Fiatalabb férfiba szerettem bele
Működhet a kapcsolat?
Nem könnyű a helyzeted, ha fiatalabb a választottad. Négy dolog segíthet, hogy boldog lehess.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szerelem nem ismer akadályt kezdetű életszabályba elvileg az is beletartozik, hogy a korkülönbség nem választhat szét egy férfit és egy nőt. Olykor azonban épp azért kerülhet veszélybe egy párkapcsolat, mert az eltérő életszakaszban lévő felek nehezen hangolják össze a vágyaikat.

Íme, négy szempont, amit érdemes betartanod, hogy boldog lehess egy nálad fiatalabb társsal.

Mintha magadat látnád

Minél több közöttetek az azonosság, annál biztosabbra mehetsz. Így például a hasonló érdeklődés - ugyanaz a munkátok, és megegyezik az ízlésetek a szabadidő eltöltését illetően, valamint a divat, a filmek, a zene, területén is - a szilárd közös alap egyik záloga.

Fontos tehát, hogy mindkettőtöknek legyen humora, vagy, hogy mind a ketten szeressétek melankolikusan szemlélni a világ történéseit. Ha a fél szavakból is megértjük egymást esete forog fent, nincs miért aggódnod.

Ám, amennyiben folyamatos magyarázkodásokba bonyolódtok, hogy a másik valahogy megérthesse, pontosan mi jár a fejetekben, követni tudja, mit hogyan értelmeztek, és miért éppen arra a következtetésre jutottatok, nem jósolható hosszú együttlét nektek. Ezért koncentrálj arra, ami összeköthet benneteket, és, ha ebből jóval többet látsz, azt, ami netán szétválaszthat, majd együtt megoldjátok.

Tartsd a tempót vele!

A nagyon különböző habitus eleve kikezdheti a szerelmet, ha pedig az életkorotokból fakadó lendület sincs összhangban, megszólalnak a vészcsengők. Akkor válassz életet habzsoló, sokat dolgozó, szórakozni, sportolni, utazni vágyó, azaz a jelenét élő és az adódó lehetőségeket maximálisan kihasználó fiatalabb férfit magad mellé, ha te is ugyanígy élvezed mindezt, és biztosan fel tudsz pörögni hasonló sebességre.

Vagy, ha ez túl sok és gyors neked, biztosítsd be magad egy olyan fiatalabb partnerrel, akinek születésétől kezdve a helyhez kötött, biztonságot jelentő ábrándozás és filozofálgatás jelenti az életet. Egy a lényeg: nem követelheted meg a társadtól, hogy miattad lemondjon arról, ami őt élteti, és te sem tudod átlépni hosszasan a saját határaidat. A kapcsolatotok mehet rá ugyanis az eltúlzott kompromisszumokra.

Vizsgáld meg a múltját!

Óvakodj azoktól a helyzetektől, amikor az eltérő életkor megoldás lehet valamilyen korábbi sérelemre. Ne ajánlkozz fel megmentőnek egy olyan fiú mellé, aki az előző szerelemben szerzett lelki sebeit szeretné gyógyíttatni a megértő felnőtt nő tapasztalataival, és ne legyél pótanyja annak, akinek a gyerekkorából hiányzik a szeretet.

Ugyanígy ne használj irányítható fiatalabb partnert arra, hogy biztosan elkerülj egy újabb csalódást, illetve ne vele próbáld kicselezni az esetleges házasságkötéstől, szüléstől való félelmeidet. Amikor egy olyan családi minta hat a lelked legmélyén, amivel nem tudsz mit kezdeni, például a szüleid boldogtalan házassága, édesanyád, nagymamád sok gyerekvesztése, olykor megpróbálsz ellene biztosra menni azzal, hogy olyan partnert választasz, aki nem akar nősülni, illetve családot alapítani.
Ezek a különös lelki háttérüzletek ugyanis időlegesen kötnek össze a másikkal, és, amikor egyikőtök már kész a változtatásra, akarata ellenére romba döntheti mindazt, amit addig közösen felépítettetek.

Látod-e benne a jövődet?

Bizony, az elköteleződés pillanatában érdemes megvizsgálni azt is, benne van-e egyáltalán abban az adott kapcsolatban a boldog vég lehetősége. Garancia szívügyekben természetesen soha nincs semmire. Hiszen, ami ma még valódi és fontos egy szerelemben, holnapra értéktelenné is válhat. Ám, ha elve kizárt, hogy kettőtöknek hosszútávon is sikerülhet, tudjál róla, hogy az első randevútok már a szakítás kezdete.

Nem találod a nagy őt?

Féderer Ágnes és a családállítás segíthet neked abban, mi lehet ennek az oka. Nézd meg a videót!

Például, ha fiatalabb párod még biztosan szeretne saját gyereket, te pedig már nem akarsz, vagy az életkorod miatt - túl vagy a fogamzóképes koron - nem tudsz szülni, csakis a szőnyeg alá söpörhetitek - átmenetileg - ezt az ellentétet, előbb vagy utóbb azonban előkerül majd onnan.

Nem árt tehát szemellenző nélkül előre is nézni egy kicsit. Ne félj attól, aminek a körvonalai kibontakoznak, csak tudj róla, és kalkuláld be. Lehet, hogy nem vele töltöd majd el életed teljes hátralévő részét, ám az is lehet, hogy az az idő, ami nektek jut, olyan szép és fontos, hogy érdemes volt megszületned érte.

Ezt is szeretjük