Elakadtál a kapcsolatodban, a párkeresésben? Így lehet sikeres egy párkapcsolat

Sákovics Diana Hol rontom el? című könyve érthetően, köznyelven vezet be a párkapcsolatok labirintusába, hogy megtalálhasd benne saját utadat, és sikeres legyen a kapcsolatod.

Parkapcsolat

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sákovics Diana könyvével nem utazást kapsz, hanem térképet: és ezzel bizony, többre mész, ha az út a sajátod. Bonyolultnak hangzik? Pedig nagyon egyszerű: a Hol rontom el? című könyv nem tipikus önsegítő kiadvány, épp ezért remekül rá tud világítani arra, hol akadtunk el, és merre kellene továbbmenni. 

A Hol rontom el?, ahogy a címe is mutatja, elsősorban felismeréseket ad. Nem önsegítő könyv, nem egyénre szabott terápiás ülés, nem is úgy működik, hogy elolvasod, és minden jobb lesz. Azt várd tőle, hogy segítsen felismerni az elakadásaidat.

Mit várhatsz a könyvtől?

Hogy kizökkentsen az önsajnálatból, a tehetetlen rágódásból, a másik hibáztatásának kényelméből. Olyan gondolatokat várj tőle, melyek elvezetnek oda, ahol dolgod van. Megmutatják, mit tehetsz meg magadért, a másikért vagy a kapcsolatért. Nem utazást fogsz kapni, hanem térképet, ami megmutatja, hol vagy most, merre mehetsz, és milyen nehézségekre számíthatsz. Az út azonban a sajátod, neked kell megtenned.

Kapcsolatokról tudományosan

A szerelemről tudományosan beszélni cinikusan, szomorúan hangozhat annak, aki a nagy szerelem elsöprő erejében hisz, a nagy őre vár, vagy őt keresi. A szerelmet tudományosan kutatni, az érzelmeket vegyületekké redukálni értelmetlen, lehangoló törekvés. Ilyet csak csalódott ember csinál. A szerelem annyi, mint megtanulni, hogy a másikkal csodálatos a szex - olvasod, és azt kérdezed, hogy írhat le ilyet valaki. Pedig a lényeg nem ez. És nem is az, hogy hihetsz-e az igaz szerelemben.

Sokkal fontosabb, hogy mit kezdesz vele. Mert nem maradtok évtizedekig a tengerparton ülve, és a naplemente sem tart ki addig. Higgy benne, mert nagyon fontos, hogy létezik a szerelem, de tudd, hogy abból egy kapcsolat lesz, és vigyázz rá. Ha érted, hogyan működnek a lelki folyamatok, hogy lehet a gyerekkori élményeidnek hatása a jelenre, a nyers biológiának az érzéseidre, látni fogod, mivel van dolgod, és azt is, mivel nincs. És akkor tudsz hova nyúlni, ha te sem érted teljesen magad.

par kandallo

Elejétől a végéig - mert vége is lehet

Az írás szerkezete a párkapcsolatok alakulásának fázisait követve ível a társkereséstől a párrá alakuláson és a kapcsolat építésén át a szakításig, a szakítás utáni újrakezdésig. Úgy tűnhet, mindenkinek lesz egy aktuális kedvenc része, mégis el fogod olvasni végig. A jelen és a múlt szoros kapcsolata ugyanis már a legelejétől kristálytisztán ott van.

Hogy a társkeresésben úgy vagy ott, ahogy a szakításból kijöttél, hogy a kapcsolatodat aszerint alakítod, amit korábban megtanultál. A szerelemről, a szexről, az intimitásról, az együttélésről, önmagadról. A szüleidtől, a korábbi kapcsolataidból, a barátaidtól. És egy sikeres kapcsolathoz ez az egyik legfontosabb tudás: hogy meg tudd fogalmazni azt, hogy valójában mit is tanultál eddig. Ezt jelenti az önismeret.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Egy ponton túl azonban nem fogod jól látni magad. Azért nem, mert, amit tanultál, az természetessé válik, abban gondolkodsz, az alapján értelmezed mindazt, ami történik veled. Ezért egy könyv csak a felismerést tudja adni, azt az élményt, hogy talán nincs minden egészen úgy. És ezt a Hol rontom el? bőségesen hozza is. Korrektül és szakszerűen, mégis azon a nyelven, amit a hétköznapokban használunk - olykor túlzottan is.

Rágódás helyett új gondolatok

Pont elég közel hozza az írást az, hogy a szerző kerüli a szakzsargont és a latin nyelvet. Persze, ha a lelki gondozás évszázadokon át működött az emberek saját nyelvén, a pszichológiának is ideje, hogy kibújjon az orvostudomány szoknyája alól. 

A néphagyomány szerint annak idején mindenkinek volt nótája. Egy olyan dal, amelyik valamilyen módon összecsengett az illető sorsával, kifejeződtek benne az ember érzései. A pszichológia nyelvén ezt önismereti témának mondjuk. Sákovics Diana könyve hol ad, hol elvesz, hol pedig épp csak belepiszkál a megszokott gondolkodásodba, a meddő rágódásba vagy tanácstalanságba. És ez épp elég ahhoz, hogy meghallj valamit a saját nótádból, ráláss a saját témádra, amit utána sokkalta könnyebb lesz kibontani, bármilyen formáját választod is ennek.

A könyvet most 20% kedvezménnyel ide kattintva megvásárolhatod.

A cikk a Dívány.hu és a Femina.hu közreműködésével jött létre.

Ezt is szeretjük