Mit eszik azon a szürke egéren a férfi?
Ezért lép félre jelentéktelen nővel
Teljes szívedből szereted, mégis azon kapod rajta, hogy egy másik nő oldalán keresi a boldogságot?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem találsz magyarázatot a történtekre, hiszen a riválisod - és minden általad megkérdezett külső szemlélődő is ezt támasztja alá - egészen más típus, mint te vagy? Fogalmazhatnánk úgy is: nem szívesen méred össze magad vele?

A tökéletes nő, akit mindenki imád

Edina két éve alkot egy párt Józsival, és még néhány hónappal ezelőtt is meg volt győződve arról, a szerelmük családalapítással folytatódik majd. Büszkén mosolygott, amikor a barátnői irigykedve ugratták őt, hogy fel kellene tennie magára az elkelt feliratot, esélyt adva a többi nőnek is a pasizásra.

A 28 éves, kimondottan szép lánynak ugyanis számos további hódolója akadt, ám ő rájuk se nézett, teljesen odavolt Józsiért. Így mint derült égből a villámcsapás, úgy érte Edinát a váratlan felismerés: a párja időnként találkozgat az egyik kolléganőjével.

Ám nem ez volt a legrosszabb számára abban, ami történt. Amikor megnézte az interneten az illető hölgy fényképeit, elképedve jött rá, hogy Józsi, aki őt nem győzte dicsérni, és rajongott érte, épp az ellentétével csalja meg. Hogyan fordulhat elő ilyesmi? - tette fel a kérdést aztán a lány egy családállítási csoportban.

Az elhagyott, aki felépülésre vágyik

Ha netán te is hasonló helyzetbe kerülnél, legelőször is azt a kérdést tedd fel magadnak, vajon mi hiányzik a párodnak? Biztosan odafigyeltél arra is, neki mire lenne szüksége, vagy csupán lubickoltál a saját érzéseidben, hátradőltél, és elsősorban azzal törődtél, te végre tökéletesen boldog vagy?

Bizony, nem mindig elég azzal a nézőponttal beérni, én mindent adok neki, amit csak tudok. De vajon neki tényleg az kell, amit tőled kap? Arra, ha egy férfi a fájdalmas szakítás után az exbarátnője ellentéténél köt ki, könnyű magyarázatot találni. Megégette magát, így most tutira megy. Biztonságra vágyik, ezért egy olyan nőt választ, aki mellett nem kell a korábban történtekhez hasonló érzelmi viharokat megélnie - így van lehetősége begyógyítani a lelki sebeit. Na de ha egy tökéletesnek tűnő párkapcsolatot tesz kockára hasonlóképpen?

A királyfi, aki hódítani akar

Lehet, hogy úgy érzi, nem ő a domináns a kettőtök érzelmi viszonyában. Hagyta magát megszerezni, és azóta is annyira egyértelmű az elkötelezettséged, hogy neki valójában nincs sok dolga melletted. Pedig netán benne is rejtőzik egy királyfi, aki hódítani akar. 

Esze ágában sincs kilépni a kapcsolatotokból, épp ezért választ ki egy olyan nőt, aki miatt biztosan nem hagyna el téged. Nem akar belegabalyodni, beleszeretni, nagyon is kontrollálja a saját érzelmeit. Csupán udvarlásra vágyik, szeretné visszaszerezni az önbecsülését, és megélni azt, ami hiányzik. Úgy hiszi, nagyobb sikerélménye lehet egy náladnál kevésbé vonzó nőnél, és legalább arra a pár órára önmaga lehet, a csábító férfi.

Lehet persze az is, hogy úgy érzi, elfáradt a kapcsolatotok, elveszítette a varázsát mindaz, ami kettőtök között van, amit netán a saját kudarcának él meg. Erre keres kevésbé rizikós feloldást, önigazolást, méghozzá védett körülmények között, hiszen fel se merül benne, hogy kilépjen a viszonyotokból. Végül előfordulhat még az is, hogy valami miatt így büntet téged: - Hozzád képest egy rosszabbat választok. Így próbál tehát megalázni, és revánsot venni.

Családállítás

A családállítás bepillantást enged abba, milyen családi történeteket cipelsz a tudatalattidban.

A férfi és a nő, akik boldogok lehetnek

Edina például arra jött rá a családállítás módszerének segítségével, hogy Józsi folyamatosan attól rettegett, elveszítheti őt. Volt erre előzmény a fiú családjában, hiszen az édesanyja otthagyta az apját velük, a testvéreivel együtt, és aztán külföldre ment újra férjhez. Józsi lelkében az esküvő tervezésekor felkavarodtak a gyerekkori érzések, újra erőt vett rajta az az elhagyatottság, a létbizonytalanság, amit az édesanyja távozásakor érzett.

Nem véletlenül választották ki egymást Edinával, hiszen a lány az apját veszítette el gyerekkorában, és egy kicsit az anyját is okolta azért, hogy nem tudta megtartani maga mellett a férjét. Edina akkor határozta el, ha megtalálja a számára igazit, mindenáron ragaszkodni fog hozzá.

A családállítás abban tudott segíteni nekik, hogy sikerült a családi mintáktól függetlenül - azokat elfogadva és elengedve - mérlegre tenni az érzéseiket. Edina megbocsátott Józsinak, aki azóta megkérte a lány kezét. Amikor a barátaik, ismerőseik gratulálnak nekik, mosolyogva annyit mondanak rá: végre tényleg egymásra találtunk. 

Ezt is szeretjük