Jobban kiöltöznek a nők a barátaiknak, mint egy randira
Érdekes kutatási eredmény
Te mennyi ideig szoktál készülni, ha randira mész?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbb ember azt hinné, egy nő randira készülve tölti a legtöbb időt szépítkezéssel - nem számítva persze a menyasszonyokat -, de ez tévedés, legalábbis egy új kutatás eredményei szerint, amelyről a totalbeauty.com cikke írt.

A kutatás szerint a randikra való készülődés idejénél jóval hosszabb a baráti bulikra való készülődésé.

A számok

Első olvasásra furcsának tűnhet, de a számok, amelyek a nők válaszai alapján születtek, magukért beszélnek.

A nők átlagosan 40 percet készülődnek, ha randira mennek, viszont több mint egy órát, amikor a barátaikkal mennek szórakozni.

A nők szerint ezek az okok

A megkérdezett nők kétharmada azzal indokolja ezt a dolgot, hogy szeretnék, ha a barátaik szemében csinos nők lennének, és persze a barátnőiknél is jobban akarnak kinézni a bulin.

Hogy a randira kevesebbet készülnek, annak okát a megkérdezettek 50%-a abban látja, hogy ha a pasijukkal mennek randizni, az sokkal hamarabb elkészül, ezért nekik is jobban kell kapkodniuk a cicomázkodással.

A buli előtti készülődés a megkérdezettek szerint a sminkelés közben még otthon elfogyasztott kedvcsináló koktél és a zenehallgatás miatt is hosszabb.

További indokuk, hogy ha egy randira csípnék ki magukat nagyon, akkor a párjuk rossz esetben vagy észre sem venné azt, vagy pedig értetlenkedve fogadná a szokatlanul csinos megjelenést, így a nők inkább a baráti bulikra hagyják a dívákéra hajazó göncöket, és a randikra konszolidáltabban mennek.

Van ezzel a dologgal probléma?

Ha a nők kevesebb ideig is készülődnek a randira, mint egy baráti bulira, ezzel alapvetően nincs probléma, hiszen a szépítkezést, ha igazán szeretné valaki, bele lehet sűríteni úgy 40 percbe, hogy a végeredmény úgy nézzen ki, mint amit másfél óra alatt hoz össze az ember.

Minden szervezés és határozottság kérdése. Ha az ember már előre kitalálja, mit szeretne felvenni, hogy csinálja meg a haját és így tovább, akkor a gardrób előtti 20 perces álldogálás és az igazi frizura megtalálásával töltött idő eleve kiesik. Ezt a 2x20 percet is hozzászámolva a 40 perces átlagos készülődéshez már egy óra 20 perc a készülődési idő. A női szervezőkészségnek köszönhetően ugyanakkor ez minimalizálható, és ez soha nem gond, sokkal inkább büszkeségre ad okot.

Ezt is szeretjük