Mi a férfiak véleménye valójában a Valentin-napról? Megkérdeztük őket

Őszintén mondták el, mit gondolnak a szerelmesek ünnepéről.

valentin nap cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Valentin-nap igencsak megosztó ünnep: vannak, akik hetekig készülnek rá, nagy meglepetést szerveznek, és ajándékokkal halmozzák el a párjukat, míg mások egy vacsorával ünnepelnek, sokan pedig egyenesen utálják, erőltetettnek és feleslegesnek találják az egész felhajtást.

A köztudatban leginkább az a gondolat él, hogy a nők imádják a szerelmesek napját, elvárják annak ünneplését, míg a pasik számára inkább csak teher vagy kötelező program az egész. A valóság azonban nem ilyen egyszerű, és nem fekete-fehér: megkérdeztünk néhány férfit arról, hogy mit is gondolnak valójában a Bálint-napról. Őszintén mesélték el a véleményüket.

A férfiak őszinte véleménye a Valentin-napról

- A Valentin-nap alapötletét jó dolognak tartom. Felhívja az ember figyelmét a párjára, és plusz jelentést ad az együtt töltött időnek. Azzal viszont kevésbé értek egyet, hogy mára mivé vált ez a nap. A hirdetésekből csak az ajándékok tömkelege jön szembe ebben az időben, mintha a drága meglepetés miatt lenne jó ez a nap, vagy csak azzal okozhatsz igazi örömöt a párodnak. Ezt a napot a két embernek kellene boldoggá tennie egymásnak azzal, hogy élvezik a közös időt, és a megszokottnál kicsit figyelmesebbek egymással, amibe persze beleférnek apró meglepetések is. Az ajándékozásra ott van a karácsony, Valentin-napon - ha már tartjuk - legyen az együtt töltött időé a szerep. Úgy gondolom, hogy egy kiegyensúlyozott kapcsolatban nem is a nagy ajándékokról és az extra időtöltésről szól ez a nap. Ahol viszont igen, ott szerintem az év többi részében nem biztos, hogy minden rendben van - mondta el véleményét a 28 éves Gergő.

- Alapvetően úgy gondolom, hogy a Valentin-nap túlértékelt, főleg, hogy manapság nagyon rámentek az ajándékozás részére. Fiatalabbaknak, akik mindig együtt vannak, és bármikor romantikázhatnak, azoknak feleslegesnek tartom, de később, amikor már gyerek is van, jó lehetőség a tűz életben tartására. Ilyenkor eszünkbe jut, hogy a párunk, feleségünk nemcsak a gyerekünk anyja, hanem a kedvesünk is. Szerintem a lényeg a mértékletesség: egy szál rózsa és egy vacsora teljesen rendben van, de nem kell túlzásba esni. Inkább a szürke hétköznapokon is ki kellene mutatni a másik felé, hogy milyen fontos nekünk - osztotta meg gondolatait a 30 éves Balázs.

- Minden ünnep jó - zárta rövidre a véleményét egy 41 éves férfi.

Nem csak ezen a napon kell szeretni a másikat

- Én úgy gondolom, hogy nemcsak ezen a napon kell kimutatni a szeretetet, és nemcsak ilyenkor lehet ajándékot venni, de nem tartom feleslegesnek a Valentin-napot. Szerintem azért jó, hogy van, mert a monoton hétköznapok után alkalmat ad arra, hogy egy kicsit extrán megünnepeljük a kapcsolatunkat, és talán arra is felhívja a figyelmet, ha valami nem stimmel, vagy valamin javítani kell. Nem az ajándék a lényeg, nem is kell túlzásba vinni, de azért egy jelképes apróságot vagy virágot jó venni, már csak a gesztus miatt is - fejtette ki a 28 éves Richárd.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

- Számomra a Valentin-nap kettős. Egy részről nem gondolom, hogy az évnek csak egyetlen napján kellene kimutatnunk a párunk számára, mennyire fontos nekünk, másrészről ez egy jó alkalom azok számára, akik elfelejtik azt, hogy mennyire szerencsések. Azt nem tartom helyesnek, hogy rengeteget költsünk egymásra, de apró figyelmességekkel nagyon boldoggá tehetjük párunkat akár minden hónapban vagy héten, függetlenül Valentin-naptól - mondta a 27 éves Tamás.

- Nekem annyira nincs nagy jelentősége igazából, lehet romantikus, de ne csak egy évben egyszer legyen szeretve a párunk - mondta egy 24 éves férfi.

Szokatlanul őszinte és vicces Valentin-napi kártyák

A következő kártyácskákat biztos, hogy nem mindenki merné adni a párjának, de az is garantált, hogy nagyon egyediek, valósak, és a maguk módján kedvesek is egy kicsit. Teljesen mások, mint amiket az üzletekben láthatsz, és nemcsak partnernek, hanem barátnak is adhatók - legalábbis olyannak, aki tényleg érti a viccet. 

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük