3 dolog, ami nélkül nem találhatod meg az igazit

Ezt tedd, hogy eljöhessen a nagy Ő

Nehezen ismerkedsz, ráadásul alkalmad is kevés van rá?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Valahogy úgy érzed, épp a lényeg, a szerelemi szikra, avagy a semmivel össze nem téveszthető érzelmi bizonyosság hiányzik azokból a párkapcsolatokból, amelyekre mostanában lehetőséged nyílna? Lehet, hogy magadban kell keresned a megoldást.

Szabad vegyértékek

Mérd fel legelőször is, valóban vannak-e szabad vegyértékeid? Amennyiben ugyanis le vagy kötve valahová, azaz valakihez, méghozzá olyan helyen a lelkedben, ahová tudatosan nem nagyon pillanthatsz be, nem tekinthetünk téged válaszható partnernek. Vagyis nem állsz készen egy olyan párkapcsolatra, amelyben a klasszikus, közös célok tűzhetők ki: összeköltözés, családalapítás.

Onnan ismerheted fel, hogy egyáltalán nincsenek szabad vegyértékeid, ha folyton nem válaszható társak kerülnek az utadba. Olyanok, akik házasok, és nem akarnak válni, túl öregek, és makacsul ragaszkodnak a saját életszabályaikhoz, amiket neked kellene úgy, ahogy vannak, minden saját elképzelésed beáldozásával elfogadnod.

Esetleg nagyon fiatalok, ezért még élni, kalandozni szeretnének, és menekülnek mindentől, ami kötöttséget, felelősséget jelent. Jó messze élnek tőled, és nem akarnak költözni, így neked kellene értük mindent, ami te vagy, feladnod. Netán betegek, akik legfeljebb megmentésre, ápolásra vágynak.

Amennyiben van azért valamennyi szabad vegyértéked, és csupán valamennyit kötöttél le máshová, akkor nagy valószínűséggel egy szintén kevés szabad vegyértékkel bíró társat választottál.

Talán olyan kapcsolatban élsz, amelyben épp annyit kapsz, amennyit még képes vagy befogadni, és pont annyit adsz, amennyit tudsz. Ám ez neki tökéletesen elég, hiszen ő is mással van elfoglalva a lelkében. Ezt hívják egyébként egymás mellett élésnek.

Ne használj sablont!

Az is megakadályozhat az igazi megtalálásában, ha van egy rejtett szempontrendszered, tudattalan listád, amely meglehetősen szűkre szabja a lehetőségeidet. Például apád földi mását keresed, mert úgy szeretnéd kijavítani a szüleid hibáit, hogy lemodellezed a házasságukat a párkapcsolatodban, és megpróbálod másképp csinálni, mint ők. Vagy annyira kötődsz a lelkedben apádhoz, hogy csakis egy hozzá hasonlóval tudod elképzelni az életed hátralévő részét. Azért mész hozzá apád másához, mert az apádat idéző párodtól szeretnéd megkapni azt, ami a gyerekkorodból hiányzott.

Családi minták

Nézd meg, hogyan segít a családállítás feltárni a mélyben rejtőző kötelékeket.

Netán apád teljes ellentétét keresed, így akarod, mondjuk, kivédeni, hogy a férjed téged is úgy bántson, mint ahogy apád anyádat, hogy a gyerekeid is szenvedjenek a veszekedéseitek miatt, ahogy te szenvedtél, annak idején, a gyerekkorodban. De még az is lehet, hogy az első szerelemedet keresed az összes többi férfiban, mivel azt az érzést, amit megtaláltál az első párkapcsolatodban, próbálod reprodukálni. Mindegy, miből áll a sablon, amíg ennek próbálod megfeleltetni a szerelemre jelentkezőket, az általad meghatározott szempontok, azaz a szűkített keresés esetleg épp a számodra ideális partnereket nem engedi a közeledbe.

Felülírni a családi mintát

Gondold végig, vajon milyennek találod azt a példát, amely sok mindent befolyásolhat a felnőttkori életedben, vagyis a szüleid kapcsolatát. Szeretnél hasonlítani rájuk? Nem akarsz úgy járni, ahogy ők? Azt hiszed, tartozol annyival nekik, hogy ha ők boldogtalanok voltak, te sem lehetsz boldog? Netán a tökéletesnek tűnő szerelmük ejtett rabul? Úgy érzed, náluk, vagyis az ő példájukban van a boldogság receptje? Mindegy, mi vezet a lelked legmélyén velük kapcsolatban, csak egy taktikával lehetsz te is sikeres. Ha jó, ha rossz, ha teszik, ha nem, amit náluk látsz, elfogadod, és elengeded.

Hogyan?

Olykor az előbbi három szempont nagyon is összefügg. Mert a családi minták, illetve a szülőkhöz fűződő viszony köti le a vegyértékeket, és alakítja ki a sablonokat. - Én nem akarok úgy járni, mint az anyám, ezért, hogy tuti biztosra menjek, csakis azokra a férfiakra nézek rá, akik az apám teljes ellentétei. Ez a fogadalom azonban sajnos nem a boldogság titka, sőt, olykor garantált első lépés a csalódás felé. A családállítás módszere azonban fel tudja deríteni, milyen összefüggések miatt nem tudod megtalálni a számodra ideális partnert.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Onnan indulunk, hogy megkeressük, mi lehet a rejtett hasznod abból, hogy rosszul, vagy egyáltalán nem választasz? Így viszel tovább egy női mintát? Így próbálsz megúszni valamit? Egy a lényeg: meg kell tanulnod megfogalmazni a saját vágyaidat. Akkor már sikerülhet önállóan kitűznöd a céljaidat, illetve meghoznod a döntéseidet. Minden egyéb időhúzás, mintha nem is a saját életedet élnéd.

OLVASD EL EZT IS!

egyuttlakas lead
  • összeköltözés
  • párkapcsolati probléma

Miért tűnik el a szerelem összeköltözés után?

kabatos lany lead
  • szerelem
  • párkapcsolati probléma

Nem vagyok szerelmes, de a párom tart el

Ezt is szeretjük