18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A kielégítő szexuális élet 12 legfőbb tényezője - Egyáltalán nem csak a rendszeresség a fontos

Mi kell a boldog, kielégítő szexuális élethez? A pszichológus kutatások alapján gyűjtötte össze a legfőbb tényezőket.

par agyban cover

A boldog, tartós kapcsolatok nélkülözhetetlen része a kielégítő szexuális élet. És bár természetes, hogy ezen a téren is vannak jobb és rosszabb időszakok, esetleg mélypontok, alapvetően akkor működik csak igazán jól egy viszony, ha a felek elégedettek a szexszel.

Na de mi kell a kielégítő szexuális élethez? Mik a legfőbb tényezők, amik magasabb fokú szexuális elégedettséghez vezetnek? Seth J. Gillihan pszichológus kutatások alapján gyűjtötte össze ezeket a Psychology Today oldalán.

A kielégítő szexuális élet legfőbb tényezői

Boldogabb kapcsolat: a szex jobb, ha a felek jól kijönnek egymással, és elégedettek a párkapcsolatukkal.

Jobb szexuális kommunikáció: ha a partnerek képesek nyíltan beszélni a szexuális vágyaikról és szükségleteikről, az szintén sokat nyom a latban. A szexuális kommunikáció esetén a minőség fontosabb, mint a gyakoriság. Segít az intimitás megteremtésében és egymás szükségleteinek kielégítésében is.

Kevesebb pornónézés: egyes kutatások alapján azok, akik néznek pornót, azok néhány pozitív hatásáról számoltak be, például javuló szexuális készségekről vagy növekvő fantáziáról. Más vizsgálatok viszont azt sugallják, hogy a sok felnőttfilm csökkenti a szexuális elégedettséget mindkét fél esetén, de ez a hatás pedig a férfiaknál erőteljesebb, mint a nőknél.

Gyakori ölelkezés és csókolózás: a nem szexuális töltetű fizikai intimitás is nagyon fontos, és hozzájárul a kielégítő szexuális élethez. A szex utáni csókolózás és ölelkezés pedig szintén sokkal jobbá teszi azt.

Erősebb intimitás: nem meglepő, hogy a közelség érzése nagyobb szexuális elégedettséggel jár. Kutatások kimutatták, hogy azokon a napokon, amikor a párok bensőségesebben viselkednek egymással, bensőségesebb kapcsolatba kerülnek, elégedettebbek szexuális életükkel.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Gyakoribb szex: a szex gyakorisága a szexuális elégedettség egyik legerősebb jelzője. Minél kevesebbet szexelnek a párok, annál kevésbé lesznek elégedettek szexuális életükkel.

Változatosság: nemcsak a gyakoriság, hanem a változatosság is sokat számít. Azok a párok, akik a szex különböző típusait gyakorolják, átlagosan magasabb szexuális elégedettségről számolnak be.

Egyenlő kezdeményezés: általában csökken a szexuális elégedettség, ha mindig az egyik partner kezdeményez. Ez részben az olyan téves hiedelmek miatt is lehet, miszerint mindig a férfinak kell kezdeményezni, vagy épp az is állhat a hátterében, hogy nincs meg a szükséges szexuális vágy. 

Kompatibilitás: azok a párok, akiket hasonló dolgok indítanak be, és akik hasonló dolgoktól ódzkodnak, általában elégedettebbek a szexszel.

Szexuális egészség: a nemi életet érintő problémák, például a fájdalom szex közben vagy az erekciós nehézségek csökkentik az elégedettséget. Az egyik partner diszfunkciója erősen befolyásolja mindkét partner boldogságát.

Rendszeres orgazmus: nem meglepő, hogy az orgazmus nagyban befolyásolja az elégedettséget. Az is számít, hogy az egyik partner mennyire értékeli, mennyire tartja fontosnak azt, hogy a másik is a csúcsra jusson. Utóbbi valószínűleg az intimitására és bizalmára gyakorolt pozitív hatásai miatt teszi kielégítőbbé a szexet.

Az élettel való elégedettség: a boldog élet és a jó szexuális élet általában kéz a kézben járnak. A hatás azonban kölcsönös, tehát a kielégítő szex is boldogabb életet eredményez.

Sokan rossz kapcsolatban élnek, de nem is sejtik

A párkapcsolat az élet minden területére, még a mentális és fizikai egészségre is kihat, így nagyon fontos fenntartani a hosszú távú boldogságot és a felek elégedettségét. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük