Elmúltam 30, férjet kell keresnem: ezért hibás az elmélet
30 felett rengeteg nő esik kétségbe, ám a kampányszerű férjkeresés nem vezet célra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lehet, hogy a barátnőid közül már sokan túl vannak az az esküvőjükön, eljegyzésükön. Többen közülük már gyereket is nevelnek. Az is előfordulhat, hogy minden családi ünnepen kérdőre vonnak a rokonaid, miért vagy még mindig szingli. Két okból kezdhetnél el kapkodni, és két másik érv szól amellett, hogy az igazi társadat éppen időben találod majd meg.

Jobb vele, mint egyedül?

Nem mindig kényelmes utazni, étteremben vacsorázni, moziba menni, ha nincs partnered hozzá. Sokkal jobb úgy hazaérni, ha valakivel megoszthatod, mi történt veled aznap. Az ünnepeket és hosszú hétvégéket sem a szüleiddel kellene töltened, ha végre lenne egy párod. Még sok egyéb szempontból is kijelenthető: egy boldog párkapcsolat kiegyensúlyozottabbá tenné az életedet.

A boldog szó azonban nem ugyanazt jelenti, mint a jobb híján. Ne köss kompromisszumot egy látszatházassággal csak azért, hogy ne légy magányos. Lehet ugyanis, hogy éppen ezalatt szalasztod el az igazit.

Lemaradok az anyaságról?

A biológiai órádat valóban nem lehet leállítani, ám számolj csak egy kicsit, még hány éved van gyerekszülésre? Akad, akinek ez korán összejön, mások érettebben vágnak bele. Nincs tökéletes időzítés. Ezért előbb legyen meg az apja, azaz a férfi, aki az életed párja. Nem mindegy, kinek szülsz gyereket, a sorrend tehát kötött ideális esetben. Mivel a harmincas évek még nem a kapuzárást jelentik az anyává válásodat illetően, ezt a szempontot egyelőre el is hagyhatod.

Előbb meghódítom a világot

Azt kellene nagyon őszintén tisztáznod magadban, vajon tényleg felkészültél-e már arra, hogy több dolgot is alárendelj az életedből egy komoly kapcsolatnak. Netán te is azok közé tartozol, akik szívesen építenek karriert? Meg akarod mutatni, mire vagy képes? Ha éppen nem szembesítenek azzal, hogy te még mindig nem keltél el, akkor nagyon is élvezed az életedet, a szabadságodat? Soha ne feledkezz el arról, hogy a legfontosabb kérdés minden helyzetben: én mit szeretnék? Nem az számít, hogy a többiek szerint mi lenne jó neked.

Furcsa, láthatatlan akadályok

Még az is lehet, hogy valamiféle tudattalan kötés, kötödés akadályoz meg abban, hogy megtaláld a nagy Ő-t. Ez lehet a női mintád, édesanyád sorsa, amihez ha akarsz, ha nem, viszonyulsz. De lehet az a férfikép is, amit édesapádról mintáztál. Kettőjük kapcsolatát sem udvarias távolságtartással szemléled, például egy rossz házasság, illetve annak hatása rád mint gyerekre, elveheti a kedved a gyors elköteleződéstől, anélkül, hogy ennek tudatában lennél. Nem árt kideríteni, hova kormányoz lelked robotpilótája, hogy ne maradj le a számodra fontos dolgokról.

Minden a maga útján

Ha amúgy minden rendben van körülötted, élvezed a munkád, vannak barátaid, egy kis időre lesz csupán szükséged. Amikor már kevéssé válik a karrier, a bulizás, felbukkan majd az a férfi, akit tényleg komolyan vehetsz. Amennyiben a lelked legmélyén nincs rend, az éledet jelzéseket ad - például mindig ugyanazt a típusú férfit fogod ki -, hogy van mit rendezned. Egyebekben ez az évtized arról szól, hogy semmiről nem maradtál le, így nem kell sietned.

Ezt is szeretjük