18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Mi alapján választanak párt a férfiak és a nők?

Felmértük az igényeket!

A férfi a nőre vágyik, a nő pedig a férfira. De vajon a két nem ugyanazt keresi egymásban?

Valószínűleg senkinek nem ismeretlen az a kijelentés, miszerint a férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek. Ezt a szállóigét Dr. John Gray párkapcsolat-kutatónak köszönhetjük, aki egész könyvsorozatban elemezte a Mars és Vénusz, vagyis a férfi és nő ellentmondásos viszonyát.

De vajon valóban annyira kibékíthetetlenek a férfi- és a női vágyak, hogy a szerelemben is külön utakon járunk? Allan és Barbara Pease, két másik közismert párkapcsolati szakértő segítségével ezúttal annak jártunk utána, hogy ki mit keres a partnerében hosszútávon - tudd meg, ezek alapján létezhet-e közös nevező a két nem képviselői között!

A férfiak hosszú távú listája

Allan és Barbara Pease megvizsgálta, hogy a férfiak mit tesznek mérlegre a női tulajdonságok közül, amikor párkapcsolatról van szó. A válaszadók meglepő eredményt hoztak, ugyanis a várakozással ellentétben hosszútávon a férfiaknak sem a külső volt az elsődleges. Az alábbiak szerint állították sorrendbe a női jellemzőket, melyek a leginkább számítanak akkor, amikor eldöntik, érdemes-e valakivel hosszú távra tervezni.

A legfontosabb tulajdonságok

 • Egyéniség
 • Vonzó arc
 • Ész
 • Humorérzék
 • Jó test

Ha tehát egy férfi barátnőt keres, akkor az, hogy mekkora mellbőséggel, illetve milyen popsival rendelkezik, legfeljebb az utolsó érv lehet amellett, hogy legyen-e második randi, vagy sem. Ehelyett inkább a személyes kisugárzás és a belső tulajdonságok határozzák meg, hogy mennyire ígérkezik hosszútávon is ellenállhatatlannak az adott hölgy, bár rögtön ezután az arc szépsége is meghatározó.

A pasik kedvenc női testrészei

Nézegess képeket!

Elolvasom

A dobogó harmadik fokán álló ész pedig arra is rácáfol, miszerint a pasik inkább a jó testű, de mentálisan gyengébben szereplő lányokat választják, mert nekik nem számít más, csak a szex. A lista tanúsága szerint ugyanis ők is társra vadásznak, akárcsak a nők, ami még jobban látszik, ha a vágyak egymás mellé kerülnek.

A nők hosszú távú listája

A hölgyek esetében a vizsgálat szintén azt bizonyította, hogy a párválasztás során a belső értékek számítanak leginkább. De az talán meglepő, hogy majdnem pontosan azokat a tulajdonságokat említették, melyek a férfiak számára is döntő szempontot jelentenek.

A legfontosabb tulajdonságok

 • Egyéniség
 • Humor
 • Érzékenység
 • Ész
 • Jó test

A két nem vágylistáját összehasonlítva jól látszik, hogy nagyon hasonlítanak: mindkettőnél az egyéniség áll az első helyen.

A fő különbség azonban, hogy a nők olyan férfit akarnak, aki mindezek mellett még érzékeny is, míg a férfiak fontosabbnak tartják, hogy a nő csinos legyen. Bár az utolsó helyen a nőknél is szerepel a mutatós külső, számukra ez csak másodlagos szempont, melyet számos egyéb belső tulajdonság előz meg. Végeredményként tehát nagyjából azt lehet mondani, hogy hosszútávon mindkét nem a belső értékeket helyezi előtérbe, csak a pasik emellett a külsőt is figyelik, míg a nők ebből a szempontból elnézőbbek, ha arról van szó, hogy komolyabban is hajlandóak-e tervezni valakivel.

Mi lehet mégis az ellentét?

A fentiek fényében nehezen érthető, hogy sokaknak miért megy olyan nehezen a párkeresés, hiszen a férfiak és a nők szinte ugyanazt keresik egymásban. Allan és Barbara Pease azonban erre is rávilágít. Az ok ezek szerint abban keresendő, hogy sajnos nem csupán hosszú távú lista létezik, hanem egy rövid távú is, legalábbis a férfiaknál - ugyanis a nőknél ezek a szempontok nagyjából állandóak.

A férfiak rövid távú listája

 • Vonzó arc
 • Jó test
 • Mell
 • Fenék
 • Egyéniség

Ennek fényében máris érthető, hogy miért gondolják sokan, hogy a pasiknak csak a külső számít - mert amikor nem keresik a komolyabb kapcsolat lehetőségét, valóban főleg az mozgatja őket. Míg a nők ekkor is a lenyűgöző személyiséget keresik, egyértelmű, hogy a pasik első szűrője szinte csak vizuális szempontokból áll, melyek beindítják a hormonális tevékenységeket, és az egyéniség mindössze az utolsó szempont. Ha pedig épp egy hasonló lista alapján kutakodó férfiba botlik egy nő, aki az érzékeny, megbízható partnert keresi, valószínűleg nem sok sikerrel jár majd az ismerkedés.

Cikkünk Allan és Barbara Pease A férfinak szex kell, a nőnek szerelem című könyve alapján készült.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük