Jelek, hogy a férfi már nem érzi jól magát a kapcsolatban - Apróságok, de számítanak

A kommunikáció megoldás lehet!

nagykep?cikkid=168447&kep=vitazik par1-lead
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy hosszú kapcsolatban idővel, ha nem figyel a két fél, könnyen elcsúszhatnak a dolgok. Kevesebb az intimitás, több az elvárás, egyre több a fókusz azokon a dolgokon, amiket meg kell csinálni, és egyre kevesebb azokon, amiket csak azért csinál a pár, hogy egyszerűen jó legyen nekik.

Ha nem figyelsz rá, kicsúszhatnak a dolgok a kezedből. Vannak ugyanis jelek, amiket ha időben észreveszel, még megóvhatod a kapcsolatodat attól, hogy teljesen rossz irányba forduljon minden. Apró dolgok ezek, de azt mutathatják, a férfi nem maximálisan boldog a kapcsolatban. Természetesen senki nem jár állandóan a felhők felett, de nem árt odafigyelni. Ha az alábbi jeleket érzékeled, és nem csak átmenetileg, akkor cselekedjetek.

Apró jelek, hogy nem érzi jól magát

Úgy érzed, nem nevettek eleget együtt? Hogy mindig csak arról beszélgettek, mi az, amit kell, ahelyett, hogy kicsit kikapcsolnátok? Azt látod, nem olyan felszabadult veled, mint korábban volt? Ez a pillanat minden kapcsolatban eljön, ha azonban elhúzódik, az árulkodó lehet.

Ha hiányolod ezeket a dolgokat, ha úgy érzed, kevés időt töltötök együtt, és a szürke hétköznapok belopakodtak az életetekbe, szervezz programot magatoknak. Menjetek el randizni, legyetek egy kicsit kettesben úgy, hogy a jelenre koncentráltok, nem pedig a feladatokra, az elvárásokra és a problémákra. Egy ilyen este csodákra képes, mert visszahozhatja a tüzet a kapcsolatba. Erre mindig szánjatok időt!

Már nem mosolyog, amikor hazaér? Nem mondja el, milyen napja volt, és nem kérdez rá a tiédre, holott korábban megtette? Úgy érzed, bármit mondasz neki, nem hallgat meg, nem figyel rád és nem segít neked, csak elvonul.

Az összeköltözéskor mindenki nagyon lelkes, de ez csökkenhet, ami teljesen normális, és nem is kell megijedni tőle. Ha azonban foghegyről beszél, és nem érdekli, amit mondasz, és hetek óta azt hallod, hogy semmi nem történt vele, akkor érdemes leülni, és átbeszélni a dolgot.

Úgy érzed, kevés az intimitás köztetek, vagy nem elég intenzív? Mintha valami megváltozott volna? A legtöbben erre kapják fel a fejüket. Jel lehet az is, ha feltűnik a tűz hiánya, vagy ha nem érzed a korábbi erős vágyat köztetek. Ez egy nehéz helyzet, mert nemcsak a nőknek kell tudniuk megélni és meglátni magukban a szenvedélyes nőt és a családanyát is egyszerre, hanem a férfinak is.

Ha ilyesmit tapasztalsz, akkor mindenképpen le kell ülnötök beszélgetni, mert lehet, hogy a férfi egyszerűen nem tudja a fejében a szerepeket helyre tenni. Sok esetben van, hogy a férfiak is összezavarodnak, hogy a feleségük egyben a szeretőjük is lehet. Az is lehet, hogy nem is látja, hogy csupán ennyi a gond.

Kommunikáljatok

Az első lépés mindig felismerni a problémát. Ha az ember szembenéz vele, akkor megoldani is egyszerűbb lesz. Ha a probléma oka egyértelmű, kommunikálni kell róla, majd dolgozni vele. Megoldásokat keresni arra, hogy mindkét félnek jó legyen, hogy mindketten kiegyensúlyozottan érezzék magukat a kapcsolatban. Egy hosszú kapcsolatban sok mindent megél mindkét fél, de ha időben kommunikálnak a problémákról, munkával helyrehozhatóak a gondok.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük