18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

8 furcsa fétis, amit nagyon kevesen ismernek - Van, aki a fákra, és van, aki a szobrokra gerjed

Ezekről a szexuális fétisekről nem hallani olyan gyakran, mint a BDSM-ről, és nem is véletlenül. Tényleg egészen furcsák.

Furcsa fétisek

A szexualitás igen sokszínű, szinte mindenkinél egy kicsit más, hogy mi indítja igazán be a hálószobában. 

Vannak azonban, akiket nemcsak a hagyományosabbnak, megszokottabbnak nevezhető tevékenységek tüzelnek fel, hanem egészen furcsa dolgok.

Furcsa szexuális fétisek

A fetisizmus az a jelenség, amikor az ember szexuális vágya élettelen tárgyra vagy a külső nemi szerveken kívül más testrészre fókuszálódik. A fétis szó ebben az összefüggésben a kérdéses tárgyat vagy testrészt jelöli, de gyakran a tárgyakon, testrészeken kívül bizonyos tevékenységeket, szerepjátékokat is ennek a fogalmába sorolnak. És bár a legtöbbeknek erről azonnal A szürke ötven árnyalatából ismert BDSM, a kikötözés és a korbácsolás jutnak az eszébe, ennél jóval bizarrabb fétisek is léteznek.

Nem csak a szado-mazóra vagy épp a lábakra gerjedhet az ember: egészen furcsa dolgok is izgalomba hoznak egyeseket. A következő fétiseket például kevesen ismerik, pedig nagyon is léteznek.

Agalmatofília: amikor valaki a szobrok, a babák, a próbababák vagy más hasonló, figurális tárgyak iránt vonzódik.

Actirasty, actirastia: ebben az esetben az illetőt a napsütés indítja igazán be.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Dendrofília: ez a fétis azt jelenti, hogy egy ember a fák iránt érez szexuális vonzalmat.

Katoptronofília: a tükrök iránti vonzódás, amikor valakit a tükrök indítanak be, illetve az is, ha figyelheti magát a tükörben szex közben.

Lufi fétis: amikor valaki a lufikra, azok simogatására, kipukkantására gerjed.

Mechafília vagy mechanofília: ebben az esetben az illetőt a gépjárművek hozzák izgalomba, legyen szó autókról, buszokról, kerékpárokról vagy épp repülőgépekről.

Titillagnia: amikor valakit a csiklandozás izgat fel.

Trikofília: a haj iránt érzett szexuális vonzalom.

Persze a fentebb említetteken kívül is rengeteg különböző szexuális fétis van, ezek közül jó néhány az egészséges szexuális élet része lehet, de csakis addig, amíg másokat nem bánt, nem zavar vele az illető, és felnőtt emberek kölcsönös beleegyezésén, akaratán alapulnak, előre megbeszélt határokon belül. A szélsőséges, végletes, veszélyes fétisek mentális zavarnak tekinthetők.

A férfiak meglepő hétköznapi fétisei

Sokszor azt hihetnénk, hogy a férfiakat leginkább az olyan alapvető dolgok indítják be, mint például a tűsarkú vagy a rövid szoknya. A közhiedelemmel ellentétben viszont ez egyáltalán nem igaz. Persze a legtöbbjük ezekért is rajong, de vannak sokkal hétköznapibb, egyszerűbb és a nők számára meglepő fétiseik is. Egy kutatás során most megkérdezték őket, és kiderítették, hogy mik azok az átlagosnak számító dolgok, amikért megőrülnek, legyen szó frizuráról, ruháról, ékszerről vagy éppen egy cselekvésről.

Férfiak hétköznapi fétisei, amik nagyon beindítják őket - Nem a mély dekoltázs vagy a miniszoknya

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük