Érdemes reagálni egy primitív kommentre? Tóth Dani pszichológus meglepő választ adott

A Femina Dilemma podcastjének legújabb adásában a közösségi média és a bullying témakörét boncolgattuk.

Dilemma podcast - Közösségi média
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Femina.hu podcastjében népszerű, mégis megosztó témákat boncolgatunk Pintér Ada műsorvezetővel, az adott téma szakértőjével és egy Femina-munkatárssal. Ezúttal a közösségi média világáról, a kommenthuszárokról és cyberbullyingról dilemmáztunk.

Dilemma podcast - Közösségi média

A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? Lehetséges tudatos internethasználó gyerekeket nevelni? Vajon tényleg el kell viselnie mindent egy közszereplőnek? Hogyan lehet jól kihasználni az internet adta lehetőségeket? 

A Dilemma tizedik epizódjában a fenti kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ. Tóth Dani Digitális Nevelés1+2: Útikalauz az internet, videojátékok és okoskütyük útvesztőjéhez című könyve ezen a linken ingyenesen megrendelhető iskolák, óvódák és más oktatási intézmények számára.

(Borítókép forrása: Femina.hu)

Ezt is szeretjük