Ki lehet bírni egy nő mellett egész életen át?
Íme, egy férfi vallomása
Talán ijesztően hangzik, hogy évtizedekig ugyanazon ember oldalán élj. Vajon lehetséges?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok férfi az ásó, kapa, nagyharang hallatán úgy érzi, hogy ketrecbe került, ahonnan nincs hová menekülnie. Nem is az ezzel járó felelősség, sokkal inkább a jövő az, ami elsőre ijesztőnek tűnik.

Furcsa lehet belegondolni, hogy évtizedeket ugyanazon nő mellett kell leélniük. De hogy pontosan mire is gondolhatnak az ellenkező nem tagjai, arra egy házas férfi adja meg a választ.

Felfedezéseket hajszolva

- A mai szemléletmódommal csak azt mondhatom: a társunknak nem az a feladata az életünkben, hogy a szórakoztatásunkról gondoskodjon. Azért vagyunk együtt, hogy közösen növekedjünk és fejlődjünk. És ez a folyamat már önmagában is nagyon izgalmas. Éveken keresztül azt hittem magamról, hogy kíváncsi felfedező vagyok. Még a házasságom első éveiben is gyorsan visszatértem a felfedezésekhez. Ez konkrétan annyit jelentett, hogy mindig, amikor problémák támadtak a kapcsolatunkban, körülnéztem - odakint talán találok valamit, amit könnyebben felfedezhetek.

Akkoriban természetesen ezt nem így láttam, egyszerűen csak úgy éreztem, hogy bizonyos idő elteltével túlságosan szűkké vált a közelség ugyanazzal a nővel. Már a házasságom előtt is mindig akkor uralkodott el rajtam a felfedezőkedv, amikor a kapcsolatomnak egy adott pontján, az első szerelmes fellángolás lecsengése után ott álltam a kihívás előtt, hogy most más módon kell közelebb kerülnöm a barátnőmhöz. Ez volt az a pont, ahol őszintén szólva nem tudtam, hogy is áll a dolog ezzel a közeledéssel.

Hogyan kell valóban közelebb kerülni egy nőhöz? Szabad-e egyáltalán közel kerülnöm hozzá, és mennyire engedhetem őt közel magamhoz? Nem fog ártani nekem? Féltem, hogy valaki kihasznál, és visszaél azzal, hogy közel engedem magamhoz.

Csak semmi titok

- Csak akkor gondoltam végig ezt az egész helyzetet, amikor annak idején nagyon összevesztünk a feleségemmel. Ebben a veszekedésben az volt a különleges, hogy nyíltan, őszintén elmondtam neki a teljes igazságot. És ekkor szereztem azt a mérhetetlenül zavarba ejtő, lenyűgöző tapasztalatot, hogy képes vagyok megnyílni.

Minél inkább megnyíltam, minél többet mutattam meg magamból, annál több energiát és életerőt érzékeltem önmagamban, még akkor is, ha esetenként zavarosnak és befejezetlennek tartottam a mondataimat. Még emlékszem, mennyire meglepődtem, hogy a feleségem a várakozásom ellenére nem távolodott el tőlem, hanem óvatosan közeledett, miközben én a belső bizonytalanságomban tovább meséltem arról, hogy is érzem magam.

A kommunikáció fontossága

- Még inkább meglepett, hogy a feleségem egyáltalán nem találta zavarosnak azt, amit elmondtam, és megmutattam önmagamból. Épp ellenkezőleg, nagy megkönnyebbülést jelentett számára a beszélgetésnek ez a módja.

Ettől kezdve így tudom leírni ezt a felfedezési vágyat: ma már nincs szükségem arra, hogy új nőt fedezzek fel, mert a feleségem 13 év elteltével közelebb áll hozzám, mint valaha, és vele együtt állandóan olyan új dolgokat fedezek fel és élek meg, amelyek az életem eddigi szakaszában el voltak zárva előlem. Olyan dolgokat, amelyekhez nem volt bátorságom, vagy nem is tudtam a létezésükről. Mára a feleségem és én sem vagyunk ugyanazok, mint annak idején, mégis éppen azért tudom ilyen folyamatossággal és intenzitással folytatni vele felfedezőutamat, mert ő mindig ugyanaz maradt.

Cikkünk megírásában Eva-Maria és Wolfram Zurhorst Szeresd önmagad, és készülj örömmel a következő válságra című könyve segített.

Ne adja fel! Tudom, hogy lehetséges. Tudom, hogy a kapcsolata pontosan olyanná válhat, amilyenre mindig is vágyott. Ezekkel a szavakkal ajánlotta Szeresd önmagad, és mindegy kivel élsz című első kötetét Eva-Maria Zurhorst. Az olvasók nagy örömére most meghallgathatjuk a - másik felet - is: az írónő férjével, Wolfram Zurhorsttal közösen írt kötettel jelentkezik. Úgy érzi, hogy az élet egyszerűen kihúzta a lába alól a talajt? Hogy összedőlt minden, amiben valaha is hitt? Reménytelennek tűnő párkapcsolatban él? Bármi legyen is a helyzet életmódja változásában - Ön pontosan azt a válságot éli át, amire szüksége van az életében. A szerzőpáros meggyőződése, hogy a krízisek életünk legnagyobb ajándékai, melyek utat nyitnak az egészség, a fejlődés, az önismeret felé.

Kiadja a Bioenergetic Kiadó.
Ára: 2720 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük