3 bosszantó előítélet, amit a férfiak titkon vallanak a nőkről

Találkoztál már velük?

Egyes helyzetekben a férfiak a legrosszabbat feltételezik a nőkről.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A szőke nős viccek csupán finom célozgatások egyes férfi-sztereotípiákhoz képest.

Olvasd el a leggyakoribb és általában sértő előítéleteket, melyeket néhányan hangosan, mások csak halkan mernek kimondani!

Aki buja, az nem lehet hűséges

Az ostoba agyszülemények egyik legrosszabbja az, amikor a testi szükségletek alapján ítélkeznek a férfiak a nők felett. Eszerint az a nő, aki szereti a szexet, nem lehet hűséges. A csúnyán szólva efféle hölgyek szerintük ágyból ágyba ugrálnak, kikezdenek minden szembejövő férfival, és még a sarki zöldségárussal is vad flörtbe bonyolódnak, legalábbis a sztereotípia szerint. Ezzel szemben a kissé gátlásos, félénk nőkről azt tartják, hogy sosem lennének képesek félrelépni, és kissé frigidek, holott erre nincs semmiféle garancia.

Dekoratív, szép és magabiztos nőként nem szabad szemlesütve, csadorba bugyolálva utcára lépned csak azért, hogy meggyőzd a párodat, odaadó társa vagy. Ha nem tud benned megbízni, akkor valószínűleg nem is illik hozzád. Ahogyan nem kell zavarban lenned amiatt sem, ha kevésbé vagy tapasztalt szex terén, hiszen senki nem születik lepedőakrobatának. Ez még nem jelenti azt, hogy frigid lennél.

Íme, a hosszú kapcsolat 7 aranyszabálya

Nézegess képeket!

Elolvasom

A férfi a családfő, az asszony a háztartásbeli

Néhány száz évvel ezelőtt, olyan szerepeket osztottak a férfiakra és a nőkre, melyekből nem lehetett kitörni. Vagyis a férfi volt a családfenntartó, aki dolgozni járt, és megkereste a megélhetéshez szükséges összeget, míg a nő csak egy háztartásbeli volt, odaadó feleség, akinek a tevékenysége a gyereknevelésben merült ki.

Szavazati jog és egyenlőség ide vagy oda, ma is vannak olyan férfiak, akik úgy gondolják, hogy egy nőnek a háztartás vezetése a fő feladata, a karrier csak mellékes, illetve egyáltalán nem számít, hiszen nekünk a tűzhely mellett van a helyünk. Ez az elképzelés főként a férfiöntudatról szól, miszerint a nők kiszolgáltatott, gyenge lények, akik felett a pasiknak uralmuk van. Hidd el, az anyagi biztonságért cserébe nem éri meg, hogy a párkapcsolatban alá-fölérendeltségi viszony alakuljon ki, máskülönben alátámasztod ezt a mondhatni hímsoviniszta elméletet és a bosszantó sztereotípiát, miszerint a nők gyengék.

Ilyen nőre vágyik a férfi

Ezek után felmerül a kérdés, hogy akkor mégis milyen nőket szeretnek a férfiak. Videónkból kiderül!

Készülődős órák

Sok férfi el sem tudja képzelni, hogy egy nő gyorsan is el tud készülni. Persze, előfordul, hogy valaki órákra bennragad a fürdőszobában, de ez egyáltalán nem általánosan, hiszen sokan a reggeli rohanásban fejlesztették ki azt a rutint, amivel fél óra, vagy akár még rövidebb idő alatt is tökéletes sminket varázsolhatnak.

Arról nem is beszélve, hogy gyakran épp azok a férfiak, akik felróják barátnőjüknek a lassú készülődést, épp olyan sok, vagy még több időt képesek saját maguk csinosítgatásával tölteni. Szóval, érdemes csínján bánni az előítéletekkel - mindkét nemnek.

 

OLVASD EL EZT IS!

aggodo pasi lead
  • párkapcsolat
  • családon belüli erőszak

4 dolog, amit nem kell elviselned egyetlen férfitól sem

Ezt is szeretjük