Lehet a nyári flörtből szerelem?
A szakértő megmondja
A nyári felszabadultságot felváltják a szürke hétköznapok, ami a hirtelen jött szerelmekre is rányomja bélyegét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyári szerelmek folytatásának egyik legnagyobb buktatója, hogy kikapcsolódás, nyaralás, szórakozás közben szinte mindenki más arcát mutatja, mint amilyen az év nagyobbik részében - a munka, tanulás, ügyintézés, család szorításában - lenni szokott.

Ahogy a biztonságos keretekből kitörve felszabadulttá válik a kötelességtudó, gondoskodóvá a figyelmetlen és folyton viccelődővé a komoly, úgy hazatérve újra kiszámított lehet a kedvesből, feszült a lazából és szigorú a nagyvonalúból.

Ez a laza flörtök próbatétele: vajon mennyire tér el majd egymástól a két ember habitusa akkor, amikor a felelősségvállalás is visszalopakodik az életükbe?

Ki vagy te valójában?

Zsuzsa az első másodpercben beleszeretett Istvánba, elég volt csak belenéznie a szemébe. Legalábbis így mesélte utólag a barátnőinek. Egy balatoni szórakozóhelyen ütköztek egymásba, a lány hétvégére ruccant le, a fiú pedig a családi nyaralóban vakációzott. Beszélgetni kezdtek, táncoltak, ittak, Zsuzsa végül Istvánnál aludt, és ott maradt a következő napokban is. Úgy érezte, sosem volt még ilyen boldog, minden olyan könnyedén és természetesen alakult közöttük, mintha régóta ismerték volna egymást. Végre megtalálta, amire vágyott, egy sármos, okos, határozott, humoros férfit, aki percről percre biztosította őt az imádatáról.
István megígérte azt is, hétfőn felviszi Budapestre a lányt.

Az utazás reggelén aztán valami nagyon megváltozott. A fiú gyorsan kipattant az ágyból, pakolt, rendet rakott, zárta a nyaralót. Közben szinte egyetlen egy szót sem szólt a körülötte tébláboló lányhoz. A kocsiban is jóformán csak hallgattak, és, bár István továbbra is udvariasan viselkedett Zsuzsával, ez már nem ugyanaz volt, mint korábban. Az izgalmas feszültség elillant, mintha egy másik ember ült volna a volán mögött.

A távolságon is sok múlhat

A könnyen köttetett kapcsolatot még akkor sem egyszerű folytatni a nehezített, otthoni pályán, amennyiben közel laktok egymáshoz. De mi van, ha egy olyan pasit fogtál ki magadnak, aki az ország másik végében él?

Aki próbált már távkapcsolatban élni, maga is tapasztalhatta, a kilométerek ugyanúgy össze is hozhatnak, mint ahogy elválasztanak. Az a legkülönösebb, hogy épp ez a messzeség tolhat ki időben egy nyári kalandot. Míg a telefonos és internetes kapcsolattartás megöli az igazi meghittséget, és lecsillapítja a komoly érzelmeket, a felelősségtől mentes flört ápolására tökéletesen alkalmas. Bőven belefér egy-egy hétvégi randi is - ilyenkor újra elő lehet varázsolni a nyári idillt, hiszen mindenki a legjobb formáját igyekszik elővenni, a rendelkezésre álló idő pedig limitált.

Ez azonban csak előjáték azokhoz a kérdésekhez, melyeket nem lehet megúszni, azaz előbb vagy utóbb mindenképp kimondatnak: ki költözik kihez? Melyikőtök adja fel az addig megszokott életét, lakását, állását a kapcsolat és a másik kedvéért?

Jövőre, veled, újra, ugyanott

Nem véletlen tehát, hogy a nyári szerelmeket inkább kalandnak nevezzük, többségük ugyanis már az elválás pillanatában befejeződik. A megszokott kerékvágásba visszazökkenve nehéz azt nyújtani a másiknak, amit addig vonzónak talált.

Zsuzsa például meghökkent azon, hogy István az első budapesti randevújukra öltönyben érkezett, az étteremben kioktatta a pincért, és többször is kiment a ruhatárba telefonálni.

Ő azt a szenvedélyes, laza, farmeros srácot várta, akivel összejött a Balatonnál. Helyette egy komoly üzletember feszengett vele szemben, nem csoda, hogy nehezen találtak közös témát. Még próbálkoztak néhányszor, aztán elmaradtak a telefonhívások. István a legutolsó beszélgetésükkor úgy búcsúzott el Zsuzsától, hogy talán a következő nyáron megint összefutnak majd a tóparton.

Kivételek mindig akadnak

Azért ne dobd be rögtön a törülközőt, hiszen lehet, hogy épp veled történik meg az, ami kevesekkel. Vagyis, hogy a nyári forgatagban találsz rá álmaid pasijára. Az igaz szerelmekre nincs recept, működnek időtől és körülményektől függetlenül is, így erősítik meg a könnyedebb flörtökre vonatkozó szabályokat.

Ezt is szeretjük