a macska a gazdi nyakához?

Kimutatja a szeretetét

Talán ez tűnhet a leginkább magától értetődőnek, és van is benne igazság: ha egy macska bújik és rád fekszik, akkor általában az azt jelenti, hogy szeret téged, biztonságban érzi magát melletted, és vágyik a közelségedre. A cicák egyébként sok más állathoz hasonlóan bizonyos hangokat megnyugtatónak és pihentetőnek találnak, és ha szoros kapcsolatban vannak a gazdival, akkor az ő illata, légzéshangja pontosan így hat rájuk. Ezért is szeretnék minél gyakrabban, minél közelebbről hallgatni, érezni ezeket.

Stresszes vagy egyedül érzi magát

Ha a macska ideges vagy szorong, esetleg sokszor van egyedül és szeparációs szorongással küzd, akkor mindig a gazdi mellett akar lenni, amikor csak tud. Ebben az esetben gyakori, hogy állandóan bújik az emberhez, főleg a nyakához és az arcához, itt érzi ugyanis magát a legközelebb hozzá, és itt érzi a legnagyobb biztonságot. Ha más, idegességre utaló jeleket is tapasztalsz, vagy azt veszed észre, hogy a távollétedben nyávog, rosszalkodik, rombol, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy a stressz okozhat számára problémát.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Melegségre, nyugalomra vágyik

A macskák szeretik a meleg helyeket, például biztosan észrevetted már, hogy gyakran alszanak a radiátornál, vagy fekszenek azokra a foltokra a padlón, ahová besütnek a napsugarak. Nos, hát bizony a gazdi nyaka is egy ilyen meleg területnek számít, úgyhogy a fentebb említett okok mellett néha az is közrejátszik, hogy egyszerűen csak kényelmes és kellemes számára az ember testhője, és nyugalmat, biztonságot ad neki a közelség.

Területet jelöl

Ha a cica odadugja valamihez vagy valakihez a fejét, akkor sokszor a területjelölés is az egyik célja. Ha tehát a buksijával a nyakadhoz és a fejedhez bújik, akkor előfordulhat, hogy így akar alaposan beszagosítani és sajátjának jelölni. Ez azonban egyáltalán nem jelent rosszat, sőt: szintén arról árulkodik, hogy szeret téged, és gondoskodni akar arról, hogy te is viseld az ő nyomait.

Cicaszokások, amikkel elmondja, mennyire szeret

A macskák a doromboláson kívül is számtalan egyéb módon is kimutatják a szeretetüket, csak ezekről a szokásokról kevesen tudják, hogy miről árulkodnak. Bár a gondolataikból és a szavaikból nem olvashatsz, a tetteikből nagyon is, hiszen ezekkel próbálnak kommunikálni veled. Ha a következőket gyakran tapasztalod a cicádtól, biztos lehetsz benne, hogy erősen kötődik hozzád, és nagyon szeret.

9 cicaszokás, amivel elmondja, mennyire szeret - Nem mindegyikről sejtenéd, hogy ezt jelenti

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük