Ártalmatlannak tűnő női szokások, amik taszítják a férfiakat: lehet, hogy téged is meglep
Néhány dologra érdemes ügyelni, és nemcsak a férfiak, hanem önmagad miatt is.

nem szereti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számtalan nő úgy érzi, sok mindent megtesz azért, hogy megtartsa a szeretett férfit, mégis az ellenkező hatást éri el vele. Általában a szakítás után derül ki, hogy némelyik női habitus őrületbe kergeti a pasikat, de legalábbis nemtetszésüket váltja ki.

Azok a szokások, melyek számodra talán teljesen természetesnek és ártatlannak tűnnek, a párodban ellenérzést kelthetnek. A férfiak sokszor nem teszik szóvá, pedig jobb lenne, ha felszínre kerülnének azok a dolgok, amelyek zavarják őket.

Erős smink és belőtt séró

A make-upot részint hódításra használják a nők, de a Quarterly Journal of Experimental Psychology-ban megjelent tanulmány szerint ez nem feltétlenül célravezető. A nők túlbecsülik a smink jelentőségét, ezért gyakran túlzásba viszik azt, pedig a férfiak számára a természetes megjelenés sokkal vonzóbb. A tökéletesre formált frizurával ugyanez a helyzet: nem szeretik, ha alig szabad a kedvesük fejéhez nyúlni, mert elrontják a hajkölteményt. A Pantene felmérése kiderítette, hogy a férfiak a természetes, laza és hullámos fürtöket kedvelik a legjobban. És ami még ennél is lényegesebb: a legtöbb hölgy sokkal szebb és nőiesebb is ezzel, mint egy száltól szálig beállított, hajlakktól ragadó, természetellenes frizurával.

eros smink

Csak egy kis pletyka?

Legenda, hogy csak a nők pletykálnak, egy férfitársaságban is éppúgy kibeszélnek számtalan témát. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy mások kritizálása, a rosszmájú megjegyzések épp azt tüntetik fel negatív színben, aki mondja őket. Természetes, hogy ha életed párjával megosztod a napi történéseket, véleményt formálsz, akár negatívat is, de mások gyakori besározása nem vonzó. Ha már itt tartunk, akkor ne épp a férfi miatt forduljon az ember pozitívan mások felé, hanem úgy általában is szebb az élet, ha szépnek látsz másokat, és a jó dolgokat igyekszel észrevenni.  

Túl gyámoltalan, túl magabiztos

A férfiak csak egy szintig szeretik, ha a mellettük lévő nő gyámoltalannak tűnik. Szeretnek gondoskodni, de a rászorultság és az érzelmi függés érzését nem kedvelik. Ugyanez a helyzet az állandóan kifelé mutatott önbizalommal. Az önbecsülés vonzó számukra, de igen vékony a vonal a magabiztosság és az önteltség között. A függetlenséget úgy kell kimutatni, hogy az ne legyen romboló a másik számára.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

A szélsőségesség is csak egy ideig vonzó

Az csak legenda, és csak a filmekben igaz, hogy az érzelmileg túlfűtött és szélsőséges nőket imádják a férfiak. A valóságban inkább a kiegyensúlyozott nőkre vágynak, és a higgadt hozzáállást jobban preferálják, mint az érzelmi inga állandó kilengését bármelyik irányba. 

De a folyton bulizó és feltűnő lányok sem feltétlenül vonzók. Lehet, hogy az aktív közösségi élettel és a partikra mindig kész mentalitással azt akarja sugározni valaki, hogy mennyire menő, de a férfiaknak ez mást tükröz. Sokan komolytalannak tartják ezt a viselkedést, és nem is nagyon akarnak hosszútávon tervezni egy dorbézolásra mindig kész nővel. Persze ezt akkor érdemes figyelembe venni, ha valaki hosszú, tartós párkapcsolatot szeretne.  

Ezt is szeretjük