Valami nagyon fontos hiányzik ezekről a képekről - Egyszerre bizarr és félelmetes
Egy iráni zenemegosztó teljesen átformálja az összes album borítóját, amelyen női énekesek szerepelnek. Szomorú, és szinte hihetetlen, amit művelnek.

irani albumboritok cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy albumon nemcsak a zene a fontos, hanem maga az előadó is, hiszen ő énekli, és ő alkotja meg a számokat, így egyértelmű, hogy általában szerepel is a borítón. Egy iráni zenemegosztó oldalnak azonban eléggé más a véleménye erről - legalábbis abban az esetben, amikor nem férfi, hanem női sztárokról van szó.

A megdöbbentő és nagyon szomorú jelenségre egy Twitter-felhasználó hívta fel a figyelmet, az internetezők pedig azóta is háborognak, értetlenkednek az ötleten - nagyon is érthető okokból.

Eltüntetik az albumborítókról a nőket

A Melovaz nevű zenemegosztó egyenesen cenzúrázza az énekesnőket saját albumborítóikról: úgy tüntetik el őket retussal, mintha nem is léteznének, és semmi közük nem lenne a dalokhoz. Az oldal működtetői állítólag aggódnak azon, hogy a képek rossz hatással vannak a felhasználóikra, ezért egyszerűen kiphotoshopolják azokat. 

- Csak görgettem a Redditen, amikor megláttam, hogy az egyik felhasználó posztolt egy képet Taylor Swift új albumának borítójáról, amin ő maga nem szerepelt, csupán az album címe. A kommentelők közül valaki belinkelte az iráni zenemegosztó oldalt is, ahonnan ez származott, így hát rákattintottam, és egy egész hasonló képekből álló gyűjteményre leltem, melyekben mind nők voltak érintettek - mondta az Izzie nevű felhasználó a Bored Pandának.

taylor swift iran

- Lady Gaga és Bradley Cooper közös albumának a borítója dühített fel a leginkább. Teljesen cenzúrázták és eltüntették Gagát, de Bradet nem, ráadásul borzasztó munkát végeztek. Annyira felesleges volt. Tudtam, hogy a Közel-Keleten néha cenzúrázzák a borítókat úgy, hogy például ruhákat vagy hidzsábokat retusálnak a nőkre. Szerintem az sincs rendben, de ez az oldal egészen új szintre emelte ezt a szokást, és minden nyom nélkül egyszerűen kitörölte őket. A felhasználó elárulta, azért osztotta meg a képeket, mert szeretné felhívni az egész világ figyelmét arra, hogy a nők még a 21. században is szembekerülnek ilyen fokú diszkriminációval.

Az eredmény egyszerre érthetetlen, szomorú, felháborító, és nagyon megalázó a női alkotók, illetve egészében a nők számára. Nem szabadna, hogy 2019-ben ilyen megtörténjen.

Képek: BoredPanda, Twitter, Melovaz.

Ezt is szeretjük