18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Kiderült! A férfin múlik a női orgazmus

2 meglepő tényező a háttérben

Egyes kutatók szerint a pasi a felelős az élvezetért. De nem a méret számít - valami sokkal különösebb.

A női orgazmus témája kényes terep, mi is leírtuk, hogy ez olyan valami, amit egy nő maga is befolyásolhat. Ezt továbbra sem tagadjuk, a végső gyönyör tehát részben tanulható, részben elősegíthető bizonyos speciális szextechnikákkal, ugyanakkor vitathatatlan, hogy az élményhez az is hozzájárul, hogy a férfi mit nyújt az ágyban.

Ebben a tekintetben a leggyakrabban a szexpózokat, a pasi technikai rátermettségét, no és a szerszám tekintetében a megtermettséget szokás emlegetni, mint befolyásoló tényezőt. Néhány tudós azonban igen érdekes összefüggésekre derített fényt, szerintük ugyanis két igen meglepő férfiúi adottság befolyásolja a női orgazmust, mindennél jobban.

A pénz és az orgazmus

Thomas Pollett, a newcastle-i egyetem fejlődéspszichológusa és munkatársa, Daniel Nettle professzor egy 2008-as kutatás során megállapították, hogy a nők kielégülésének mértéke egyenes arányban van a partner bankszámlájával és erőforrásaival.

Hozzá kell tennünk, hogy annak ellenére, hogy egy tudományos kutatás során jutottak erre az eredményre, állításukat számos remek példával tudnánk cáfolni. Ez is jól mutatja, mennyire messze kerül a szex a valóságtól, ha olyan tudósok veszik górcső alá, akik maguk csak a számokkal törődnek, és nem mellesleg férfiak.

A kísérletbe Pollett és Nettle 1534 kínai nőt vont be, akikkel mélyinterjúkat készítettek a magánéletükről. Közülük 121-nek minden közösülés során volt orgazmusa, 408-nak gyakran, 762-nek időnként, és 243-nak ritkán vagy sohasem.

Azt is megállapították, hogy a nőknek annál gyakrabban volt orgazmusuk, minél gazdagabb volt a partnerük - így sikerült tehát erre a kétes következtetésre jutniuk. Ehhez azonban még azt is hozzáfűzték, hogy szerintük ez a tényező játssza a legnagyobb szerepet a női orgazmus tekintetében, ami kétségtelenül túlzás. 

Mire vágyik a férfi a párkapcsolatban?

Nézegess képeket!

Elolvasom
Amiről a tudósok nem beszélnek
Mielőtt bárki arcpirítónak találná a kutatás eredményeit, érdemes megjegyezni, hogy a tudósok, akik a témával foglalkoztak, mind férfiak, tehát csak a számok tekintetében figyelték a női orgazmust, nem tapasztalatilag. Mellesleg a pénz nem feltétlenül a kötődésben játszik szerepet, de a biztos egzisztencia azáltal is elősegítheti az élvezetesebb szexuális életet, hogy számos stresszforrást kiiktat. Ha ugyanis nincsenek anyagi gondok, a férfi sértetlen hiúságával jobban teljesít az ágyban, és a nő is könnyebben átadhatja magát a gyönyörnek - de erről sajnos a tudósok nem beszéltek kutatásuk kapcsán.

A férfi kinézete

Allan és Barbara Pease a férfi- és a női vonzerő titkáról írt művében kifejti, hogy a nők az idők kezdete óta elsősorban az egészséges, erős férfiakhoz vonzódtak. Állításuk szerint a nőknek a férfitest szimmetriája és szépsége fontosabb szempont, mint az arcé, és ez is összefüggésbe hozható a női orgazmussal.

Bár azt is elismerik, hogy a 21. században a nőknek többre van szükségük, mint elődeiknek, tehát a párválasztás során nem csak az számít, hogy a férfi mennyire egészséges küllemű, hiszen olyan párt szeretnének, aki érzelmi szempontból is megfelel az elvárásaiknak. De állítólag, amikor a legnagyobb a fogamzás esélye, vagyis a menstruációs ciklus közepe táján, mégis jobb eséllyel versenyeznek a hölgyek kegyeiért a szimmetrikus, kemény figurák, mint amilyen Gerard Butler.

Ugyanakkor Allan Pease szerint a külső csak az anyagi tényező után játszik meghatározó szerepet a női orgazmusban, amit egy amerikai felmérés adataival is alátámasztott, miszerint a vonzó férfiak 12-14%-kal többet keresnek előnytelenebb külsejű társaiknál. A kissé szőrszálhasogató tudósok szerint tehát a férfi elsősorban az anyagi helyzetével és a kinézetével játszik nagy szerepet a nő szexuális élvezetében, ugyanakkor ezek csak száraz statisztikák.

Nem baj tehát, ha te továbbra is úgy véled, hogy az, hogy a férfi mennyire figyel rád, vagyis egy csók, egy ölelés és néhány erotikus mozdulat jobban meghatározza, hogy lesz-e orgazmusod, mint az, hogy a párodnak mennyi a havi bevétele, és mikor volt utoljára gyúrni.

Cikkünk Allan és Barbara Pease A férfinak szex kell, a nőnek szerelem és Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? című könyvei alapján készült.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük