Így vess véget elegánsan a kínossá váló randinak
Eltűnni a mosdóban, netán felhívatni magad egy barátnőddel nem a legelegánsabb megoldások vészhelyzetben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kellemetlen randik bevált menekülési útvonala, ha felhívatod magad egy barátnőddel, majd sietve elhagyod a helyszínt, mondva, hogy valamelyik családtagod rosszul van. Ám ez a trükk több sebből is vérzik, arról nem is beszélve, hogy ízléstelen.

Mindenki életében adódhatnak rossz randik, és nem mindig könnyű a lehető leggyorsabban és legkevésbé bántón véget vetni a találkozónak. Talán neked is nehezedre esik bevallani, hogy nem érzik jól magad valakivel, ezért lezárnád az ügyet.

Nem véletlenül, hiszen ezzel megbántod a másikat. A visszautasítás így is, úgy is kellemetlenül érinti, hacsak nem érez ő is hozzád hasonlóan - de fel fogja dolgozni. Íme, néhány ötlet, hogy hogyan csináld.

Légy őszinte!

Ez a sokszor nehéznek tűnő megoldás a legegyszerűbb és leghatékonyabb. Ha nem érzed jól magad, és mennél, mondd meg egyenesen, de azért nem kell nyersnek vagy bántónak lenned.

Hozzáteheted, hogy nem látsz perspektívát a kettőtök kapcsolatában, vagy nem illetek össze, és bár örülsz, hogy találkoztatok, ez minden. Számolhatsz azzal is, hogy ha rosszul alakul egy randi, nemcsak te érzed a negatív feszültséget - tehát valószínűleg a másikat sem fogja meglepetésként érni a bejelentés. Sokkal jobb így, mintha unottan malmoznál továbbra is, amíg beszél, vagy ironikus beszólásokkal próbálnál izgalmat csempészni a társalgásba.

Arról nem is beszélve, hogy az emberek általában többre értékelik az őszinteséget, mint a sumákolást, vagy amikor nem értik, mi történt a másikkal, esetleg miért nem veszi fel a telefont. Valószínűleg te is ezt várnád a másiktól.

Megelőzés

Már a randiszervezésnél is tehetsz azért, hogy megelőzd a kínokat. Olyan helyen fussatok össze, ami mindkettőtöknek útba esik, nem kell hozzá nagy kitérő, és ahonnan, ha kell, fél óra elteltével is tovább lehet állni. Egyszerre egy, rövid programot tervezzetek, például kávézást vagy gyors vacsorát, ezt akkor is ki lehet bírni, ha nem alakulnak valami lelkesítően a dolgok. Mindketten jobban jártok, ha nem vesztegetitek feleslegesen az időt.

Tervezz mást is!

Ha be akarod biztosítani magad, szervezz a randi utánra egy másik programot, ahová oda kell érned. Így van indokod, hogy miért kell elmenned, ám az a hátulütője, hogy ha jól érzed magad, akkor is el kell indulnod, hacsak nem rugalmas baráti összejövetelről van szó, amit lemondhatsz. Ugyanakkor nem árt, ha már a randi elején bejelented, meddig érsz rá, hogy a másik is tudjon tervezni, és ne hirtelen pattanj fel, hogy neked menned kell.

Van, aki azt tanácsolja, olyan helyre szervezd a randit, ahol felbukkanhatnak a barátaid, netán ők is ott randiznak hasonló bizonytalanságok közepette. Így beléjük futhatsz, mintegy véletlenül.

Vágd el a szálakat!

Ne hitegesd a másikat még udvariasságból se azzal, hogy később elérhető leszel számára, csak most rohannod kell. Ne tegyél úgy, mintha szimpatikusabb lenne, mint amilyen valójában.

Ezzel csak tovább gyűrűzteted a félreértést, ami még több kínos pillanatot szerez mindkettőtöknek. Inkább zárd rövidre az ügyet, és tedd egyértelművé számára, hogy itt a vége.

Ezt is szeretjük