A leggyakoribb Facebook-hibák az első randi után
Ne kövesd el
A Facebook nagy kísértést jelent az ismeretség kezdeti szakaszában. Nem árt az óvatosság.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az első randi mindig stratégiai jelentőségű, de gyakran még izgalmasabb, ami utána történik. Vajon fel fog hívni a férfi? Mikor lesz folytatás? A bizonytalanságnál pedig kevés rosszabb van, így a végtelennek tűnő várakozás alatt sokan felmennek a Facebookra, és lecsekkolják szívük választottját.

Ilyenkor nem olyan nehéz hibákat véteni, melyek később visszaüthetnek. Íme, néhány dolog, amit inkább ne tegyél akkor se, ha elsőre jó ötletnek tűnik.

Leszel a barátom?

Az első randi után még ne jelöld ismerősnek a férfit. Jobb, ha ezt a lépést egyébként is meghagyod neki. Bármennyire is úgy érzed, egy hullámhosszon voltatok, ne felejdd, hogy ez egyetlen randi volt. Akkor is, ha csodálatosan sikerült, és meg vagy róla győződve, hogy ez egy csodálatos kapcsolat kezdete, jobb, ha még nem éled bele teljesen magad.

Így megkímélheted magad attól, hogy ha nem jelöl vissza azonnal, azon törd a fejed, miért, vagy ha tényleg nem találkoztok többször, akkor is mindig ott legyen az orrod előtt, hogy mi mindent csinál, míg egyikőtök rá nem szánja magát a törlésre. Ráér később is a virtuális barátság.

Nyomozás

A Facebook különösen alkalmas arra, hogy féltékennyé tegyen, vagy kedvet csináljon egy kis nyomozáshoz. Nem ördögtől való, ha rákattintasz a másik profiljára, és kicsit körülnézel ott.

De csak akkor tedd, ha képes vagy megállni, hogy túlzásokba ess a nyomozás terén. Talán kíváncsi vagy arra, vannak-e más jelöltjei is, vagy mi mindent lehet tudni az előéletéről. Ám könnyen előfordulhat, hogy ebben a helyzetben minden egyes fotó, komment és lájk egészen más színben tűnik fel, és gyanússá válik.

Több kellemetlen helyzet is adódhat ebből - például megtalálod a fotókat, amik azon az estén készültek, amikor veled nem volt ideje találkozni, vagy azon gondolkodsz, ki lehet az a lány, aki mindig kommentel és lájkol. Könnyen megkímélheted magad ezektől a felesleges köröktől.

Vajon mit érez?

Olykor jó lenne olvasni a másik gondolataiban. Vajon mennyire kedvel? Szakértőnk elmondja, mi az, amiből kiindulhatsz.

Ez tetszik

A lájkokkal sem árt takarékoskodni. Elég furcsán veheti ki magát, ha végiglapozod az albumait, és néhány éve készült, ám tagadhatatlanul szexi fotókat lájkolsz. Ha minden jól megy, akkor élőben is megdicsérheted, ha jól néz ki, vagy a kedvedért kicsípte magát. Várd meg, hogy egy kicsit dolgoznia kelljen az elismerésedért, és ne legyen az kísérteties érzése, hogy valaki megszállottan csüng a fotóin.

Online flört

Ha az első randi után nem jelentkezik azonnal a másik, nem jó ötlet, ha kétértelmű megszólalásokkal, avagy szexinek vélt megnyilvánulásokkal igyekszel felkelteni a figyelmét az éterből. Ez leginkább erőlködésnek tűnhet, és többnyire egyáltalán nem olyan imponáló, mint amilyennek szánják. Így az a legjobb, ha szigorúan ellenállsz a Facebook nyújtotta kísértéseknek, és inkább a fizikai világra koncentrálsz.

Ezt is szeretjük