Az igaz, őszinte szerelem 7 legfőbb jele - Így lehet megkülönböztetni a vonzalomtól és a fellángolástól
A valódi, őszinte szerelem a hosszú, boldog kapcsolatok alapja. Ezekből a jelekből ismerhető fel, hogy nem csak fellángolásról van szó.

szerelem cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az érzelmeket nem mindig könnyű egyértelműen azonosítani, főleg nem egy párkapcsolat elején. Az ember azt hihetné, hogy a szerelmet mindenki azonnal felismeri, de az az igazság, hogy könnyű összekeverni a vággyal, a vonzalommal és a fellángolással.

Van azonban néhány egyértelmű jele annak, hogy őszinte és mély érzésekről, igazi, valódi szerelemről szövődött két fél között: ha az alábbiakat tapasztalod, biztos lehetsz ebben. A boldog, tartós kapcsolat alapja, hogy mindegyik kölcsönösen jelen legyen a pár tagjai közt.

Az igaz, őszinte szerelem jelei

Biztonságérzet és tisztelet

Ha két ember igazán szereti egymást, akkor teljesen biztonságban érezhetik magukat a másik mellett. Képesek teljesen megnyílni párjuk előtt, és tudják, hogy neki bármit elmondhatnak, és meg is akarnak vele osztani mindent, ami velük történt, és ami igazán fontos számukra. Emellett pedig tisztelik is egymást, egymás véleményét, teret adnak a párjuknak, elfogadják őket, nézőpontjaikat, döntéseiket, és képesek kompromisszumokat kötni, ha szükség van rájuk.

A közös jövő képe

Amikor két ember mély érzéseket táplál egymás iránt, akkor természetes számukra, hogy a jövőben is együtt lesznek, a jövőjüket is közösen tervezik. Be akarják mutatni társukat a barátaiknak, a családtagjaiknak, megbeszélik vágyaikat, céljaikat, és nem is tudják, nem is akarják elképzelni a következő hónapokat, éveket a partnerük nélkül. 

A találkozás öröme

A szerelmesek szinte mindig várják, hogy találkozzanak egymással, szeretnének minél több időt együtt tölteni, és mindig öröm, jó érzés fogja el őket, ha közeleg a randevú. Nem feltétlenül arról van szó, hogy mindig pillangók repkednek a gyomrukban, mint ahogyan azt a filmekben ábrázolják, de ha valaki igazán szereti a másikat, akkor biztos, hogy napja egyik fénypontja az lesz, amikor láthatja.

A cikk az ajánló után folytatódik

Erőfeszítések

A vonzalom egyik pillanatról a másikra bekövetkezhet, és ugyanúgy el is múlhat. A tartós szerelemhez viszont időre és elkötelezettségre van szükség. A felek ilyenkor hajlandóak erőfeszítéseket tenni egymásért, törődnek a partnerükkel, még akkor is időt, energiát szakítanak rá, ha alig látnak ki a teendőkből. Nem utolsósorban pedig a legjobbat akarják neki, és őszintén örülnek a sikereinek.

Minden természetesnek hat

Az első randevúkon normális, ha a felek idegesek, izgulnak, kialakul pár kínos szituáció, de ahogy telik az idő, és valódi szerelem jön létre köztük, úgy ez megváltozik. Később szinte minden könnyen jön, és természetesnek hat, teljesen ellazulnak egymás jelenlétében, és nem érzik úgy, hogy túlságosan stresszelniük kellene bármi miatt is.

Aktív hallgatás

Aki szeret valakit, az valóban kíváncsi arra, hogy mi történt vele, vagy hogy mi a véleménye egyes témákról, és aktívan meghallgatja párját, akármiről is van szó. Ez azt jelenti, hogy tényleg odafigyel a mondandójára, kérdez, érdeklődik, segít megoldásokat találni a felmerülő gondokra, és nem zárja le egy-egy szóval a beszélgetést, nem tereli mindig önmagára a szót. 

Hét típusa létezik a szerelemnek, de az egyiket kevesen élik át

A kutatók már régóta tanulmányozzák a párkapcsolatokat és az ezekhez társuló érzéseket. Robert Sternberg amerikai pszichológus is ezt a területet vizsgálta a munkája során, és érdekes megállapításokra jutott. Megállapította, hogy a szerelemnek hét különböző típusa létezhet. Ezek persze egymásba fonódhatnak, és akár változhatnak is a kapcsolat fejlődése során, de az alapfajták a szakértő szerint a következők.

Ezt is szeretjük