6 ember őszinte vallomása arról, hogyan tették tönkre a kapcsolatot - Ezt bánják utólag

Arra figyelmeztetnek, hogy ezeket te semmiképp se kövesd el.

parkapcsolat problema cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor véget ér egy kapcsolat, mindkét fél elgondolkozik egy kicsit, hogy mit lehetett volna másképp csinálni, vagy mi az, amit ők rontottak el. Ez nemcsak azért lehet hasznos, mert rájönnek, hol siklott félre a szerelem, hanem azért is, mert így tudják majd, mi az, amire a következő alkalommal jobban kell figyelniük.

Néhányan miután magukban listázták a hibákat, a Reddit fórumán másokkal is megosztották azokat, hogy felhívhassák a figyelmet a legnagyobb kapcsolatromboló szokásokra, viselkedésekre és problémákra.

A hibák, amik szakításhoz vezettek

- Nem bíztam a barátnőmben, sokáig passzív-agresszívan viselkedtem vele, és mindent túlreagáltam. Pedig egy nagyon kedves, aranyos lány, aki tényleg szeretett engem, és utálom, hogy a bizonytalanságom és a tapasztalatlanságom szakított szét minket. Azóta viszont rengeteget tanultam ebből - mondta egy férfi, aki a szakítás után már tudja, hogy a bizalom a párkapcsolat egyik alapja, ami nélkül nem működhet hosszútávon.

parkapcsolat problema

- Azzal rontottam el, hogy túl távolságtartó, bizonytalan és akadékoskodó voltam. Azóta már három év eltelt, és én még mindig nem randiztam. Túl kell lendülnöm az érzelmi problémáimon ahhoz, hogy továbbléphessek, de most már úgy érzem, készen állok egy új kapcsolatra - mesélte egy másik felhasználó. Egy párkapcsolatban viszont nélkülözhetetlen, hogy közel engedjék magukhoz egymást a felek, és ne kételkedjenek a szerelemükben és egymásban se.

- Az előző kapcsolatom tele volt hullámvölgyekkel. Végül aztán eljutottunk arra a pontra, amikor folyamatosan csak olyan dolgokat tettünk, amivel bántani tudtuk a másikat. Néha ez elkerülhetetlen volt, néha viszont direkt csináltuk. Aztán besokalltam, és megcsaltam őt, de már nagyon bánom - mesélte egy kommentelő. Az ilyen érzelmi sérüléseket okozó kapcsolatból azonban mindenki szerint jobb, hogy kilépett.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Problémakezelés és megbecsülés

- Fiatal voltam, és igazából azt sem tudtam, hogy gondoskodjak magamról, vagy mit tegyek. Ezért minden kötelességemet az első komoly partneremre hárítottam azzal a kifogással, hogy így teljesen tudok majd rá koncentrálni. Persze aztán ez nem így lett - vallotta be egy lány, míg más az egyik leggyakoribb párkapcsolati hibáról mesélt.

- Az utolsó kapcsolatomban azt rontottam el, hogy teljesen belekényelmesedtem a helyzetbe, biztosnak vettem mindent, a páromat is, és semmi erőfeszítést nem tettem. Az viszont tuti, hogy legközelebb ezt a hibát nem fogom elkövetni - mesélte egy férfi. 

szomoru no

De többen írtak arról, hogy hagytak másokat beleszólni az életükbe.

- Engedtem, hogy mások véleménye befolyásoljon, és emiatt egy idő után megváltoztak iránta az érzéseim - mesélte egy nő, de olyan is volt, akinek azért lett vége a kapcsolatának, mert annak minden részletét megosztotta a barátaival.

Szerepelt még a hibák között a kommunikáció hiánya, a túlzott ragaszkodás, valamint a kontrollmánia is, sőt, olyan is volt, aki úgy gondolja, a féltékenység hiánya miatt mentek szét. Az viszont biztos, hogy ezek a példák mindenki figyelmét felhívják arra, hogy melyek azok az alapvető problémák, amelyeket nem szabad elkövetni egy párkapcsolatban.

Ezt is szeretjük