Hogyan üdvözlitek egymást a pároddal? Elárulja, hol tart a kapcsolatotok
Csókkal vagy csak egy sziával? Többet mond, mint hinnéd.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csók, puszi, érintés, ölelés, mosoly és így tovább, fontos, hogy mit teszel, amikor találkozol a társaddal.

Minél régebb óta vagytok együtt, talán annál kevésbé figyelsz arra, hogy kifejezd az összetartozásotokat. Pedig ez a néhány másodperc olykor mindent eldönthet.

Veled vagy melletted?

Nézz körül egyszer alaposan egy olyan helyen, ahol randevúznak az emberek. Akik először találkoznak, vagy hivatalos ügy miatt futnak össze, kellő távolságra állnak meg egymástól, és udvarias - bemutatkozó - kézfogással kezdik a beszélgetést. Egy lépésnyit kihagynak maguk között akkor is, amikor együtt elindulnak valamerre. A szerelmesek előbb összesimulnak, majd egymást átölelve mennek tovább.

Akik tényleg összetartoznak, mosolyogva közelítenek, netán még inte(get)nek is, minimum egy puszit adnak üdvözlésül, és néhány szót biztosan váltanak, mielőtt a dolguk után néznének. Ha pedig valami nem stimmel a pár tagjai között, általában a következőt láthatod. Aki érkezik, még a tekintetével sem árulja el, ki felé tart, aztán szinte csak lelassít, a másik meg szó nélkül lép mellé, és nagyon céltudatosan haladnak a korábban előre megbeszélt cél felé.

Jó reggelt! - és más semmi

Természetesen bárkinek lehet rossz napja, amikor legszívesebben mindenkit elkerülne, vagy elűzne maga mellől. Vagyis legkevésbé egy intim érintésre és érzelmek kifejezésére vágyik. Sőt, olyan is van, hogy valaki eleve nehezen tűri - még a legszeretettebb személyekkel is - a nyilvános testi kontaktust.

Akár időszakos a befelé fordulás, akár állandó működési mód a távolságtartás, ilyen esetekben eleve nem érdemes erőltetni a bizalmas üdvözlési formákat. Vagy elmúlik ez az állapot, vagy tudomásul kell venned, hogy - főleg az utóbbi esetben - egy sziánál többet nem igen remélhetsz a párodtól.

Sajnos az, aki gyerekkorában nem kapta meg azt a biztonságot, szeretetet, amire vágyott, felnőttként nem szívesen fogad be érzelmeket, túlságosan vágyik rá ugyanis. Csak látszólagos az ellentmondás: ha most beengedi a másik szeretetét, akkor elkezd rettegni, hogy elveszítheti azt. A hiány menedzseléséhez szokott ugyanis hozzá.

Apád, anyád idejön

Gyakori és nagyon árulkodó az is, amikor az egyik fél homlokon csókolja a másikat.

Ez elvileg lehet a szerelemből szeretetetté szelídülő felnőtt gondoskodás jele is, ám jóval gyakoribb ennél, hogy lélekszinten szülő-gyerek viszony áll fent a pár tagjai között. Vagyis a férfi nem a nőt, a nő pedig nem a férfit látja a másikban. A projekció pontos okát családállítással lehet felderíteni és rendezni, ez a módszer ugyanis képes a tudattalanban ható rejtett kötődések felszínre hozására. Ugyanígy a puszi jobbról és balról sokkal inkább baráti, mint szerelmi viszonyra utalhat.

8 mozdulat, ami elárulja, hogy nem szeret

Szerelmes még a párod, vagy már nem? Mozdulatai elárulják. Ne félj észrevenni!

Az ajtóban érdemes kezdeni

Ideális esetben az együtt élő párnak van olyan saját rituáléja, amellyel kölcsönösen kifejezhetik egymásnak, hogy fontos a kapcsolat számukra. Aki éppen hazaérkezik, hangosan köszön, és mosolyog, amikor a másik - persze, hogy abbahagyja, amit addig csinált - elé jön.

Megkérdezik és meghallgatják egymást az eltelt napról, arról, hogy mi történt, ki mit intézett és így tovább. Szóval erre érdemes odafigyelned. Vajon a társad szemébe tudsz-e nézni, amikor üdvözlöd? Vagy mintha mi sem történt volna, teszed a dolgod, és például a konyhából kikiabálva válaszolgatsz? Innen sajnos egy lépés a cédulákon kommunikálás...

OLVASD EL EZT IS!

fiatal pasi lead
  • párkapcsolat
  • párkapcsolati probléma

Fiatalabb férfiba szerettem bele

nyaralas lead
  • párkapcsolat
  • családállítás

Nyaraláson ismertem meg a párom

Ezt is szeretjük