Hányadik randin bújj ágyba a pasival, hogy komolyan vegyen?
Az első szex időzítése sarkalatos pont egy alakuló kapcsolatban. Tudd meg, mikor érdemes megtenned!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy kapcsolat kezdete sosem egyszerű. Az első randevúk alkalmával még kellőképpen ingoványos talajon mozog a dolog ahhoz, hogy Damoklész kardjaként folyton ott lebegjen a kiábrándulás veszélye. Hiszen ki tudja, mi az, ami a másik számára túl sok az intimitásból, és mi lehet az, ami miatt pár találkozó után elveszi a kedvét a komolyabb ismerkedéstől.

Míg a felsoroltak páronként eltérőek lehetnek, van egy közös és különösen nagy rizikófaktor minden induló kapcsolatnál, mégpedig az első szex. És nem csupán a teljesítmény miatt, hiszen még nehezebb a tökéletes időpontot megválasztani.

A dilemma

Amíg világ a világ, a nagy kérdések közé fog tartozni, hogy mikor érdemes ágyba bújni a pasival - nem csak alvási szándékkal. Ha nem is mindenben, ebben a témában igaznak bizonyul a mondás, hogy a nők a Vénuszról, a pasik pedig a Marsról jöttek, legalábbis kellőképpen nehéz kisakkozni, hogy az aktuális partner szerint mi lenne az ideális időpont.

Lehet, hogy míg te arról szeretnél beszélgetni, hogy optimális-e a bor hőfoka, amit a pincér elétek tett, addig a férfi inkább a dekoltázsod mélységével van elfoglalva, és legszívesebben empirikus úton szerezne bizonyosságot a testi vonzalomról. Ha azonban valóban megtörténne a dolog, könnyen lehet, hogy akkor látnád utoljára, mondván, hogy komolyabb nőt keres az első éjszakásnál. Ám a dilemmának van egy másik, kevésbé emlegetett oldala is: a késői első szex, mely az érdeklődés elvesztését vonhatja maga után. Ezúttal segítünk, hogy mindkét hibát elkerülhesd!

Első alkalommal ne

Tételezzük fel, hogy kölcsönös a szimpátia, és a hűvösebb este ellenére is forróságot érzel, az ártatlan érintések pedig villámcsapásként ébresztik fel benned a vágyat már az első randevún. Egyértelmű a vonzalom, ráadásul a pasi szintén jelzi feléd, hogy nem lenne ellenére az intim folytatás.

A szomorú igazság az, hogy akármilyen nehéz is megtartóztatni magad, jobban teszed, ha az első alkalommal beéred egy vagy inkább jó néhány forró csókkal, de nem kötsz ki egy ágyban a férfival. Amennyiben ugyanis engedsz a csábításnak, kockára teheted a folytatást, hiszen a varázslatos estét kételyekkel teli reggel követheti.

Hiszen sok férfi számára a nő, aki könnyen adja magát, többé nem izgalmas, arról nem is beszélve, hogy minden pozitív tulajdonságod ellenére az is felmerülhet benne, hogy, ha ő ilyen hamar megkapott, akkor vajon rajta kívül még hányan.

Persze, ismerjük a mondást, miszerint a kivétel erősíti a szabályt, ráadásul egyesek szerint nem is árt mielőbb kideríteni, hogy mit tudtok alakítani a fedett pályás testmozgás terén, mégis jobb, ha előbb a személyes szimpátiát tesztelitek.

Hiába akadtak már a történelem során szép számmal párok, akiket a hasonló eset sem tántorított el egymástól, ha biztosra szeretnél menni, inkább ne alapozz erre a csekély valószínűségre. Célravezetőbb, ha magabiztosan kitartasz az első randin nincs szex szabály mellett.

A tökéletes nő

Ha továbbra is bizonytalan vagy benne, hogy mi lenne az első szex ideális időpontja, segíthet a döntésben, ha megtudod, a férfiak milyen tulajdonságokat tartanak a legvonzóbbnak a nőkben. Az utca embere elárulta riporterünknek, hogy a külsőségek vagy inkább a belső értékek számítanak.

Az ideális időpont

Rendben, az elsőn ne, de akkor mégis mikor? Legjobb, ha maradsz a népmesei hármas számnál, ugyanis több szempont is alátámasztja, hogy ez az ideális. Ami a tudományos hátteret illeti, azért érdemes eddig várnod, mert a szeretkezés után oxitocin szabadul fel a szervezetedben, mely a másik fél iránti kötődést erősíti. Ha már a harmadik találkáig eljutottatok, valószínűleg egyre nagyobb az esélye annak, hogy ez a hormonális kötődés a személyes vonzalmat teszi még erőteljesebbé, így egyik félnek sem okoz csalódást.

Emellett azt is érdemes szem előtt tartanod, hogy a férfiak, ha párkapcsolatról van szó, jobban értékelik azokat a nőket, akiknek van tartásuk, semmint a könnyen táncba csábíthatóakat. Megéri tehát annak dacára is ellenállni a kísértésnek, ha már az első percben lángra lobban közöttetek a szenvedély tüze. Ha türelmes vagy, és játszol egy kicsit a pasival, mindkettőtöknek izgalmasabb lehet az első alkalom - de persze, ha már nem az első kapcsolatodról van szó, nem érdemes egy hónapig húzni a dolgot, hiszen azért a tartás mellé egy kis huncutság sem árt, ha szeretnéd magadba bolondítani az illetőt.

Ezt is szeretjük